ελληνική μουσική
    594 online   ·  210.848 μέλη
    photis86
    21.06.2007, 19:39
    μην το γελατε καθόλου σε λιγα χρονια θα τα τρωμε και δεν θα το ξερουμε... θα ειναι οπως ειναι τωρα τα εισαγωμενα κρεατα που τα πουλανε για ντοπια... ε τοτε θα μας πλασαρουν κλονοποιημενα και θα τα βαφτιζουν κανονικα ... για να μην πω οτι θα τα δινουν και στην μαυρη αγορα
    punkster
    21.06.2007, 21:49
    Παντως, αν το καλοσκεφτεις δεν εχει τιποτα κακο το κλωνοποιημενο...

    Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην κλωνοποιηση και στην γενετικη μεταλλαξη.

    Το γενετικα τροποποιημενο/μεταλλαγμενο ειναι αφυσικο, κατι ολοκαινουριο που δεν θα υπηρχε χωρις την ανθρωπινη παρεμβαση.

    Το κλωνοποιημενο ειναι απλως ενα copy-paste ενος φυσιολογικου οργανισμου και που απλως φερει τον ιδιο γενετικο κωδικα με το πρωτοτυπο. Ειναι στην ουσια το ιδιο πραγμα, που ομως δημιουργηθηκε με λιγο διαφορετικο τροπο απ τον πατροπαραδοτο. Δεν ειναι υποστει καμια μεταλλαξη ομως.
    Οποτε δεν βρισκω που ειναι το κακο στο να φαμε εναν κλωνο.

    Τωρα το προβλημα θα ηταν αν τους νεαρους κλωνους μας τους πλασαραν σαν πχ μοσχαρακια γαλακτος. Εκει υπαρχει διαφορα γιατι η ηλικια των κυτταρων του κλωνου θα ειναι ιδια με του κλωνοποιημενου. Οποτε θα ειναι στην ουσια ενας γερασμενος νεογεννητος οργανισμος.

    Αλλα κατα τα αλλα εγω θα ετρωγα, γιατι οχι...!
    ydrargyros
    21.06.2007, 22:16
    Ανοιχτά και στη λαδόκολλα
    uNick
    21.06.2007, 22:32
    "Θα τρώγατε την Dolly?"

    Εύκολα... Άλλωστε, τόσα χρόνια τρώμε διάφορα παρόμοια "προϊόντα"... Για όσους δεν ξέρουν, κάτι ανάλογο τρώτε την ώρα που "απολαμβάνετε" το BigMac σας (και το κάθε αντίστοιχο άλλων fast-food κλπ)...

    movflower
    22.06.2007, 01:02
    Παράθεση:

    Το μέλος punkster στις 21-06-2007 στις 21:49 έγραψε...

    Παντως, αν το καλοσκεφτεις δεν εχει τιποτα κακο το κλωνοποιημενο...

    Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην κλωνοποιηση και στην γενετικη μεταλλαξη.

    Το γενετικα τροποποιημενο/μεταλλαγμενο ειναι αφυσικο, κατι ολοκαινουριο που δεν θα υπηρχε χωρις την ανθρωπινη παρεμβαση.

    Το κλωνοποιημενο ειναι απλως ενα copy-paste ενος φυσιολογικου οργανισμου και που απλως φερει τον ιδιο γενετικο κωδικα με το πρωτοτυπο. Ειναι στην ουσια το ιδιο πραγμα, που ομως δημιουργηθηκε με λιγο διαφορετικο τροπο απ τον πατροπαραδοτο. Δεν ειναι υποστει καμια μεταλλαξη ομως.
    Οποτε δεν βρισκω που ειναι το κακο στο να φαμε εναν κλωνο.

