ελληνική μουσική
402 online   ·  205.987 μέλη

Πολιτικοποίηση των νέων

despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
27.02.2008, 21:17
Πιστεύετε πως τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να έχουν πολιτική άποψη και να έχουν υποστεί μια στοιχειώδη πολιτικοποίηση? Δε μιλάω φυσικά για κομματικοποίηση! Προς Θεού! Απλά έρχονται στην ηλικία των 18, που θα είμαι κι εγώ σε τρία χρόνια, και δεν ξέρουν τι να κάνουν μπροστά στην κάλπη. Ή ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν το γιατί. Και υπάρχουν και οι άσχετοι που ρίχνουν λευκό, χωρίς όμως να ξέρουν γτ το ρίχνουν. Δεν είναι δικαιολογία το "Δε με ενδιαφέρει η πολιτική"!
Είναι χρέος κάθε γονέα να δώσει κάποια πράγματα στο παιδί του.
Εσείς?
#1   
Kerato
Σολίστ
Chat
27.02.2008, 21:23
Εσύ έχεις πολιτική άποψη;
#2   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
27.02.2008, 21:46
Παράθεση:

Το μέλος Kerato στις 27-02-2008 στις 21:23 έγραψε...

Εσύ έχεις πολιτική άποψη;Τώρα δημιουργώ, αλλά το θέμα δεν είναι εγώ, αλλά η ηλικία μου! Δεν πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας?
#3   
Vanna
Σολίστ
Chat
27.02.2008, 22:18
Πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει να είναι πολιτικοποιημένοι. Εννοείται όχι κομματικοποιημένοι, τουλάχιστον όχι απόλυτα και φανατισμένα. Η πολιτική συνείδηση δεν είναι κάτι που το αποκτάς έτσι στα ξαφνικά όταν γίνεσαι 18 και δεν είναι κάτι που θυμάσαι ότι το έχεις κάθε τέσσερα χρόνια που καλείσαι να δώσεις την ψήφο σου. Οι περισσότεροι συνομήλικοι μου απλά αδιαφορούν. Αυτό δεν είναι κακό, ο καθένας μπορεί να μην γουστάρει να ακουεί πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις. Κακό είναι να μην υπάρχει επαφή με την καθημερινότητα και τις εξελίξεις πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους.
#4   
fantasy
Περαστική Νότα
Chat
27.02.2008, 22:31
Ενδιαφέρον θέμα.Απλά για να γίνει καλύτερη συζήτηση θα μπορούσαμε να ορίσουμε τη φράση <πολιτική άποψη> και τι εννοεί ο καθένας μας με αυτήν?
#5   
Vanna
Σολίστ
Chat
27.02.2008, 23:32
Εγώ εννοώ την ενημέρωση περί των πολιτικών εξελίξεων και την διαμόρφωση γνώμης. Πολιτική δεν είναι μόνο τα κόμματα αλλά η καθημέρινοτητα και τα προβλήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.
#6   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
27.02.2008, 23:33
Παράθεση:

Το μέλος fantasy στις 27-02-2008 στις 22:31 έγραψε...

Ενδιαφέρον θέμα.Απλά για να γίνει καλύτερη συζήτηση θα μπορούσαμε να ορίσουμε τη φράση <πολιτική άποψη> και τι εννοεί ο καθένας μας με αυτήν?Στο πρώτο μήνυμα εξηγώ κάποια πράγματα. Δεν είναι εξ ολοκλήρου στην πολιτική άποψη των νέων, αλλά στη διδικασία δημιουργίας της!
#7   
PashalinaMakia
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 00:34
Λοιπόν.......
Αρχίζω και λέω.....

