ελληνική μουσική
    900 online   ·  210.851 μέλη
    mmm
    18.05.2004, 20:23
    Μου το στείλανε σήμερα με mail, και μου φάνηκε πολύ εντυπωσιακό!!! Αν υπάρχει κανείς πιο σχετικός από μένα με τα αρχαία, ας μας πει αν όντως ισχύει :

    Η διαδοχή των γραμμάτων του Ελληνικού αλφάβητου στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μία πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας συλλήψεως. Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμμα) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

    ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ.

    Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα:

    ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ, ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ, ΔΑ, ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.

    Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που
    παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιάς θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του φωτός.

    ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!
    ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΩΝ,
    ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
    (ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ)
    ΠΥΡΟΣ (ΔΕ)
    ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,
    Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).

    Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ:

    Αλ=Ο νοητός ήλιος
    Φα-ος=Το φως
    Βη=προστακτική του ρήματος βαίνω (βαδίζω, έρχομαι)
    Τα=Δοτική άρθρου δωρικού τύπου τη, εις την
    Γα=Γη (δωρικός τύπος)
    Αμα=(επιρρ.) συγχρόνως
    Έλ= ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος
    Έψ=ρήμα έψομαι, εψ-ημένος, ψημένος.
    Ιλών=Ιλύς (ουσιαστικό), λάσπη, πηλός
    Στή=προστακτική ρήματος ίστημι.
    Ίγμα=καταστάλαγμα, απόσταγμα.
    Ζή=προστακτική ρήματος ζω.
    Η=υποτακτική ρήματος ειμί, είμαι
    Θη=προστακτική ρήματος θέτω.
    Ιώτα=τα ίωγα, τα Εγώ.
    Παλάν=Ρήμα πάλλω (δονούμαι, περιστρέφομαι) επίθετο
    παλλάς-πάλλουσι,περιστρεφόμενη (πρβλ: Παλλας Αθηνά).
    Δά=άλλος τύπος της Γα, Γης (πρβλ: Δαμήτηρ, Δημήτηρ,
    Δήμητρα=Μητέρα γη).
    Νύξ=νύκτα.
    Ο=το οποίο, που
    Φυ(οι)=ευκτική ρήματος φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).
    Κ.Ο.Κ.

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

    ΑΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού). ΑΣ ΓΙΝΕΙ
    ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ (μία ξηρά) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ Η ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑΦΗ (να σβήση, να χαθεί) ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΙΛΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!




    jorge
    18.05.2004, 21:13
    Τι λες τώρα!

    Υπάρχει κανένας φιλόλογος σε αυτό το site να μας πει τη γνώμη του;; Όλοι μουσικοί, δικηγόροι και μηχανικοί υπολογιστών είμαστε;;
    chrisnetgr
    30.09.2004, 14:31
    Το έστειλα με e-mail σε μια φίλη μου. Το έψαξε και ιδού:

    το θέμα αυτό προέρχεται από "Κύκλους Αρχαιολατρών, Δωδεκαθεϊστών" και είναι πλαστό. Φτιαγμένο απ' αυτούς με στόχο, μέσα απ' την αγάπη και το θαυμασμό των Ελλήνων για την αρχαία μας παράδοση, να μπορέσουν αυτοί (οι Δωδεκαθεϊστές) να παρασύρουν κόσμο και να κερδίσουν οπαδούς. Οι συνδυασμοί των λέξεων, μου είπε, δεν έχουν επιστημονική, (ετυμολογική), αξία. Είναι φαντασίες δικές τους, για να παρασύρουν κόσμο. Οι Δωδεκαθεϊστές προσπαθούν να αναβιώσουν την αρχαία θρησκεία. Δηλαδή να λατρεύουμε το δωδεκάθεο (Δία, Ήρα κ.λ.π.)!!!