    Τωρα το προβλημα θα ηταν αν τους νεαρους κλωνους μας τους πλασαραν σαν πχ μοσχαρακια γαλακτος. Εκει υπαρχει διαφορα γιατι η ηλικια των κυτταρων του κλωνου θα ειναι ιδια με του κλωνοποιημενου. Οποτε θα ειναι στην ουσια ενας γερασμενος νεογεννητος οργανισμος.

    Αλλα κατα τα αλλα εγω θα ετρωγα, γιατι οχι...!



    Ήδη έχει αποδειχτεί ότι τα "αντίτυπα" γερνάνε γρηγορότερα και πεθαίνουν νωρίτερα από ότι τα αυθεντικά. Ακριβώς όπως και τα χάρτινα αντίτυπα ξεθωριάζουν γρηγορότερα από ότι τα πρωτότυπο.
    Τους λείπει αυτό το "κάτι" που δεν θα μπορεί ποτέ να κατασκευάσει η επιστήμη.
    punkster
    22.06.2007, 13:24
    Παράθεση:

    Το μέλος movflower στις 22-06-2007 στις 01:02 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος punkster στις 21-06-2007 στις 21:49 έγραψε...

    Παντως, αν το καλοσκεφτεις δεν εχει τιποτα κακο το κλωνοποιημενο...

    Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην κλωνοποιηση και στην γενετικη μεταλλαξη.

    Το γενετικα τροποποιημενο/μεταλλαγμενο ειναι αφυσικο, κατι ολοκαινουριο που δεν θα υπηρχε χωρις την ανθρωπινη παρεμβαση.

    Το κλωνοποιημενο ειναι απλως ενα copy-paste ενος φυσιολογικου οργανισμου και που απλως φερει τον ιδιο γενετικο κωδικα με το πρωτοτυπο. Ειναι στην ουσια το ιδιο πραγμα, που ομως δημιουργηθηκε με λιγο διαφορετικο τροπο απ τον πατροπαραδοτο. Δεν ειναι υποστει καμια μεταλλαξη ομως.
    Οποτε δεν βρισκω που ειναι το κακο στο να φαμε εναν κλωνο.

    Τωρα το προβλημα θα ηταν αν τους νεαρους κλωνους μας τους πλασαραν σαν πχ μοσχαρακια γαλακτος. Εκει υπαρχει διαφορα γιατι η ηλικια των κυτταρων του κλωνου θα ειναι ιδια με του κλωνοποιημενου. Οποτε θα ειναι στην ουσια ενας γερασμενος νεογεννητος οργανισμος.

    Αλλα κατα τα αλλα εγω θα ετρωγα, γιατι οχι...!



    Ήδη έχει αποδειχτεί ότι τα "αντίτυπα" γερνάνε γρηγορότερα και πεθαίνουν νωρίτερα από ότι τα αυθεντικά. Ακριβώς όπως και τα χάρτινα αντίτυπα ξεθωριάζουν γρηγορότερα από ότι τα πρωτότυπο.
    Τους λείπει αυτό το "κάτι" που δεν θα μπορεί ποτέ να κατασκευάσει η επιστήμη.



    Αυτο συμβαινει βασικα επειδη με τη μεθοδο της κλωνοποιησης δεν μπορεις να δημιουργησεις ολοκαινουρια κυτταρα. Δηλαδη, τα κυτταρα του κλωνου θα εχουν την ηλικια που θα εχουν τα κυτταρα του οργανισμου απο τον οποιο παρθηκαν. Πχ, ο κλωνος ηταν 5 χρονων, τοτε το νεογεννητο θα ειναι στην ουσια και αυτο 5 χρονων, τα κυτταρα του δηλαδη.
    Γι αυτο το λογο γερνανε πιο γρηγορα και πεθαινουν πιο γρηγορα, επειδη εχουν ηδη καποια ηλικια οταν γεννιουνται. Δεν ειναι δηλαδη οτι επιταχυνεται η διαδικασια της γηρανσης...