Καμία απο τις ήδη υπάρχουσες πολιτικές παρατάξεις δεν είναι άξια να κυβερνήσει γιατί πίσω πάντα κρύβονται οικονομικά συμφέροντα.
Πλέον λέγοντας πολιτικοποίηση εννοούν την κομματοποίηση.Φέτος το καλοκαίρι,έκανα κολλητή παρέα με μια Κνίτισσα.Το τι γέλιο έριξα δεν λέγεται!
Η στενομυαλιά τους είναι πραγματικά άξια της πολιτικής μοίρας του κόμματος και της λιγοστής πλειοψηφίας που έχουν.
Ακόμα και στις φετινές εκλογές(Σεπτέμβριος 2007),που η Παπαρήγα πέταγε τη μια κοτρώνα μετά την άλλη,επέμενε η φίλη μου πως τα έλεγε όλα σωστά...Μα τον Τουτατή και μα τον Μπελενό,δεν το συζητάμε καν για τη λαθεμένη πολιτική αντίληψη των στρατευμένων πολιτικών συνειδήσεων!
Έρχομαι πάλι στο θέμα μας.
Απο την πολιτική ζωή λείπει το όραμα για κάτι καλύτερο και αισιόδοξο.Λείπει το φιλότιμο και η αγάπη για τον πολίτη που σαν μπούφος αντί να συμμετέχει ενεργά(εκλέγεσθαι) προτιμά να ενεργεί ως "καταναλωτής" με την δυνατότητα της ψήφου(εκλέγειν).

Κι έρχομαι τώρα στον εξής συλλογισμό:είναι άραγε τυχαίο που απο Καραμανλή σε Καραμανλή πάμε κι απο Παπανδρέου σε Παπανδρέου?

Η έλλειψη πρωτοβουλίας απο μεριά των πολιτών να συμμέτεχουν ως πολιτικά πλέον πρόσωπα και ο δικομματισμός που για χρόνια φέρνει την πολιτική ζωή της Ελάδας σε μαρασμό,έχουν το εξής αποτέλεσμα:της μη αξιοκρατίας.

Για όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν,δυστυχώς το σχολείο δεν βοηθάει καθόλου να δώσει τα ερεθίσματα για να ψαχτείς πολιτικά.
Μέχρι την πρώτη Λυκείου πίστευα πως τα κόμματα είναι κάτι όπως οι ομάδες ποδοσφαίρου και πως αντί να πάνε να βριστούν στο Καραϊσκάκη βρίζονται στη Βουλή.

Πώς όμως τα κοινωνικά προβλήματα μπορούν να "διορθωθούν"?Μήπως πρέπει οι πολιτικοί(τρομάρα τους!) να είναι πιο ενεργοί πολίτες κι όχι ψωνισμένοι άρχοντες ου τόπου?

Συγγνώμη αν ξέφυγα απο το θέμα αλλά το έχω αυτό το ελλάτωμα!
#8   
Vanna
Σολίστ
Chat
28.02.2008, 00:41
Το σχολείο όντως δεν προσφέρει πολιτική ενημέρωση. Μαθαίνει στον μαθητή να αποστηθίζει λέξεις χωρίς όμως να προσπαθεί να του καλλιεργήσει την αίσθηση προσφοράς και συμμετοχής. Επίσης, με τόσα που ακούμε περί έλλειψης αξιοκρατίας, είναι λογικό όλοι να προσπαθούν να πετύχουν τον σκοπό τους με πλάγια μέσα.
Έτυχε να μιλάω με μία συμμαθήτρια από το φροντιστήριο και μου είπε ότι μετά το μάθημα θα πήγαινε σε συγκεντρώση της ΔΑΠ. Την ρώτησα "Είσαι Νέα Δημοκρατία;" και αυτή με απόλυτη ηρεμία μου απάντησε "Όχι, απλά πάω να γνωρίσω κόσμο και να δικτυωθώ". Πραγματικά τρόμαξα με αυτή τη φράση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ακούς έναν νέο άνθρωπο γεμάτο με μυαλό και νιάτα να σου δηλώσει στην ψύχρα ότι δέχεται να γίνει μέρος ενός φαύλου κύκλου.
#9   
kithara2
Συγχορδία Μινόρε
Chat
28.02.2008, 00:54
και φυσικά πρέπει να είσαι πολιτικοποιημένος.το θέμα πιστεύω οτι είναι πολύ σοβαρό αλλά δεν το καταλαβαίνουμε.δεν λέω οτι εγώ γνωρίζω πολλά πάνω στην πολιτική αλλα θα το ψαξω όσο πρέπει οταν παω να ψηφισω κ δεν θα πω δεν με νοιάζει.Πρώτα απ' όλα ένα φλέγον ζητημα για εμας τους νέους ειναι η ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων.πως θα ψηφίσουμε αν δεν ξερουμε το κάθε πρόγραμμα του κόματος κ να διαλέξουμε το καλύτερο.αλλιψς αφηουμε το μέλλον μας κ το μέλλον της χώρας στον καθε αμόρφωτο κ στην κάθε κατίνα(συγνώμη για την έκφραση) που ψηφίζει μόνο κ μόνο επειδη αυτό της είπαν ή για να τις διορίσουν π.χ το γιο...Τελος πάντως άλλωστε πρέπει κ να αναρωτηθούμε γιατί όταν λες στα αγόρια(περισσότερο) να σου πουν την 11 που θα κατεβει ο ολυμπιακός την ξέρουν νερο ενω από υπουργούς που αυτούς έχουμε εμείς εκλέξει να κυβερνουν δεν ξέρουμε ούτε τους βασικούς?