    (ξέρω ότι το αρχικό μήνυμα στάλθηκε πριν από πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να λάμψει η αλήθεια.)


    tsuku_elf
    30.09.2004, 15:23
    Ακριβώς όπως τα είπε ο προλαλήσας έχουν τα πράγματα. Όλα αυτά είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά προκειμένου να αποκατασταθεί η λατρεία του δωδεκάθεου κλπ κλπ κλπ. Θεωρώ ότι ένας "έξυπνος" φιλόλογος μπορεί να πλάσει ανάλογες εικασίες χρησιμοποιώντας ένα κάποιο αρχαίο κείμενο ή μια επιγραφή. Από γλωσσολογική σκοπιά πάντως, μέχρις του σημείου που φτάνουν οι επιστημονικές μου γνώσεις, δε θεωρώ ότι επιβεβαιώνεται η ερμηνεία αυτή του ελληνικού αλφαβήτου.
    MariannaP
    30.09.2004, 18:39
    Το γεγονός ότι οι αρχαίοι Ελληνες συνήθιζαν να κρυπτογραφούν τις θεωρείες και τις φιλοσοφίες τους κατά τρόπο τέτοιο ώστε να τις χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή είναι αλήθεια.
    Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι ο αριθμός π, δηλαδή το 3,14........
    Στην σύγχρονη Ελλάδα αυτό έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λεγόμενους δωδεκαθεϊστές, οι οποίοι πανε να βγάλουν και από τη μύγα ξύγγι!
    Κάποια πράγματα ισχύουν, κάποια άλλα είναι απλά υπερβολές.
    Ας μην καταδικάζουμε λοιπόν τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η αρχαία ελληνική γλώσσα, επειδή κάποιοι υπερβάλλουν.
    Hastaroth
    30.09.2004, 22:57
    Είναι αναμφισβήτητο οτι η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια σε εκφραστικές δυνατότητες.

    Είναι επίσης αλήθεια οτι σε κάποιες περιπτώσεις η δομή τής αρχαίας Ελληνικής γλώσσας χρησιμοποιήθηκε γιά να κρυπτογραφηθούν κάποιες φιλοσοφικές έννοιες

    Αλλά είναι άλλο πράγμα το να θέλη κάποιος να "αποδείξη" π.χ. οτι με την δομή αυτή τής αρχαίας Ελληνικής γλώσσας μπορεί να περιγράψη τα πάντα,ακόμα και τον γενετικό κώδικα ή τα διάφορα συστήματα (δεκαεξαδικό,οκταδικό κλπ) ψηφιακής κωδικοποίησης πληροφοριών και να καταλήξη έτσι στο "συμπέρασμα" οτι "οί αρχαίοι Ελληνες ήξεραν ακόμα και μοριακή βιολογία,και επιστήμες υπολογιστών" κλπ κλπ.

    Οσο γιά τον αριθμό π (τόν λόγο δηλαδή τής διαμέτρου πρός την περιφέρεια κύκλου),σαφώς και χρησιμοποιήθηκε σε αρχιτεκτονικές κατασκευές που έπαιζαν ρόλο "οργάνων μέτρησης" από τους αρχαίους Ελληνες,αλλά άς μήν ξεχνάμε οτι και άλλοι λαοί (και ιδίως τής Λατινικής Αμερικής,που είχαν αναπτύξει πολιτισμούς ίσως ακόμα και χιλιάδες χρόνια πρίν από τον λεγόμενο κλασσικό Ελληνικό) έκαναν τέτοια επιτεύγματα (που σήμερα βέβαια με την πρόοδο τής τεχνολογίας,μπορούν να γίνουν π.χ και από έναν πρωτοετή φοιτητή τής αρχιτεκτονικής...)

    Δέν λέω,καλό είναι να μελετάμε και να θαυμάζουμε τον πολιτισμό που ανέπτυξαν οι αρχαίοι Ελληνες,αλλά μήν κυκλοφορούμε κιόλας με χλαμύδες και περικεφαλαίες στους δρόμους!