    StavmanR
    29.06.2007, 22:20
    Την Ντόλυ την τρώμε εδώ και χρόνια. Μπορεί να μην είναι το συγκεκριμένο τετράποδο, αλλά οι γενετικές ανωμαλίες και μεταλλάξεις στα βρώσιμα προϊόντα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Κάτι τα κανιβαλο-κοτόπουλα που αναπτύσσουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο παθήσεις , κάτι τα ντοματάκια παντός καιρού, κάτι το μπιφτέκι σόγιας, και κάτι τα τυροκομικά που παράγονται σε κτηνοτροφία που γειτνιάζουν με πεδία βολής και απόβλητα βαρέων βιομηχανιών.
    Για τους τύπους μόνο αναφέρω ότι πρόσφατα προέκυψε επιστημονική αμερικάνικη έρευνα που αποδεικνύει ότι η σόγια καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένους τύπους καρκίνου. Κάτι σαν το νερό του Καματερού δηλαδή. Τόσα χρόνια ο άνθρωπος ψάχνει τη θεραπεία στα φαρμακολογικά εργαστήρια και την ανακάλυψε στα ΜακΓκούφις και τα ΜακΣκρουτζ (λογοπαίγνιο για να γλιτώσουμε ότι προλαβαίνουμε).
    Προσωπικά, θεωρώ το στομάχι ως πραγματικά θεικό δημιούργημα , καθώς μόνο η έννοια του θαύματος μπορεί να αιτιολογήσει την ανθεκτικότητά του και τη λειτουργία του στη σημερινή εποχή.
    punkster
    30.06.2007, 00:52
    Παράθεση:

    Το μέλος StavmanR στις 29-06-2007 στις 22:20 έγραψε...

    Την Ντόλυ την τρώμε εδώ και χρόνια. Μπορεί να μην είναι το συγκεκριμένο τετράποδο, αλλά οι γενετικές ανωμαλίες και μεταλλάξεις στα βρώσιμα προϊόντα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Κάτι τα κανιβαλο-κοτόπουλα που αναπτύσσουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο παθήσεις , κάτι τα ντοματάκια παντός καιρού, κάτι το μπιφτέκι σόγιας, και κάτι τα τυροκομικά που παράγονται σε κτηνοτροφία που γειτνιάζουν με πεδία βολής και απόβλητα βαρέων βιομηχανιών.
    Για τους τύπους μόνο αναφέρω ότι πρόσφατα προέκυψε επιστημονική αμερικάνικη έρευνα που αποδεικνύει ότι η σόγια καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένους τύπους καρκίνου. Κάτι σαν το νερό του Καματερού δηλαδή. Τόσα χρόνια ο άνθρωπος ψάχνει τη θεραπεία στα φαρμακολογικά εργαστήρια και την ανακάλυψε στα ΜακΓκούφις και τα ΜακΣκρουτζ (λογοπαίγνιο για να γλιτώσουμε ότι προλαβαίνουμε).
    Προσωπικά, θεωρώ το στομάχι ως πραγματικά θεικό δημιούργημα , καθώς μόνο η έννοια του θαύματος μπορεί να αιτιολογήσει την ανθεκτικότητά του και τη λειτουργία του στη σημερινή εποχή.



    Μου φαινεται μπερδευεις την ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ με την ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ!
    Ειναι δυο πολυυυυυυυυ διαφορετικα πραγματα!
    Δες και ενα ποστ μου παραπανω για να μην επαναλαμβανομαι τωρα!

    Σκεφτειτε οτι ασθενεις βαζουν στους οργανισμους τους κλωνοποιημενα οργανα.
    Δηλαδη, με την κλωνοποιηση δεν δημιουργηται κατι κακο, κατι ανωμαλο, κατι βλαβερο...