#10   
fantasy
Περαστική Νότα
Chat
28.02.2008, 01:23
Δύο ερωτήματα:

1.Η <πολιτική άποψη> του καθενός έχει να κάνει μόνο με την ψήφο?

2.Έχει να κάνει μόνο με τα κόμματα και τα προεκλογικά προγράμματα?


Μετά απο μια γρήγορη αναζήτηση στο λεξικό έχουμε:

άποψη=τρόπος αντιμετώπισης,θεώρησης των πραγμάτων,αντίληψη


πολιτική=(η) ουσ. η τέχνη,η επιστήμη διακυβέρνησης ενός κράτους,το πρόγραμμα που εφαρμόζει μια κυβέρνηση σε κάθε κρατική λειτουργία,τρόπος χειρισμού ορισμένης υπόθεσης

Συνεπώς έχουμε και λέμε:πολιτική άποψη=ο τρόπος αντίληψης & αντιμετώπισης του καθ'ενός,όσον αφορά ζητήματα διακυβέρνησης ενός κράτους.


Ελπίζω να βοηθήσει λίγο τη συζήτηση ο ορισμός της έννοιας έτσι ώστε να μη ξεφεύγουμε απο το θέμα.

Ευχαριστώ.
#11   
thank
Σολίστ
Chat
28.02.2008, 01:38
- για το θέμα της συμμετοχής σε εκδήλωση, μόνο και μόνο για τη δικτύωση και τα σχετικά κονέ, που έθιξε η βάννα. Μου σηκώθηκε η τρίχα, αν και αυτό ισχύει κατά κανόνα σε μεγαλύτερες ηλικίες, απλά πολλές φορές το συγκαλύπτουν. Το παιδί αυτό, από τόσο νωρίς μπήκε στη διαδικασία. Και δεν ξέρω, ούτε μας ενδιαφέρει άμεσα, αν τη στάση αυτή την υιοθέτηση από τους γονείς του, ή απλά κατάλαβε τα σημεία των καιρών. Η και τα δύο. Δυστυχώς, η στάση της συμμαθήτριας, ήταν μία εκδοχή της πολιτικής του σήμερα.

Σημασία έχει πως η έννοια της πολιτικής, μετασχηματίζεται - ας το πούμε έτσι - Εκεί που λέγαμε παλιά πως ήταν έξω από την κοινωνία κλπ κλπ, ορίστε, να μία μορφή ένταξης στη κοινωνία. Μια χαρά που λένε. Μόνο που είναι - μη πολιτική -. Αρνείται κάθε προβληματισμό, ιδεολογία, ερμηνεία της κοινωνίας, τοποθέτησης απέναντι σε αυτό που έχουμε (όχι διαφωνώντας αναγκαστικά), και περιορίζεται σε δύο βασικά.

Τ0 πρώτο έχει να κάνει με το πως θα τη βγάλουμε καθαρή και το δεύτερο, με τον χειρσιμό της καθημερινότητας και μέχρι εκεί. Οκ, λίγο απλουστευτικά τα γράφω, αλλα δεν απέχουν και πολύ από την κυριάρχη πραγματικότητά μας.

