αν και περασε καιρος απο την τελευταια απαντηση, μια χαρα τα λενε τα παιδια απο πανω...
ομως κατα την γνωμη μου, και παιζω καμια δεκαρια χρονια στην φιλαρμονικη λευκαδος εφωνιο, ειναι αδυνατο να ασχοληθεις επαγγελματικα με οποιδηποτε πνευστο αν δεν το ξεκινησεις απο πολυ μικρη ηλικια!!! δεν χρειαζονται καποια χαρακτηριστικα, ουτε πνευμονια ουτε τπτ... ολα μαθαινονται, ο καθενας μπορει!!! απλα χρειαζεται τρομερη υπομονη, μηλαμε για υπομονη χρονων, ουττε ενα ουτε δυο... μηλαμε για πολλα χρονια!!! και μονο αν ξεκινησεις μικρος και καταφερεις να ασχολησε μεγαλονοντας θα το αγαπησεις!!! μην γελιομαστε ολα αυτα τα οργανα ειναι ομαδικα... για αυτο ο καλυτερος τροπος για να μαθεις ειναι μια φιλαρμονικη!!! οχι οποιαδηποτε ομως... οι περισσοτερες ειναι μουφα, δεν κανουν τπτ αλλο απο το να παιζουν κανα δυο εμβατηρια... θες μια σπουδαια φιλαρμονικη!!! παραδειγμα οι καθηγητες που αναφερει ο φιλος απο πανω, οι περισσοτεροι ειναι απο τις μεγαλυτερες φιλαρμονικες της ελλαδας... (οπως και ο καραμπετσος, τον οποιο θεωρω κορυφη, ειναι απο την λευκαδα!!!!)
σιγουρα μπορει να τα καταφερει ο οποιοςδηποτε, αλλα με πολυ κοπο...
εχω δει πολλους να ξεκινανε για χαβαλε, αλλοι το αγαπανε και αλλοι το συχενονται στην συνεχεια!!! δεν ειναι οπως μια κιθαρα η ενα πιανο... εδω μπορει μια ζωη να παιζεις συνοδια, και ξερεις ποσο δυσκολο γινεται να αγαπησεις κατι τετοιο???
ομως αν τα καταφερεις, θα ξερεις μια ζωη μουσικη, θα μαθεις να ακους!!! ενας πιανιστας δεν ξερει απο αυτο... μια ζωη επαιζε solo... απλα δεν μπορει να ακουσει τι γινετε πισω του!!!
αυτο ειναι το ωραιο στα πνευστα που πραγματικα λιγοι το αντιλαμβανονται!!!
η μουσικη ειναι δημιουργια, μονο ομαδικα το χαιρεσαι...
οι καλυτερες στιγμες της ζωης μου της εχω περασει μεσα την φιλαρμονικη... και σιγουρα θα συμφωνουν σε αυτο ολοι οσοι εχουν ζησει και μεγαλωσει σε μια φιλαρμονικη!!!!