    Γιατι λοιπον να μην το φαμε κιολας?


    www.myspace.com/xamenakormiaxk

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : punkster στις 30-06-2007 00:53 ]


    StavmanR
    30.06.2007, 01:08
    Χμμμμ, είναι όντως δύο διαφορετικά θέματα; Το ότι κάτι μοιάζει οπτικά, γευστικά ή οσφρητικά με κάτι άλλο, δε σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί μετάλλαξη. Εφόσον το γενετικό υλικό του προβάτου δεν ακολούθησε τη φυσική εξέλιξη αλλά από τη γέννησή του ήταν ήδη γερασμένο, δηλαδή στην ουσία αλλοιωμένο το γενετικό του υλικό, δεν μιλούμε για γενετικό εκφυλισμό, διαδικασία παρόμοια της μετάλλαξης; Πριν βέβαια δοκιμάσω να πάρω μία πιο σαφή θέση, θα ρίξω μία ακόμη ματιά σε επιστημονικά κιτάπια μπας και ξεστραβωθώ λιγάκι.
    Καλό βράδυ...

    Νομίζω βρήκα ένα αρθράκι που στηρίζει την ιδέα της υποβόσκουσας μετάλλαξης που είναι αδύνατο να εντοπιστεί.

    "Αυτό το παιδί όμως θα ήταν σίγουρα υγιές, ως κλώνος υγιούς ατόμου, έτσι δεν είναι; Οχι απαραίτητα! Τα κύτταρα συγκεντρώνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους μεταλλάξεις οι οποίες μπορεί και να μην είναι διαγνώσιμες σε ένα ενήλικο άτομο. Αν ένα γονίδιο που κωδικοποιεί για κάποιον νευροδιαβιβαστή υποστεί μετάλλαξη σε κάποιο κύτταρο του δέρματος, αυτό δεν θα είχε καμιά συνέπεια για τον ενήλικο που τη φέρει. Αν όμως αυτό το δερματικό κύτταρο χρησιμοποιηθεί για κλωνοποίηση, το μωρό, αν γεννηθεί, θα φέρει διανοητικά προβλήματα..."

    Η κλωνοποίηση φέρνει στο προσκήνιο μεταλλάξεις μή ανιχνεύσιμες στον φορέα του DNA και επομένως είναι θέμα τυχαιότητας αν θα φαμε μεταλλαγμένη Ντόλι ή όχι.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 30-06-2007 01:24 ]



    Και άλλο ένα...
    Κλώνοι ή τέρατα;

    Όμως υπάρχουν και χειρότερα: για παράδειγμα οι συνέπειες της επεξεργασίας στην οποία υποβάλλεται ο πυρήνας του κυττάρου. Αρκεί να αποσπαστούν, με τις διαδικασίες αφαίρεσης και εμφύτευσης, μερικά άτομα άνθρακα από το μόριο του DNA (και συμβαίνει συχνά). Έτσι αλλοιώνονται γονίδια και συνεπώς οι πληροφορίες που περιέχουν για ειδικές πρωτεΐνες. Αν αυτές οι αλλοιωμένες πρωτεΐνες καθορίζουν το μέγεθος του εμβρύου οι συνέπειες για τη μητέρα θα είναι πολύ σοβαρές. Πράγματι, οι κλώνοι αυξάνονται με ανώμαλο ρυθμό: οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένας ανθρώπινος κλώνος θα μπορούσε να ζυγίζει κατά τη γέννησή του 7 κιλά. Άλλα προβλήματα προέρχονται από το κύτταρο του δότη. Κοιτάξτε το δέρμα του χεριού σας συστήνει ο Ντάνιελ Μπέμπερ, καθηγητής της βιοτεχνολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία. Μικρές ατέλειες, βούλες, ελιές, είναι μονάχα οι ορατές μεταλλάξεις μεμονωμένων κυττάρων που συσσωρεύονται με τα χρόνια. Όμως υπάρχουν και οι αόρατες. Από αυτά τα κύτταρα ξεκινάει η κλωνοποίηση και αρκεί να υπάρχει μία μόνο μετάλλαξη για να δημιουργήσουμε ένα εκ γενετής άρρωστο άτομο .

