ελληνική μουσική
285 online   ·  207.084 μέλη

Cosmomusica: Διεθνής Έκθεση Μουσικής Βιομηχανίας

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.12.2007, 12:32
Η ΠΑΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ με υπερδεκαετή παρουσία στο χώρο των εκθέσεων και στο χώρο της δισκογραφίας, παρουσιάζει σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς του χώρου της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (CAPI, AFI, FIPI κλπ), την πρωτη Διεθνή Έκθεση Μουσικής Βιομηχανίας και παράλληλο forum για τη δισκογραφία και την προηγμένη μουσική τεχνολογία στην Ελλάδα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 14 μέχρι 18 Μαίου 2008 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ , στή Μεταμόρφωση Αττικής , 8ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

• Δισκογραφικές εταιρίες

• Εκδοτικές εταιρίες
• Εταιρίες διανομής

• Εταιρείες Μουσικών όργάνων και επαγγελματικών συστήματών ήχου και φωτισμού

• Καταστήματα πώλησης CD και μουσικών ειδών

• Εταιρίες Software

• Εταιρίες Internet

• Εταιρίες Κινητής τηλεφωνίας

• Εταιρίες εκτύπωσης CD

• Δημιουργικά γραφεία

• Eξειδικευμένα τυπογραφεία

• Studio ηχογραφήσεων

• Εταιρίες οργάνωσης συναυλιών

• Εταιρίες οργάνωσης Φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων

• Μουσικά σχήματα

• Σχολεία και ωδεία

• Μουσικές σκηνές και θέατρα

• Επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία

• Εταιρίες είσπραξης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτωνΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Forum για την δισκογραφία και την προηγμένη μουσική τεχνολογία

• Συνεχόμενες συναυλίες νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών
• Βραβεύσεις και παρουσιάσειςΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκευθείτε τον δικτυακό μας τόπο www.cosmomusica.gr και αναζητήστε αναλυτικές πληροφορίες η επικοινωνήστε μαζί μας

Phone: 210 2714275

Fax: 210 2716949

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 19-03-2008 21:23 ]


#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.03.2008, 21:28
COSMOMUSICA
Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός

Η COSMOMUSICA ευελπιστεί να γίνει η αφορμή για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας και όχι μόνο. Δημιουργοί και εκτελεστές από όλα τα μουσικά ρεύματα δηλώνουν συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις μας δημιουργώντας ενα μοναδικό πολιστικό γεγονός.
Καλούμε ολους αυτούς που αγαπούν τη μουσική να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να συμβάλλουν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.
Προωθήστε το μήνυμα μας σε όποιον νομίζετε , οτι πρέπει να ενημερωθεί , βοηθώντας έτσι να κάνουμε γνωστό σε όλους μια προσπάθεια , που γίνεται από ανθρώπους της μουσικής για τη μουσική.Συναυλίες στην COSMOMOMUSICA

Τα νεα συγκροτήματα αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα κοινό , που τους αφορά , θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στην ειδική σκηνή , που θα δημιουργηθεί και να πάρουν στο τέλος επαγγελματικά ηχογραφημένο η βιντεοσκοπημενο το αποτέλεσμα της δουλειάς τους , με ενα πολύ μικρό κόστος , που θα ανακοινωνεται με απαντητικό μήνυμα σε κάθε αίτηση συμμετοχής.
Οι συναυλίες αυτές θα γίνονται τις ώρες λειτουργίας της της έκθεσης και έχουν σαν σκοπό τους να φέρουν σε επαφή τους καλλιτέχνες με το επαγγελματικό κοινό των εταιρειών δίσκων ,των μάνατζερς , των οργανωτων εκδηλώσεων κλπ.
Το πρόγραμμα των συναυλιών θα ειναι δημοσιευμένο στα έντυπα προγράμματα της έκθεσης , στον κατάλογο των εκθετών, στα ειδικά πανώ που θα αναρτηθούν σε πολλά σημεία της του εκθεσιακού κέντρου καθώς και τις οθόνες προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων. Οι καλλιτέχνες ,που θα συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις θα δικαιούνται να πάρουν διαπίστευση για όλες τις ημέρες της έκθεσης χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση.Κόστος περιπτέρων ανα μ2

Η τιμή ανα τετραγωνικό μέτρο ειναι :
Για περίπτερα ελάχιστου εμβαδού 12 μ2 180 ευρώ
Για περίπτερα μέχρι 30 μ2 150 ευρώ
Για περίπτερα μέχρι 60 μ2 135 ευρώ.
Για περίπτερα από 61 μ2 και πλέον 120 ευρώ
Η τιμή αφορά περίπτερα με πλήρη δομή και εξοπλισμό.
Η δομή περιλαμβάνει πλαϊνά τοιχώματα άριστης ποιότητας , φωτισμό , κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος , επωνυμία, καθαριότητα χώρου, μοκέτα , γραφείο και καρέκλες,. Τέλος ανά 15 μ2 χορηγούνται 10 κάρτες ελευθέρας εισόδου.

