ελληνική μουσική
339 online   ·  205.876 μέλη

Ηχος Αλμωπίας

fantasma
Φθασμένος
Chat
10.10.2007, 08:02
Ένα συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, που η ιστορία χάνεται στο βάθος του χρόνου. Μαρτυρίες γεροντότερων αναφέρουν την ύπαρξη κάποιου μουσικού ονόματι (ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΠΑΡΗΣ) στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Εκπληκτικός δεξιοτέχνης της γκάιντας μάγευε με το μελωδικό του όργανο, ακόμα και αυτόν τον τούρκο κατακτητή. Αυτός ήταν και ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας της μεγάλης μουσικής οικογένειας των ΤΣΙΠΑΡΙΔΩΝ, που έμελλε να μεσουρανήσει στα μουσικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Μακεδονίας. Στα νεώτερα χρόνια η οικογένεια συνεχίζει επάξια την παράδοση, αναδεικνύοντας, πολλές και αξιόλογες μορφές.

συνέχεια...
www.promahi.gr/ixosalmopias

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fantasma στις 10-10-2007 09:58 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fantasma στις 10-10-2007 09:59 ]


#1   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
10.10.2007, 09:52
Ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα φάντασμα. Σαν λάτρης της παραδοσιακής μουσικής όμως θα με ξένιζε η σύγχρονη μετεξέλιξη του συγκροτήματος.

Σύνθεση 2004:
ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΠΑΡΗΣ (κλαρινο)
ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΗΜΚΟΣ (σαξοφωνο)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΠΑΡΗΣ (πληκτρα, τραγουδι),
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΣΙΩΛΗΣ (μπασο),
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ (ντραμς)

Σαξόφωνο, πλήκτρα, μπάσο, ντράμς τι σχέση έχουν με την παραδοσιακή μας μουσική; Άλλο να πειραματιστεί κάποιο σχήμα με σύγχρονα όργανα, για να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην παραδοσιακή μουσική, αυτό θα ήταν αποδεκτό.
Από τη στιγμή όμως που το συγκεκριμένο σχήμα ισχυρίζεται πως είναι θεματοφύλακες της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής, μάλλον κάπου έχουν χάσει το δρόμο τους.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα τους: "Το όνομα "ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ" είναι συνυφασμένο με την αυθεντική παραδοσιακή μουσική" και "Αυτή με λίγα λόγια είναι η ιστορία του συγκροτήματος "ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ" μέσα στο διάβα τον χρόνων που συνεχίζει να είναι προσκολλημένο στης ρίζες και στις παραδόσεις."

Προσκολλημένο στις ρίζες και τις παραδόσεις με πλήκτρα, μπάσο και σαξόφωνο; ΕΛΕΟΣ!
#2   
fantasma
Φθασμένος
Chat
10.10.2007, 09:57
αληθεια δεν έω ιδεα... επειδη και μενα μου φανηκε λίγο ιδιότροπο γι αυτο το έβαλα σαν θέμα για να μάθω κι εγώ περισσότερα... καλημερα..
#3   


Αυτά τα διάβασες;