ελληνική μουσική
291 online   ·  207.089 μέλη

Ελλάδα...κ συναυλίες

Stamos_BJ
Βασική Νότα
Chat
11.09.2007, 22:09
Ποιοί/ποιά καλλιτέχνες/ξένα γκρούπ θα επιθυμούσατε στην Ελλάδα για live εμφάνιση.Πιστεύετε οτι αποτελεί ιδανική επιλογή για να προστεθεί στο tour list μιας παγκόσμιας περιοδείας η όχι?

#1   
CHE
Βετεράνος
Chat
12.09.2007, 10:58
Πιστεύω ότι το σκηνικό που αφορά τη διοργάνωση συναυλιών πρέπει να αλλάξει. Δεν χρειαζόμαστε όλο αυτό το σωρό καλλιτεχνών που έρχονται στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε πάνω από 1-2 συναυλίες το χρόνο.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να έρχονται 1-2 πολύ μεγάλα ονόματα (όχι παραπάνω) και γύρω στα 20-30 μικρότερα ονόματα που να μπορέσουν να ικανοποιήσουν ει δυνατόν όλα τα γούστα.

Οι συναυλίες Shakira, George Michael δείξανε ότι υπάρχει ένα κοινό 30.000-35.000 άτομα που πηγαίνει σε μεγάλα ονόματα. Επειδή κατά κανόνα τα εισιτήρια αυτά είναι ακριβά δεν ενδείκνυται να έρχονται περισσότεροι από ένας τη χρονιά.
Επίσης, πρέπει να γίνουν πολλές μετατροπές στο Terra Vibe ώστε να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης. Όσοι πήγανε έστω και μια φορά δύσκολα ξαναπηγαίνουνε αφού σκέφτονται την ταλαιπωρία που θα τραβήξουνε. Είναι κρίμα, για να μην πω απαράδεκτο, να έρχονται καλλιτέχνες του βεληνεκούς ενός Robert Plant και να παρίσταται μόλις 3.000 άτομα!

Υπάρχουν χώροι πιο εύκολα προσβάσιμοι στο πολύ κοινό από το Terra Vibe. Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορώ, θα ήθελα να έρθουν στην Ελλάδα οι παρακάτω:
Robbie Williams, Kylie Minogue, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Gary Moore, Eric Clapton, Madonna, Beyonce, Enrique Iglesias, Paul Mc Cartney κ.α.

Επίσης, μία καλή ιδέα που έχει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό (και είχα την τύχη να παρευρεθώ) είναι βραδιές με συγκροτήματα Disco ή 80's.
Στο Βέλγιο έχω παρευρεθεί σε μία βραδιά 80's όπου συμμετείχαν οι Spandau Ballet, Kim Wilde, Belinda Carlisle, ABC, T'Pau (!) καθώς και σε μία βραδιά Disco Night με τους Boney M, Imagination, Gibson Brothers, Patrick Hernandez, Gloria Gaynor κ.α. Είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και απορώ γιατί κι εμείς δεν κάνουμε κάτι τέτοιο εδώ. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν συγκροτήματα που συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες. Ενδεικτικά αναφέρω τους Human League, Erasure, Tears for Fears κ.α.

Θέληση χρειάζεται και προπαντώς καλή διαφημιστική εκστρατεία (όχι απαραίτητα ακριβή όσο έξυπνη).
#2   


Αυτά τα διάβασες;