Επομένως, ακόμα και αν απαντήσουμε "ναι πρέπει" στο ερώτημα που τέθηκε στην αρχή, θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας δύο πράγματα.

Το πρώτο πως η πολιτική περιορίζεται σε μία απλή διαχείριση της καθημερινότητας και τίποτα παραπάνω, επομένως, η "πολιτικοποίηση των νέων" θα έχει να κάνει και με αυτήν την οπτική. Που υπεριχσύει απέναντι σε επιμέρους διαφορές "κομματικές", "ιδεολογικες" κλπ.

Τό δεύτερο έχει να κάνει με κάτι που ... οι πίο "ώριμοι", οι πιο "παλιοί", οι πιό "έμπειροι" και όλα τα σχετικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα. Η μάλλον αρνούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε εύκολα.

Πως από τη στιγμή που οι νέοι άνθρωποι, ακόμα και οι πολύ μικρές ηλικίες πρέπει να καταλάβουν τον κόσμο και επομένως πρέπει να παίρνουν ερεθίσματα, αυτόματα θα τον ερμηνεύσουν και θα δράσουν με τη δική τους οπτική. Οποια και αν ειναι η ερμηνεία, όποια και αν ειναι η έννοια της πολιτικής (από την τραγική που περιέγραψε η Βάννα πριν, έως την πιο "σωστή", όπως και αν την εννοεί ο καθένας).

Πχ.

Γίνεται μία καμπάνια - σιγά μή πιάσει - εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, εξαιτίας της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της περιβαλλοντικής ασυδοσίας, ακόμα και της μεταχείρισης των ζώων. Ενδεχομένως, ένας νέος άνθρωπος, αφού το ψάξει, να υιοθετήσει ως πολιτική στάση το "κανείς να μη πατήσει στο Πεκίνο". Τελεία και παύλα. Ενας μεγαλύτερος, με την ίδια καλή πρόθεση να πεί πως "Να παμε στο Πεκίνο γιατί έτσι γεφυρώνονται οι αντιθεσεις και η Κινεζική κυβέρνηση θα αναγκαστεί κλπ κλπ".

Συνήθως, οι "μεγαλύτεροι" θα κατακρίνουμε την πρώτη άποψη ως στερούμενη ρεαλισμού, εμπειρίας κλπ. Και καταλήγουμε στο "σωστά τα λέτε", αλλά δεν έχετε δουλέψει ακόμα, δεν έχετε το ένα, το άλλο κλπ.

Εκεί νομίζω είναι το κουμπί. Γενικώς όλοι παραδεχόμαστε πως οι νέοι πρέπει να έχουν άποψη για την κοινωνία, αλλά μας ξενίζει όταν το συνολικό τους αισθητήριο είναι αυτό της εποχής τους και της ηλικίας τους και άρα οδηγεί σε διαφορετικές προσεγγίσεις από τις "κοινώς αποδεκτές". Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας θα πρέπει να βλέπει την πολιτική μόνο σύμφωνα με τα δικά του βιώματα, ή μόνο αυτά της εποχής του και της ηλικίας του. Προφανώς χρειάζεται μια πιο συνολική θεώρηση, αλλά υπάρχει ένα όριο. Που δεν ξεπερνιέται. Και ίσως δεν πρέπει να ξεπερνιέται. Γιατί - συνολικά - νομίζω πως ο κόσμος και ο καθένας μας προσωπικά οφελείται από αυτή τη διαφορετική θεώρηση που ίσως ειναι ενοχλητική.

Απλουστευτικό το παράδειγμα, ακραίο ίσως, αλλά είναι και η ώρα περασμένη και δεν είμαστε για πολλά - πολλα.

