ελληνική μουσική
316 online   ·  203.017 μέλη

Νέος δίσκος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

musicpost
Συγχορδία Μινόρε
Chat
26.03.2008, 14:21
Οδυσσέα ΚωνσταντινόπουλοςΤα 7 πρόσωπα του Οδυσσέα

«Η αέναη ανθρώπινη ιστορία δοσμένη με νότες»
Ένας ορχηστρικός δίσκος, γραμμένος από τον μπασίστα και συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,που μεγάλωσε και σπούδασε μουσική στην Πολωνία ενώ,εδώ και περίπου είκοσι χρόνια ζει και δρα στην Ελλάδα.
Η μουσική του cd κινείται στο χώρο της Jazz, της σύγχρονης και της κλασικότροπης γραφής, θυμίζοντας έντονα μουσική που γράφτηκε για εικόνες.
Ένα ταξίδι που κάτω από τη μελαγχολική διάθεσή του κρύβει την προοπτική για κάτι νέο που θα αναγεννηθεί από το παλιό.
Οι συνθέσεις του Οδυσσέα μοιάζουν, τις περισσότερες φορές, με μικρά κοντσέρτα για άταστο μπάσο και ορχηστρικά σύνολα. Υπέροχος ήχος, αριστοτεχνικά επεξεργασμένος με την τελειότερη σύγχρονη τεχνολογία. Μία παραγωγή που πρέπει να ακουστεί από την αρχή έως το τέλος χωρίς διακοπή, αφού στην ουσία περιγράφει μια ολόκληρη ιστορία.
Ένα «παραμύθι» με κεντρικό ήρωα ένα μικρό κορίτσι που βιώνει τις μουσικές σαν τις νέες της εμπειρίες, που φαίνονται όμως τόσο παλιές και γνώριμες.
Η αέναη ιστορία της εναλλαγής του ανθρώπου στη γη, δοσμένη με τις νότες του Οδυσσέα. Οι μουσικοί που συμμετέχουν, (Βάσω Δημητρίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Στέφανος Δημητρίου) σφραγίζουν με την τέχνη τους το τελικό άκουσμα του cd.

Δισκογραφική εταιρεία A.N.A. Music (Ars Nova Athina Music)

Διανομή «Μουσικό Ταχυδρομείο»
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας : Δήμητρα Αποστόλου
www.musicpost.gr
www.myspace.com/mousikotaxidromio

#1