ελληνική μουσική
441 online   ·  205.668 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Ωρίωνες

BAVRAM
Βασική Νότα
Chat
22.12.2007, 16:04
Ωρίωνες ‘Οριακή διαδρομή’

Από την αρχή του 1978 μέχρι σήμερα οι Ωρίωνες θεωρούνται από τα πιο ανθεκτικά σύνολα της Ελληνικής ροκ σκηνής. Με ενδιαφέρουσα δισκογραφία, εκατοντάδες εμφανίσεις και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.
Μετά την τελευταία ηχογράφηση του1993 με το LP ‘Αξιοκρατικά΄, που σύμφωνα με τους μουσικοκριτικούς «…αποτελεί την καλύτερη πρότασή τους αφού μέσα από καθαρά εμπορικές συνθέσεις , διοχετεύουν μια έντονη σατυρική και κριτική διάθεση, για τα καθημερινά κοινωνικά φαινόμενα», κυκλοφόρησαν ένα καινούργιο album με τίτλο ‘Οριακή διαδρομή’.
M αυτή την προσπάθεια οι Ωρίωνες δεν επανέρχονται απλά στην Ελληνική ροκ σκηνή σαν το πιο μακροβιότερο Ελληνικό συγκρότημα, αλλά αφήνουν με ανοικτό το στόμα όλους όσους τους γνώριζαν από παλιά, για την φρεσκάδα, το σύγχρονο ήχο και την λυρικότητα των στίχων, που ανταποκρίνονται απόλυτα στην σημερινή πραγματικότητα.
Καινούργιο πρόσωπο στην ηχογράφηση της Οριακής Διαδρομής, η δεκαεννιάχρονη Τζίνα Αβραμίδου που αρχίζει να δημιουργεί την πρώτη της επιτυχία από το CD με το τραγούδι ‘Εξοδος κινδύνου’. Κοντά στους Ωρίωνες η Τζίνα και με την πολύτιμη εμπειρία του κιθαρίστα πατέρα της Βασίλη Αβραμίδη, είναι σίγουρο πως μέσα από τα τραγούδια του CD, θα της δοθεί η ευκαιρία για μια σπουδαία καριέρα στο χώρο του Ελληνικού ροκ. Ακούσματα όπως οι ‘Οριακή Διαδρομή’, ‘Νύχτες’, ‘Αγριο θηλυκό’, ‘Λαβύρινθος΄, ‘Τ αστέρια σβήσανε’, ‘ο φίλος μου ο Τζώνυ’, ‘Το ρεπορτάζ’, ‘Listen’, διεκδικούν τις προτιμήσεις όλων εκείνων που αναζητούν επίμονα μια διαφορετική ροκ πρόταση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια οι Ωρίωνες δεν επανήλθαν απλά στην δισκογραφική δράση, αλλά με το ταλέντο, την όρεξη τους για δουλειά και προπάντων για την άμεση επαφή τους με την νεολαία, κέντρισαν το ενδιαφέρον της πρώτης τραγουδίστριας του γκρουπ Ελένης Ασημακοπούλου, που ερμήνευσε υπέροχα το τραγούδι ‘Το παλιό μας άλμπουμ’ μαζί με το γκρουπ, καθώς και των δημοσιογράφων που στηρίζουν άμεσα την προσπάθειά τους, όπως τους Σταύρο Αλατά, Φώτη Κατσούφη, Τάσο Κουτσοθανάση, Βασίλη Λούκα, Σταύρο Πασχάκη κ.α.
Το προμόσιον της Οριακής Διαδρομής ανέλαβε ο μάνατζερ του γκρουπ (από τη δεκαετία του 80 ) σημερινός δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Πέτρος Καντιάνης.
Τέλος οι Ωρίωνες για την ολοκλήρωση του CD ευχαριστούν τους μουσικούς Δημήτρη Ζαφειρέλη, Κυριάκο Κοσμά, Λευτέρη Κολιόπουλο, καθώς και τον στιχουργό Μανώλη Βιτζηλαίο για τους στίχους του στα δύο τραγούδια (‘Έξοδος κινδύνου’ και ‘ο φίλος μου ο Τζώνυ’).
Στο CD αυτό συμμετέχει ο πρωτοεμφανιζόμενος ταλαντούχος κιθαρίστας Τάσος Αβραμίδης, (14 ετών) μαθητής μουσικού Γυμνασίου Αλίμου.
Το cd Όριακή διαδρομή' κυκλοφορεί από την εταιρεία alpha records.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BAVRAM στις 22-12-2007 16:07 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BAVRAM στις 22-12-2007 16:12 ]


#1   
gogere17
Σολίστ
Chat
31.01.2008, 18:30
μεγια ...

και καλες δουλειες...
#2   


Αυτά τα διάβασες;