www.cosmomusica.gr
#2   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
20.03.2008, 13:15
Πιστεύω πως θα είναι μια καλή αρχή που σίγουρα δε θα χάσω, αλλά υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες για τους συμμετάσχοντες?
#3   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.03.2008, 13:25
Δέσποινα, στο site της Cosmomusica θα βρεις τους συμμετέχοντες. Όχι σε μορφή λίστας, αλλά με τα λογότυπά τους στο οριζόντιο scroller.
#4   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
20.03.2008, 14:19
Παράθεση:

Το μέλος jorge στις 20-03-2008 στις 13:25 έγραψε...

Δέσποινα, στο site της Cosmomusica θα βρεις τους συμμετέχοντες. Όχι σε μορφή λίστας, αλλά με τα λογότυπά τους στο οριζόντιο scroller.


Εντάξει, τώρα το πιασα! Είμαι λιγάκι αργή σε κάτι τέτοια!
Ευχαριστώώώ!
#5   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
07.04.2008, 12:20
Τα νέα της Cosmomusica

Το MIDEM συνεργάζεται μαζί μας

Είχαμε πεί , οτι θα ανακοινώναμε κάποιες πολύ μεγάλες συνεργασίες και τώρα ήρθε η ώρα. Η Παγκόσμια Εκθεση Δισκογραφίας MIDEM , που εδώ και σαράντα δύο χρόνια , λειτουργεί στίς Κάννες θα συμμετάσχει στην COSMOMUSICA , με δικό της περίπτερο, στα πλάισια μιας ευρύτερης συνεργασίας , που ξεκινήσαμε μαζί της και που έχει σαν στόχο την προώθηση της Ελληνικής Μουσικής στη διεθνή αγορά. Ειναι για μας μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη. Πιστεύουμε , οτι θα τα καταφέρουμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι φίλοι μας . Για όσους επιθυμούν να συναντήσουν τους εκπροσώπους της MIDEM , μπορούν να επικοινωνούν απ ευθείας μαζί τους στο Christophe.CHIAPPA@reedmidem.com ή μαζί μας στο info@cosmomusica.gr προκειμένου να κλείσουμε τις συναντήσεις τους.

Το I.F.P.I. στηρίζει την COSMOMUSICA

Το Δ.Σ. του IFPI μας ανακοίνωσε επίσημα μεσω του Γενικού Διευθυντού του Ελληνικού τμήματος , κ. Πάνου Θεοφανέλλη , οτι θέτει υπό την αιγίδα του την Έκθεση Μουσικής Βιομηχανίας. Toυς ευχαριστούμε θερμά και είμαστε σίγουροι , οτι θα τους δικαιώσουμε για την απόφαση τους.
Λίγα λόγια για μας

Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Μουσικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα προετοιμάζεται αυτό τον καιρό, και θα γίνει από τις 14 ως τις 18 Μαϊου 2008, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ, σε μια μοναδική πενταήμερη γιορτή της Μουσικής! Η ΠΑΝ, με πολυετή παρουσία στο χώρο της δισκογραφίας και στο χώρο των εκθέσεων, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες αλλά και διεθνείς οργανισμούς της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας (όπως IFPI , CAPI, AFI, FIPI), θα παρουσιάσουν σε μία μεγάλη τετραήμερη συνάντηση που περιλαμβάνει Έκθεση, Forum, Showcases, Συναυλίες, Διαλέξεις και Συναντήσεις ελληνικών και ξένων οργανισμών, το σημερινό πρόσωπο της μουσικής στη χώρα μας, αλλά και την προηγμένη μουσική τεχνολογία μέσα από τις νέες τάσεις της Διεθνούς Μουσικής Βιομηχανίας. Σημαντικές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες μουσικά σχήματα, ανεξάρτητοι παραγωγοί, δισκογραφικές εταιρείες , καταστήματα μουσικών οργάνων, ξένες και Ελληνικές εταιρείες και οργανώσεις μουσικών και δημιουργών, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί και Μουσικά Περιοδικά, συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα γεγονός που θα προσφέρει πολλά στο χειμαζόμενο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.Παράλληλες Εκδηλώσεις