(την κατανόησή σας για το σεντόνι).
#12   
Termite
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 09:13
@ PashalinaMakia:
Δικαίωμά σου να γελάς με αυτα που λέει ο καθένας. Επισημαίνω όμως, οτι η φίλη σου πιθανόν να έχει απλά διαφορετική αποψη για τα λεγόμενα της ΓΓ του ΚΚΕ απο εσένα. Δε σημαίνει οτι αυτά που λέει ειναι στενομυαλιές. Ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά που λεει ο Λ.Α.Ο.Σ αλλα ποτέ δεν θα αποχαρακτήριζα τους λόγους τους. Εσύ που το κάνεις αυτό, εχεις πραγματικα καταλάβει τι λέει το η ΓΓ του ΚΚΕ όταν μιλάει; Ολοι οι λόγοι που εκφράζουν, απορρέουν απο κάπου, απο ένα ερέθισμα. Δες λοιπόν πρώτα ποιο είναι αυτό το ερέθισμα και μετά πες την γνώμη σου. Όχι απαξιωτικά όμως.

@thank
"Γενικώς όλοι παραδεχόμαστε πως οι νέοι πρέπει να έχουν άποψη για την κοινωνία, αλλά μας ξενίζει όταν το συνολικό τους αισθητήριο είναι αυτό της εποχής τους και της ηλικίας τους και άρα οδηγεί σε διαφορετικές προσεγγίσεις από τις "κοινώς αποδεκτές". Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας θα πρέπει να βλέπει την πολιτική μόνο σύμφωνα με τα δικά του βιώματα, ή μόνο αυτά της εποχής του και της ηλικίας του. Προφανώς χρειάζεται μια πιο συνολική θεώρηση, αλλά υπάρχει ένα όριο. "

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω με κάτι περισσότερο

Η δική μου άποψη στο ερώτημα αφορά καθαρά και μόνο τη γνώση. Οταν διαβάζεις για το σχολείο έχεις την μεγαλύτερη ευκαιρία να μάθεις μερικά πραγματα για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην χώρα σου και έτσι να αρχίσεις σιγά σιγά να σχηματίζεις άποψη. Και φυσικά δεν ειναι καθόλου κακό να την αλλάξεις. Καλύτερος ειναι ο άνθρωπος που μπορεί να προσαρμόζεται στις γύρω του συνθήκες αλλα και στις νέες συνθήκες του μυαλού του. Συνηθίζονταν παλιά οι νέοι (φοιτητές) να στρέφονται προς την αριστερά...δείτε τους τώρα...πάνε όλο κ πιο δεξιά!


#13   
PashalinaMakia
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 10:45
Βασιλάκη,αν η Παπαρήγα βγει και πει πως καλό είναι να συμμαχήσετε με τη Ν.Δ. επειδή ο "λόγος της απορρέει απο κάπου" ε τότε μπράβο.Έχεις δίκιο.
αλλά σου λέω το εξής:όταν υπάρχουν πολίτες που στην καθημερινή ζωή τους δεν έχουν κριτική σκέψη και κάνουν ο,τι πει ο αρχηγός του κόμματος(είτε η γενική γραμματέας στην εν λόγω περίπτωση) πάρ' τ'αυγόκαι κούρευτ'ο!

Η γυναίκα νομίζει πως βρίσκεται στο 1800,και αδιαφορεί για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων με αποτέλεσμα οι αναχρονιστικές αντιλήψεις της να προκαλούν στον πολίτη την αίσθηση της "αναπαλαίωσης" του πολιτικού συστήματος.(νομίζω μπορώ να το πω αυτό σαν έκφραση ε?).Έλεος δηλαδή!Και υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που πιστεύουν οτι αυτό θα είναι κάτι καλό για την χώρα!Αλλά σε χώρες που ο κομμουνισμός "έζησε" ως πολιτική της χώρας αν και για ελάχιστο χρονικό διάστημα,απέδειξε πως ήταν πέρα για πέρα ουτοπικό το σχέδιο πριν ανέβει στην εξουσία και δεν πραγματοποιήσαν τίποτα απ'όσα είπανε.Αντίθετα,η κατάφορηση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο πλετρά της κομμουνιστικής διακυβέρνησης ήταν ο,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν.
Αλλά,όταν λέω για στρατευμένες πολιτικές αντιλήψεις βλέπουμε παραδείγματα!