    Οι μελέτες απέδειξαν ότι η βιολογική ηλικία των κυττάρων της Ντόλι, η οποία είναι κλώνος ενός προβάτου 6 ετών, ήταν η ίδια με την ηλικία της μητέρας του. Μ΄ άλλα λόγια η Ντόλι γεννήθηκε ηλικιωμένη. Μήπως αυτό σημαίνει και μεγαλύτερο ρίσκο για καρκίνο; αναρωτιούνται οι επιστήμονες. Κανένας, προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Ένα άλλο πρόβατο που κλωνοποιήθηκε στο ινστιτούτο Ρόσλιν παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας μιας συγγενούς ανωμαλίας στις αρτηρίες που φέρνουν αίμα στους πνεύμονες. Αν ήταν ένα ανθρώπινο βρέφος φαντάζεστε τη ζωή που το περιμένει; ρωτάει ο Ίαν Ουίλματ, ο πατέρας της Ντόλι. Η Μαργκερίτ, αγελάδα-κλώνος από τον Γάλλο Ζαν Πολ Ρενάρ, και ο Νώε, κλώνος ενός είδους σπανίων βοοειδών, πέθαναν μετά από λίγες βδομάδες ζωής εξαιτίας του ανεπαρκούς ανοσοποιητικού τους συστήματος. Πολλά κλωνοποιημένα μοσχάρια γεννιούνται με παραμορφωμένα κεφάλια και πρόσωπο που μοιάζει με μπουλντόγκ ! εξηγεί ο Τζον Χιλ, καθηγητής της φυσιολογίας αναπαραγωγής ζώων στο πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ. Εμφανίζουν ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος, διαβήτη και υπαναπτυγμένους πνεύμονες .

    Δεν θέλω να σας κουράσω, απλά προς το παρόν κλωνοποίηση και μετάλλαξη δεν είναι μεν το ίδιο πράγμα, αλλά δένονται μεταξύ τους με περίεργους δεσμούς.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 30-06-2007 01:33 ]


    renabill
    25.09.2007, 20:55
    Πες το ψέμματα. Και μετά είμαι εγώ η περίεργη
    renabill
    28.09.2007, 16:37
    Παράθεση:

    Το μέλος renabill στις 25-09-2007 στις 20:55 έγραψε...

    Πες το ψέμματα. Και μετά είμαι εγώ η περίεργη


    Σε άλλη συζήτηση είστε κατά των πειραματόζωων. Το θέμα είναι ότι με αυτά που μας ταϊζουνε μας έχουν κάνει και μας πειραματόζωα και δεν το χουμε καταλάβει ακόμα. Παράγουν τροφές αμφιβόλου ποιότητας, που δεν ξέρουν τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και κρύβονται πίσω από τη δικαιολογία του υποσιτισμού. Πότε είδατε εσεις να λύνεται το πρόβλημα? Κανεις δεν νοιάζεται για τις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου.Το ζήτημα είναι να παράγουν περισσότερο για να κερδίζουν περισσότερο κάνοντάς μας παχύσαρκους με junk food. Αν δείτε ποσο υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας υπάρχουν στον ανεπτυγμένο κόσμο θα καταλάβετε.Μα το θέμα δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα....Περιμένω τις απόψεις σας

    MyNameIsDo
    28.09.2007, 16:59
    Παράθεση:

    Το μέλος renabill στις 28-09-2007 στις 16:37 έγραψε...