Συναυλίες επώνυμων και νέων συγκροτημάτων θα πραγματοποιούνται σε δύο παράλληλες σκηνές κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης και σκοπό έχουν να φέρουν σε επαφή τους καλλιτέχνες με
το ευρύ κοινό και με επαγγελματίες των δισκογραφικών εταιρειών, ελληνικών και ξένων, καθώς και με promoters, managers, διοργανωτές συναυλιών κλπ.
Το πρόγραμμα των συναυλιών θα δημοσιευτεί σύντομα και θα αναγραφεί στα προγράμματα της έκθεσης, στον κατάλογο των εκθετών, καθώς και στις οθόνες προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων της έκθεσης.
Επώνυμοι καλλιτέχνες ήδη συμμετέχουν και θα πραγματοποιήσουν συναυλίες, όπως:
ο Μπάμπης Στόκας, η Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Ιωάννου, η Καίτη Κουλλιά, ο Νίκος Τουλιάτος και η Ηχόδραση, ο Μιχάλης Νικολούδης,ο Στάμος Σέμσης και η Μαρία Λούκα, ο Νίκος Παπακώστας, ο Γιώργος Ψυχογιός trio, ο Θ. Βασιλόπουλος, τα συγκροτήματα Eklipsis, Γένεσσις, Lyrae Cantus, Canto Mediteraneo, Ixtheis, Φθηνό ευέλικτο δυναμικό, καθώς και καλλιτέχνες από το εξωτερικό όπως οι Monodia από την Ιταλία, ο Halil Karaduman από την Τουρκία, η Romin Conzen από τη Γαλλία, ο Shin Sasakubo από την Ιαπωνία μαζί με την Eva Famba και πολλοί άλλοι που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τα νέα συγκροτήματα αλλά και τους μεμονωμένους καλλιτέχνες – δημιουργούς που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα κοινό που τους αφορά, δημιουργούμε μια ειδική σκηνή παρουσίασης και συγχρόνως τους δίνουμε τη δυνατότητα να πάρουν στο τέλος της παράστασης επαγγελματικά ηχογραφημένο ή βιντεοσκοπημένο το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, με ένα ελάχιστο κόστος.
Συγχρόνως, θα δημιουργήσουμε ένα ‘‘Demo Point’’ για όσους επιθυμούν να αφήσουν δείγμα της δουλειάς τους, το οποίο θα δοθεί οργανωμένα στις δισκογραφικές εταιρείες Ελλάδας και εξωτερικού, καθώς και στα γραφεία πολιτιστικής διαχείρισης με τη δέσμευσή τους να μελετήσουν το μουσικό υλικό και να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους.

#6   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
08.05.2008, 13:40
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την ατζέντα των σεμιναρίων μας, που γίνονται με τη φροντίδα και την ευθύνη του
κ. Αποστόλη Αιβαλή και ενός επιτελείου συνεργατών μας. Μπορείτε πατώντας εδώ να δηλώσετε συμμετοχή.
Και κάτι πολύ σημαντικό:
Για όλους η μόνη επιβάρυνση θα είναι το εισιτήριο εισόδου με το οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις Cosmomusica Artists Seminar

 

 

Music is Alive
Θεματολογία:

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, πραγματοποιείται σεμινάριο ειδικά για καλλιτέχνες. Το σεμινάριο θα δώσει τις βασικές γνώσεις σε οποιονδήποτε καλλιτέχνη/manager για το πώς λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, με ποιους τρόπους μπορεί να προωθήσει τον εαυτό του και την μουσική του παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας νέα αλλά και παραδοσιακά μέσα.

 • Η αλλαγή στην παραδοσιακή μουσική βιομηχανία. Χάνεται η δισκογραφία;
 • Τα νέα κανάλια διανομής. Νέες προκλήσεις
 • Η δημοκρατία & ελευθερία της παραγωγής για τους καλλιτέχνες
 • Νέοι τρόποι/ στρατηγικές παραγωγής ρεπερτορίου, τα νέα μουσικά προιόντα
 • Παραδοσιακό Music Marketing & Promotion vs Digital
 • Πειρατεία: Σκοτώνει τελικά την μουσική;
 • Άλλες πηγές εσόδων, ο ρόλος των χορηγών
 • Ο καλλιτέχνης & η δισκογραφική του μέλλοντος
 • Οι τάσεις στην βιομηχανία και τι προδιαγράφει το παρόν/μέλλον.

Που Απευθύνεται:

 • Καλλιτέχνες
 • Bands
 • Managers Καλλιτεχνών
 • Στελέχη Μουσικής Βιομηχανίας

 

AGENDA
Το σεμινάριο αποτελείται απο μικρές ενημερωτικές ομιλίες και κατόπιν συζήτηση με σημαντικά στελέχη της αγοράς και συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις.