Καλό θα ήταν να ξυπνήσουμε,και να προσπαθήσουμε να δούμε πιο ανθρωποκεντρικά τα πράγματα στην πολιτική.

Υ.γ.:Πιστεύετε πως είναι ωραίο που φανατίζουν πιτσιρικάκια μόνο με ιδέες των οποίων η υλοποίηση φαντάζουν απο αδύνατες εως εξωπραγματικές???????

Ε?
#14   
mariza18
Σολίστ
Chat
28.02.2008, 13:29
Πρέπει να είναι οι νέοι πολιτικοποιημένοι,να συμμετέχουν στα κοινά και να ενημερώνονται συνεχώς για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.Το θέμα είναι όμως να μην εχουν παρωπίδες και να μη ψηφίσουν ένα κόμμα μόνο κ μόνο επειδή το λέει το οικογενειακό τους περιβάλλον! Καλό είναι να γίνονται πολιτικές συζητήσεις στην οικογένεια ώστε τα παιδιά/έφηβοι/φοιτητές να μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα για το τι τους αντιπροσωπεύει και τι ικανοποιεί τα συμφέροντα τους!
Τέλος,θα θελα να συμβουλεύσω τους ανθρωπους που βρισκονται περιπου στη ιδια ηλικια με μενα(που τωρα αρχιζουν κ ψηφιζουν και αρχιζουν να αποκτουν πολιτικη αποψη) να μην απεχουν απο τα κοινα,γιατι οτι γινεται αφορα το δικο μας μελλον..Οποτε η αποψη ''τπτ δν ειναι αξιο να μας κυβερνησει γι αυτο κ δηλωνω αποχη '' το θεωρω εντελως ανωριμο και χαζο! Ψηφιζεις καποιο κομμα/παραταξη επειδη θελεις να σε βοηθησει να πας μπροστα με βαση καποια ιδεολογια,επομενως η αποχη - προσωπικα- ειναι συνωνυμη με την αδιαφορια των νεων να συμμετεχουν στα κοινα κ τη βελτιωση του τοπου.Μπορει να παραειμαι ρομαντικη που πιστευω οτι με τη συμμετοχη των νεων ανθρωπων ολα μπορουν να φτιαξουν - καθως εχουμε νεες ιδεες και λογο - αλλα καλυτερα ετσι απο το να μενω αποστασιωμενη απο ολα και να μη ξερω τι μου γινεται
#15   
Termite
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 13:31
Τα "Βασιλάκη" κομμένα. Μη με ξαναπείς έτσι.

Χίλιες φορές να πιστεύεις στο ουτοπικό, παρά να είσαι ενα γρανάζι στην καθημερινότητα που θέλουν οι άλλοι να ζήσεις.
#16   
mariza18
Σολίστ
Chat
28.02.2008, 14:40
Παράθεση:

Το μέλος PashalinaMakia στις 28-02-2008 στις 10:45 έγραψε...

Βασιλάκη,αν η Παπαρήγα βγει και πει πως καλό είναι να συμμαχήσετε με τη Ν.Δ. επειδή ο "λόγος της απορρέει απο κάπου" ε τότε μπράβο.Έχεις δίκιο.
αλλά σου λέω το εξής:όταν υπάρχουν πολίτες που στην καθημερινή ζωή τους δεν έχουν κριτική σκέψη και κάνουν ο,τι πει ο αρχηγός του κόμματος(είτε η γενική γραμματέας στην εν λόγω περίπτωση) πάρ' τ'αυγόκαι κούρευτ'ο!

