ελληνική μουσική
290 online   ·  200.269 μέλη

Φεστιβάλ Δήμου Εξωμβούργου Τήνου

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
17.08.2007, 17:51
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου με εντυπώσεις από το φεστιβάλ, αλλά και με τις εκδηλώσεις που απομένουν:Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου
Τήνος η Αρχόντισσα.

Αρχόντισσα ονόμασε, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, το κυκλαδίτικο νησί της Μεγαλόχαρης στην πρόσφατη μεγάλη συναυλία που έδωσε στα Λουτρά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Εξωμβούργου στην Τήνο, ευχαριστώντας τον κόσμο που πλημμύρισε κυριολεκτικά τον χώρο της εκδήλωσης και τραγούδησε μαζί του τα αξεπέραστα και διαχρονικά τραγούδια του. Υπήρχαν στιγμές που ο συνθέτης συγκινημένος από την συμμετοχή διηύθυνε ακόμη και το κοινό.
Η ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Παπαθεοδώρου, το φωνητικό σύνολο Εν φωναίς, η χορευτική εφηβική ομάδα του νησιού και οι τραγουδιστές, Β.Σκουλάς, Β.Λαβίνα, Ζ.Σπυριδάκης, Σ.Παπά- ζογλου και Λ.Χαλκιάς γέμισαν την ατμόσφαιρα με φωνές και ακούσματα, όπου έφθανε ο ήχος των τραγουδιών σαν την μαγευτική αύρα του Αιγαίου.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο θεατράκι του Βολάξ

Πριν από λίγες στο κατάμεστο θεατράκι του Βολάξ ο Λουδοβίκος έδωσε με μια μοναδική συναυλία στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Δήμου Εξωμβούργου Τήνου. Αφηγήσεις και τραγούδια με τον μοναδικό του τρόπο σε μια Αυγουστιάτικη υποβλητική ατμόσφαιρα. Την παράσταση παρακολούθησε καθήμενη στις μπροστινές σειρές η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατάσσα Καραμανλή, που βρέθηκε αυτές τις μέρες στο νησί για τον εορτασμό του 15Αύγουστου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ


Αύγουστος
Τετάρτη 22/8 21.00 Λουτρά συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου - Δημήτρη Μπάση –Δόμνας Κουντούρη
Μια ξεχωριστή λαϊκή βραδιά με τον πιο δημιουργικό σημερινό λαϊκό συνθέτη και έναν από τους σημαντικότερους τραγουδιστές του σύγχρονου ρεπερτορίου και την νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια. Μαζί τους ο Ηλία Μακρής.

Δευτέρα 27/8 20.00 Βωλάξ οι καλαθοπλέχτες του Βωλάξ
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης οι ίδιοι οι τεχνίτες που επιδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της τέχνης τους. Γιορτινό κλίμα με μουσική, γεύσεις, άνοιγμα εργαστηρίων και προβολή της μοναδικής αυτής τέχνης της καλαθοπλεχτικής που αναπτύχθηκε αποκλειστικά στο χωριό Βωλάξ. Ομιλητής ο λαογράφος Αλέκος Φλωράκης.

Τρίτη 28/8 21.00 Καρδιανή Κωνσταντίνος Καβάφης με πανσέληνο
Ο Μπάμπης Κουλούρας «απαγγέλλει απέξω» 25 ποιήματα. 10 τραγούδια σε στίχους του ποιητή μελοποιημένα από έλληνες συνθέτες ερμηνεύει η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου. Συνοδεύουν οι μουσικοί Νίκος Ρούσσος, Νίκος Απέργης, Ζαννής Μαραγκός, Κατερίνα Βαρδούση. Στιγμές από τη ζωή του ποιητή αφηγούνται οι Θάνος Θραψιάδης και Νικολέτα Ρούσσου Κουλούρα.

Παρασκευή 31/8 21.00 Βωλάξ Ασκητική Νίκου Καζαντζάκη
σκηνοθετική προσέγγιση Ιωσήφ Λιζάρδης σκηνική ανάγνωση Φάνη Μητσοπούλου, Παναγιώτης Βαξεβανάκης, Ιωσήφ Λιζάρδης πρωτότυπη μουσική Μαργαρίτα Σαλταμανίκα
τον λόγο επί σκηνής χρωματίζουν λύρα, φλάουτο, φλογέρα και άρπα.
στο ρόλο του τραγουδιστή ο Αργύρης Μαραβέλιας


Σεπτέμβριος

Δευτέρα 3/9 20.00 Υστέρνια (παραλία) τραγούδια στο ηλιοβασίλεμα
χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της κοινότητας Πανόρμου. Διεύθυνση Μαργαρίτα Σαλταμανίκα

Σάββατο 8/9 20.30 Φαλατάδος Ρακιζιό
Στην αυλή του σχολείου οι επισκέπτες θα γευτούν το μοναδικής ποιότητας Ρακί του Φαλατάδου συμμετέχοντας στο νησιώτικο γλέντι.. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο «Φιλοπρόοδων Φαλατάδο»

Παρασκευή 14/9 20.30 Κάμπος η γιορτή του μελιού
Για πρώτη πραγματοποιείται γιορτή για το μοναδικό αυτό προϊόν στο νησί με πρωταγωνιστές τους παραγωγούς του. Συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα.

Τετάρτη 19/9 21.00 Λουτρά Κούκου
Θεατρική παράσταση «ΚΟΥ ΚΟΥ» του Ζώρζ Φεντώ, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Ιωάννας Χαλά. Από τη θεατρική Ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Τήνου Δεκαπέντε πρόσωπα σε μια θεότρελη κωμωδία, σένα συνειρμικό ταξίδι, σένα ατέλειωτο αλισβερίσι λόγου, με τους χαρακτήρες του Ζ. Φεντώ να μπλέκονται σένα ανελέητο κυνήγι του έρωτα ή καλύτερα της θεωρίας του. Δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί που ζουν στο νησί και τα τελευταία χρόνια υπηρετούν με τις δυνάμεις τους την ποιοτική θεατρική πράξη.


Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Θέμης Ροδαμίτης

Πληροφορίες 22830 - 51801 - 51814 / 6947004431
#1