1η ΜΕΡΑ - ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ

15:30 - Welcome Networking/ Registration 30 λεπτά

16:00 - GREEK MARKET UPDATE – 30 λεπτά

Ποιά ειναι η κατάσταση στην μουσική βιομηχανία αυτή την στιγμή στην Ελλάδα; Οι Δισκογραφικές, Τα Ραδιόφωνα, Τα Μουσικά Κανάλια, Τα Δισκοπωλεία

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Πέτρος Δραγουμάνος, Local Manager NIELSHEN

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

17:00 - Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – 30 λεπτά

Πώς αλλάζει η δισκογραφία, Ta Νέα Κανάλια Διανομής, Η ελευθερία των Δημιουργών, Το Φαινόμενο του Long Tail

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Κώστας Ζωρζής, Digital Manager, ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Αντώνης Πλέσσας, Συνθέτης, Παραγωγός, Μusic Technology Consultant - Educator, Εκπρόσωπος Makemusic.gr

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

18:00 - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ – 30 λεπτά

Η Αλλαγή στην Εύρεση και επιλογή Καλλιτεχνών, Η Αλλαγή στην Δημιουργία Ρεπερτορίου και Νέων Προϊόντων, Τα Hits & Mainstream Εναντίον Niche Markets.

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Δημήτρης Γκοτζαρίδης, Head of Digital UNIVERSAL

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Μπάμπης Στόκας, Τραγουδιστής, Συνθέτης

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

2η ΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΙΟΥ

15:30 - Welcome Networking/ Registration 30 λεπτά

16:00 - MUSIC DISTRIBUTION – 30 λεπτά

Το Παγκόσμιο Σκηνικό, Τα Νέα Κανάλια Διανομής/«Δισκοπωλεία» (Internet, Mobile, Cable TV, Devices), Η Εξέλιξη της Πειρατείας, Το Μέλλον της Διανομής.

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Διονύσης Τσονόπουλος, New Media Manager, HEAVEN Music

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Σπύρος Τιμοθεάτος, VAS Director Vodafone

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

17:00 - MUSIC MARKETING & PROMOTION – 30 λεπτά

Τα Νέα Προϊόντα, Tο Marketing & Promotion Σήμερα, Οι Νέοι Τρόποι Προώθησης, Ο Ρόλος των Παραδοσιακών Μέσων, Η Επέλαση των Νέων Μέσων

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Ηλίας Παντελόπουλος, Digital Business & E-Marketing Manager, SONYBMG

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Γιώργος Μουχταρίδης, Διευθυντής Προγράμματος KOSMOS Radio

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

18:00 - ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – 30 λεπτά

Χορηγίες, Synchronization, Broadcasting, Licensing, Merchandising, Publishing, Live

Ομιλητές :

Απόστολος Αιβαλής, Business & Branded Entertainment Consultant

Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, Γεν. Διευθύντρια SYMPHONY Records

Επίτ. Προσκαλεσμένος : Γιώργος Μιχαήλ Κλήμης, Λέκτορας Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συζήτηση και Q&Α με το κοινό, – 30 λεπτά

3η ΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΙΟΥ

18:00 – MENTORING SESSIONS

Θα πραγματοποιηθούν αυστηρά 10λεπτες συναντήσεις με ειδικούς του χώρου με σκοπό την περεταίρω συζήτηση και βοήθεια για όσους επισκέπτες κλείσουν εγκαίρως συνάντηση.

Διαθέσιμοι ομιλητές για Συναντήσεις:

Αποστόλης Αιβαλής, Digital Business & Marketing Consultant

Πέτρος Δραγουμάνος, Local Manager NIELSHEN

Κώστας Ζωρζής, Digital Manager, ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ

Αντώνης Πλέσσας, Συνθέτης, Παραγωγός, Μusic Technology Consultant - Educator, Εκπρόσωπος Makemusic.gr

Διονύσης Τσονόπουλος, New Media Manager, HEAVEN Music

Σπύρος Τιμοθεάτος, VAS Director Vodafone

Ηλίας Παντελόπουλος, Digital Business & E-Marketing Manager, SONYBMG

Δημήτρης Γκοτζαρίδης, Head of Digital UNIVERSAL

Βασίλης Δερτιλής, Μουσικός Παραγωγός, Διευθυντής PowerMusic

Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, Γεν. Διευθύντρια SYMPHONY Records

Γιώργος Μουχταρίδης, Διευθυντής Προγράμματος KOSMOS Radio

Πέτρος Ζωντήρος, Γεν. Διευθυντής HEAVEN Live

Οι συναντήσεις με τους διαθέσιμους ομιλητές θα μπορούν να κλειστούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων της πρώτης και της δεύτερης ημέρας στη ειδική γραμματεία που θα υπάρχει στο χώρο του φόρουμ.


#7   


Αυτά τα διάβασες;