ελληνική μουσική
434 online   ·  205.662 μέλη

Θαλής & Θάλεια - Ταξίδι στη χώρα της Σοφίας

tranzistoraki
Φθασμένος
Chat
18.12.2007, 04:00
ένα ΠΑΙΔΙΚΟ CD + ΒΙΒΛΙΟΣυμμετέχουν οι: Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο "Θαλής και Θάλεια - ταξίδι στην χώρα της Σοφίας", είναι ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό έργο για παιδιά, που περιλαμβάνει ιστορίες και τραγούδια, δεμένα σ’ ένα αρμονικό σύνολο.

Οι ιστορίες περιγράφουν ένα μαγικό ταξίδι στον φανταστικό κόσμο της Σοφίας, όπου οι δύο ήρωες -ο Θαλής και η Θάλεια- καλούνται να ζήσουν κάποιες ιδιαίτερες εμπειρίες. Μέσα από συναρπαστικές καταστάσεις μαθαίνουν τι σημαίνει προσφορά, ενθάρρυνση, αγάπη, αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων και φιλία.

Κάθε ιστορία καταλήγει σε ένα συναφές νοηματικά τραγούδι, το οποίο επιπλέον πραγματεύεται ένα φαινόμενο του ετυμολογικού της νεοελληνικής γλώσσας ή περιέχει σχήματα λόγου.

Το CD που συνοδεύει το βιβλίο, περιέχει αφήγηση με διαλόγους τους οποίους ερμηνεύουν αξιόλογοι καλλιτέχνες στους ρόλους των ηρώων της κάθε ιστορίας. Οι ίδιοι καλλιτέχνες ακούγονται και στα τραγούδια και είναι: Η Χάρις Αλεξίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης του, από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα κείμενα και οι στίχοι των τραγουδιών είναι γραμμένα από τη Χρύσα Σκοπελίτου και η μουσική και ενορχήστρωση έχουν γίνει από τον Παναγιώτη Γιατράκο.


(Μια καλή επιλογή για τους μικρούς μας φίλους)
#1   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
12.01.2008, 17:02
Είναι τέλειο! Εμένα μου άρεσε το "Σοφία". Παλιπαιδίζω, το ξέρω!
#2   


Αυτά τα διάβασες;