    Πότε είδατε εσεις να λύνεται το πρόβλημα? Κανεις δεν νοιάζεται για τις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου.


    renabill, μόνο σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πώ πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου. Υπάρχουν πάμπολα προγράμματα ερευνητικά και οικονομικής βοήθειας για τις χώρες αυτές. Δεν ενδιαφέρονται γι αυτά τα ΜΜΕ και γι αυτό δεν προβάλλονται. Βέβαια, η χώρα μας δεν διαθέτει τέτοια προγράμματα. Ένας ακόμη λόγος που κρατά τα ΜΜΕ αμέτοχα.
    Ούτε κι ο ισχυρισμός για τα junk food πιστεύω πως ισχύει. Δική μας επιλογή είναι. Και σε κρατικό επίπεδο, τουλάχιστον στην ΕΕ, προσπαθούν να έχουν έλεγχο της ποιότητας των τροφών που διατίθενται στην αγορά. Τώρα σε ατομικό επίπεδο.. πόσοι χρηματίζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια και πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό, προσωπικά δεν το γνωρίζω.
    renabill
    04.10.2007, 12:14
    Παράθεση:

    Το μέλος MyNameIsDo στις 28-09-2007 στις 16:59 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος renabill στις 28-09-2007 στις 16:37 έγραψε...

    Πότε είδατε εσεις να λύνεται το πρόβλημα? Κανεις δεν νοιάζεται για τις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου.


    renabill, μόνο σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πώ πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου. Υπάρχουν πάμπολα προγράμματα ερευνητικά και οικονομικής βοήθειας για τις χώρες αυτές. Δεν ενδιαφέρονται γι αυτά τα ΜΜΕ και γι αυτό δεν προβάλλονται. Βέβαια, η χώρα μας δεν διαθέτει τέτοια προγράμματα. Ένας ακόμη λόγος που κρατά τα ΜΜΕ αμέτοχα.
    Ούτε κι ο ισχυρισμός για τα junk food πιστεύω πως ισχύει. Δική μας επιλογή είναι. Και σε κρατικό επίπεδο, τουλάχιστον στην ΕΕ, προσπαθούν να έχουν έλεγχο της ποιότητας των τροφών που διατίθενται στην αγορά. Τώρα σε ατομικό επίπεδο.. πόσοι χρηματίζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια και πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό, προσωπικά δεν το γνωρίζω.



    Η ΕΡΤ3 προβάλλει κατά καιρούς πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ.Το ένα μιλούσε για την παχυσαρκία και τα junk food στο δυτικό κόσμο. Και το άλλο για τη Μονσάντο που παράγει γενετικά τροποποιημένους σπόρους καλλιέργειας και που μια φορά είχε κατά λάθος εισάγει στην αγορά κα΄λαμπόκι με καρκινογόνες επιπτώσεις στον άνθρωπο.Ποίος λοιπόν εγγυάται ότι δεν θα συμβεί κατι αντίστοιχο και με τις ζωϊκές τροφές? Και για να αντιπαρατεθώ σε αυτά που λές να σου θυμίσω ότι τα μπιφτεκάκια (ποντικού τα λέω εγώ από τα ΜΑΚ ΣΚΡΟΥΤΖ) που τρώς δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες του τρίτου κόσμου.Εμείς οι χαζοί τα τρώμε. Δεν φτιάχνονται για να λύσουν το πρόβλημα λοιπόν.Η οικονομική βοήθεια δε διαφωνώ υπάρχει αλλά δεν είναι αρκετή από τη στιγμή που εμείς πετάμε τόνους φαγητού ημερησίως.


    Ξεφεύγω λίγο αλλά στη σχολή το βραδάκι βλέπω πόσες σακούλες φαγητά πετάνε και νιώθω πολύ άσχημα γιατί αυτό το φαί θα μπορούσαν να το μοιράζουν σε φτωχούς





    Peace18
    04.10.2007, 12:32
    Όχι βέβαια..........
    Έτσι κι αλλιώς προσπαθώ να μην τρώω ζώα..........

    MyNameIsDo
    04.10.2007, 15:42
    Παράθεση:

    Το μέλος renabill στις 04-10-2007 στις 12:14 έγραψε...