Η γυναίκα νομίζει πως βρίσκεται στο 1800,και αδιαφορεί για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων με αποτέλεσμα οι αναχρονιστικές αντιλήψεις της να προκαλούν στον πολίτη την αίσθηση της "αναπαλαίωσης" του πολιτικού συστήματος.(νομίζω μπορώ να το πω αυτό σαν έκφραση ε?).Έλεος δηλαδή!Και υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που πιστεύουν οτι αυτό θα είναι κάτι καλό για την χώρα!Αλλά σε χώρες που ο κομμουνισμός "έζησε" ως πολιτική της χώρας αν και για ελάχιστο χρονικό διάστημα,απέδειξε πως ήταν πέρα για πέρα ουτοπικό το σχέδιο πριν ανέβει στην εξουσία και δεν πραγματοποιήσαν τίποτα απ'όσα είπανε.Αντίθετα,η κατάφορηση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο πλετρά της κομμουνιστικής διακυβέρνησης ήταν ο,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν.
Αλλά,όταν λέω για στρατευμένες πολιτικές αντιλήψεις βλέπουμε παραδείγματα!

Καλό θα ήταν να ξυπνήσουμε,και να προσπαθήσουμε να δούμε πιο ανθρωποκεντρικά τα πράγματα στην πολιτική.

Υ.γ.:Πιστεύετε πως είναι ωραίο που φανατίζουν πιτσιρικάκια μόνο με ιδέες των οποίων η υλοποίηση φαντάζουν απο αδύνατες εως εξωπραγματικές???????

Ε?Το ότι δεν συμφωνείς με μία άποψη-ιδεολογία ,δεν σου δίνει αυτόματα το δικαιώμα να κοροιδεύεις τα πιστεύω κάποιων ανθρώπων που έχουν αγωνιστεί για να λένε αυτά που λένε σήμερα
#17   
PashalinaMakia
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 15:43
Έχετε δίκιο κ Χαρδαλιά.Συγγνώμη.
Προτιμάτε να είστε πιόνι της κάθε πολιτικής παράταξης παρά να υπάρξει ένας οραματιστής για να δείξει οτι μπορεί να δημιουργηθεί νέο κόμμα τελείως διαφορετικό απο τα ήδη υπάρχοντα.
Μαρίζα μου,είναι σεβαστή η άποψη του καθένα αλλά δεν μου αρέσει όταν ο τάχα πολιτικός ηγέτης γίνεται δημαγωγός και βάσει του παρελθόντος κανένας δεν πήγε μπροστά.
Επίσης,αυτό που με ξενίζει με την οποιαδήποτε πολιτική παράταξη είναι ο φανατισμός ο οποίος μπορεί να έχει ανεξέλεκτες συνέπειες αργότερα.

Ξέρω παιδιά που μπήκαν στην Κ.Ν.Ε. απο τα 13 τους.Αυτό είναι η αρχή του φανατισμού.Σε άλλες πολιτικές παρατάξεις όπως είπε κι η Vanna πάνε για να έχουν γνωριμίες για το μέλλον...Ωραίες βάσεις έχουν τα παιδιά!Δεν ξέρουν τι λέει ο ένας,δεν ξέρουν τι λέει ο άλλος και γράφονται στα κατάστοιχα έτσι για πλάκα.Για να περνάει η ώρα.

Αλλά γενικά,αν υπήρχαν πολιτικοί που με τη στάση τους μπορούν να δημιουργήσουν το αίσθημα του σεβασμού προς τον πολίτη(ούτως ώστε να σεβαστεί κι εκείνον ο πολίτης),τότε δεν θα γελούσα.

Όσον αφορά τη Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε.,ενώ δηλώνει τα αντιαμερικανικά της αισθήματα,το παιδί της στο Αμερικανικό κολέγιο σπουδάζει...

Πάντως κύριε Χαρδαλιά,δεν δώσατε καθόλου σημασία στο χωρίο
Παράθεση:
Αλλά σε χώρες που ο κομμουνισμός "έζησε" ως πολιτική της χώρας αν και για ελάχιστο χρονικό διάστημα,απέδειξε πως ήταν πέρα για πέρα ουτοπικό το σχέδιο πριν ανέβει στην εξουσία και δεν πραγματοποιήσαν τίποτα απ'όσα είπανε.Αντίθετα,η κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο πλετρά της κομμουνιστικής διακυβέρνησης ήταν ο,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν.


Γιατί δεν λέτε κάτι για αυτό????Ε?Υπάρχουν παραδείγματα στην πολιτική ιστορία του κόσμου ολόκληρου και θα μπρούσα κάλλιστα να σου το αποδείξω.