    Και για να αντιπαρατεθώ σε αυτά που λές να σου θυμίσω ότι τα μπιφτεκάκια (ποντικού τα λέω εγώ από τα ΜΑΚ ΣΚΡΟΥΤΖ) που τρώς δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες του τρίτου κόσμου.Εμείς οι χαζοί τα τρώμε. Δεν φτιάχνονται για να λύσουν το πρόβλημα λοιπόν.Η οικονομική βοήθεια δε διαφωνώ υπάρχει αλλά δεν είναι αρκετή από τη στιγμή που εμείς πετάμε τόνους φαγητού ημερησίως.

    Ξεφεύγω λίγο αλλά στη σχολή το βραδάκι βλέπω πόσες σακούλες φαγητά πετάνε και νιώθω πολύ άσχημα γιατί αυτό το φαί θα μπορούσαν να το μοιράζουν σε φτωχούς




    Εεεε, επειδή θα ήθελα να απαντήσω στην renabill, συγνώμη παιδιά που επιμένω στα εκτός θέματος..

    renabill, δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς? Ότι τα junk food δεν υπάρχουν σε τριτοκοσμικές χώρες? Ε ναι και βέβαια συμφωνώ. Εκεί δύσκολα υπάρχει food σε περιόδους πολέμων ή ξηρασιών ή τυφώνων, ανάλογα την χώρα. Νομίζω πως δεν μιλάμε για τα ίδια, όμως γνωρίζω καλά για τα προγράμματα επιστημονικής έρευνας και οικονομικής βοήθειας που υπάρχουν και συνέχεια αναπτύσσονται. Οι σκανδιναβικές χώρες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες. Αλλά όχι μόνο. Επίσης, η βοήθεια επικεντρώνεται στην προώθηση της ανάπτυξης στις ίδιες τις χώρες που την χρειάζονται. Κι έτσι δεν ασχολούνται και τα έρμα τα ΜΜΕ. Εδώ συμφωνούν και οι Μή κυβερνητικές οργανώσεις.. Καλύτερα μάθε τους να σπέρνουν, παρά να τους στέλνεις τροφή εξ ουρανού. Βέβαια οι άνθρωποι ξέρουν να σπέρνουν πολύ καλύτερα απο εμάς.. χιουμοριστική και παραδειγματική διάθεση είχε το σχόλιο.
    Κοίτα, ξέρω πως μας απογοητεύει συνέχεια ο κόσμος μας, αλλά μην ξεχνάς πως ο κόσμος μας είμαστε κι εμείς και έχουμε κι εμείς δύναμη να κάνουμε κάτι. Και μαζί με τα ξερά είναι κρίμα να καίμε συνέχεια και τα χλωρά απο άγνοια. Στ' αλήθεια η μοιρολατρεία και οι ελλειπείς γνώσεις κάνουν μόνα τους κύκλο γύρω απο τον εαυτό τους. Τώρα αυτό το τελευταίο σχόλιο μην το πάρεις προσωπικά. Είναι μια γενικότερη διαπίστωση.
    bleedrose
    04.10.2007, 23:11
    Αφού δυστυχώς τρώω ζωάκια, γιατί να μην φάω και την Dolly....;!
    fanis_diathesopoulos_
    05.10.2007, 19:53
    πλακα κάνουμε τώρα;;;
    θεωρώ μικρή την πιθανότητα να μην έχουμε γευματίσει οοοοολοι κάτι που είτε είναι κλωνοποιημ'ενο ή μεταλλαγμένο!!
    αύτα που βλέπουμε σήμερα στις είδήσεις (σχετικα με τετοια θέματα επιστήμη-ηθική) έχουν πραγματοποιηθεί πόλυ πιο πριν...κάτι σαν τα ''πεφταστερια'' το βλέπεις να πέφτει , όμως αυτό εχει πεσει πολυυυυυυυυ πολυυυυυυυυυ καιρο πριν...
    χιχιχιχι
    καλή μας όρεξη , αδέρφια!!!