Υ.γ.:Το ελάττωμα γράφεται έτσι.Πάνω στη βιασύνη μου έκανα λάθος. Και κατάφορη όχο κατάφορηση.Ευχαριστώ.
#18   
alexia-vicky
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 18:59
Πολιτικοποίηση των νέων.. μεγάλο θέμα! Κάθε άνθρωπος έχει μια αρετή! Τη δυνατότητα του να επιλέγει.Η ελεύθερη βούληση, από τον καιρό που το άτομο κατάφερε και επιδίωξε να την απαιτήσει, αποτέλεσε το ηθικό αγώνισμα κάθε Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο λοιπόν). Σίγουρα η πολιτικοποίηση του καθένα οφείλεται σε παράγοντες. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση, να υπάρχει στάση ζωής.
Λένε πως δεν καθορίζουν οι περιστάσεις τη ζωή σου, αλλά η στάση που έχεις απέναντί τους.
Ο κάθε νέος που βγάζει την ορμή του στο γήπεδο ή στις συναυλίες οφείλει να είναι αυτοκαθοριζόμενος και αυτοπροσδιοριζόμενος ως προς την πολιτική του συνείδηση, αλλιώς προσωπικά γελάω. Με το δήθεν που διαμορφώνει την δήθεν μαχητική προσωπικότητά του. Δεν γίνεται να είσαι θερμός «υποστηρικτής» της ομάδας σου και να μην έχεις καν πολιτικά πιστεύω. Ακόμα και η δικαιολογία της απογοήτευσης από το κατεστημένο, είναι η εύκολη λύση. Γιατί πολύ απλά τον κόσμο μας τον φτιάχνουμε εμείς. Και όταν απαξιώνεις τα κόμματα (εφόσον ζεις σε δημοκρατικό σύστημα) απαξιώνεις λοιπόν την πλειοψηφία των συμπολιτών σου?? Είσαι τόσο καταρτισμένος και ανώτερός τους? Πριν απαξιώσουμε, απογοητευτούμε, σχολιάσουμε, κρίνουμε και τελικά γυρίσουμε την πλάτη μας πρέπει να ασχοληθούμε. Να διαβάσουμε, να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να αυτό-διαμορφωθούμε.
Το θέμα λοιπόν για εμένα τίθεται σε προσωπικό επίπεδο. Μπορεί δυστυχώς να μην είναι πολλές οι πηγές για εκμάθηση της έννοιας του «πολίτη» αλλά όταν θέλουμε όλα γίνονται. Όπως πάμε για ψώνια με τις ώρες ή διαβάζουμε σούπερ κατερίνα θα μπορούσαμε να έχουμε και εναλλακτικές ασχολίες.
Ο καθένας μας μπορεί να διαμορφώσει το ήθος του, να διευρύνει την κριτική του σκέψη, να κατοχυρώσει τις απόψεις του.
Ακόμα και πέρα από κόμματα. Η ουσία είναι η πολιτικοποίηση άνευ «πλευράς».

#19   
Termite
Φθασμένος
Chat
28.02.2008, 21:06
Παράθεση:

Το μέλος alexia-vicky στις 28-02-2008 στις 18:59 έγραψε...

Ο καθένας μας μπορεί να διαμορφώσει το ήθος του, να διευρύνει την κριτική του σκέψη, να κατοχυρώσει τις απόψεις του.
Ακόμα και πέρα από κόμματα. Η ουσία είναι η πολιτικοποίηση άνευ «πλευράς».


Οτι καλύτερο θα μπορούσα να διαβάσω...Αλεξία, συγχαρητήρια!

Λίνα...η Μαρίζα σου απάντησε. Το πρόβλημά μου δεν ήταν με όσα γράφεις...αλλα με τον τρόπο...αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο που πραγματικά δέν ταιριάζει σε αυτό το τόπικ. Αν ανατρέξεις λίγο στην ιστορία του τόπου, αυτοι οι "δημαγωγοί" σου έδωσαν σήμερα το δικαίωμα να εκφράζεσαι ελεύθερα.
#20   


Αυτά τα διάβασες;