ελληνική μουσική
381 online   ·  204.190 μέλη

Δημήτρης Μπάσης - Συναυλίες

anastantas
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
30.03.2008, 20:30

ΒΑΡΔΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο κατ’ εξοχήν σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής και ένας από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς , στήνει ένα μοναδικό πρόγραμμα στην Βάρδια την Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου.
Στις δύο αυτές ξεχωριστές παραστάσεις, ο Δημήτρης Μπάσης μας προσκαλεί να θυμηθούμε διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες κορυφαίων ερμηνευτών καθώς και αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του.
Μια αγαπημένη λαϊκή φωνή θα ξετυλίξει το κουβάρι της ελληνικής μουσικής κάνοντας στάση σε ερμηνείες μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και σε πιο σύγχρονα λαϊκά ακούσματα.
Ο Δημήτρης Μπάσης, επιπλέον, θα σιγοτραγουδήσει κομμάτια από την νέα αξιόλογη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή αλλού σε πάει». Το καινούριο cd περιλαμβάνει 12 καινούρια τραγούδια που αξιοποιούν τις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού και πρωτοτυπούν ενορχηστρωτικά. Ήδη έχει ξεχωρίσει το τραγούδι «Θεέ μου» που αποτελεί μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.
Μαζί του δύο καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Χρυσούλα Στεφανάκη.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και μελωδία που θυμάται και μας θυμίζει τα πιο ωραία λαϊκά!

ΒΑΡΔΙΑ
Σερρών 15 & Φ. Μένου (τέρμα Βοσπόρου)
Κάτω Τούμπα - Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310.94.22.89
www.vardia.gr
www.mpasis.gr

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 21-07-2009 22:34 ]


#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
21.07.2009, 22:34

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ -  ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ  6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο Δημήτρης Μπάσης συναντά φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη σκηνή την Γιώτα Νέγκα, σε μια συνεργασία στη οποία πρωταγωνιστεί το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του!
Η δωδεκαετής δισκογραφική πορεία του Δημήτρη Μπάση, η δυναμική παρουσία του σε live εμφανίσεις καθώς και η συνεργασία του με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον καθιστούν έναν από τους πλέον καταξιωμένους λαϊκούς και όχι μόνο τραγουδιστές της νεότερης γενιάς.
Ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει συνδυάζοντας την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο αλλά και την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη, δημιουργώντας  στις ζωντανές του εμφανίσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα, στιβαρή και ταυτοχρόνως διασκεδαστική.
Μαζί του η Γιώτα Νέγκα, μία από τις καλύτερες νέες ερμηνεύτριες, που στην ερμηνεία της αναγνωρίζει ο ακροατής αμεσότητα, λυρισμό και αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα. Η Γιώτα Νέγκα είναι μια τραγουδίστρια με «παρελθόν». Κατάγεται από τις σπουδαίες γυναικείες λαϊκές φωνές του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα είναι μια τραγουδίστρια με παρόν και μέλλον. Έχει ήδη ερμηνεύσει υλικό σημαντικών δημιουργών της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Έλλη Πασπαλά κ.α. έχουν δημιούργησει ιδιαίτερη αίσθηση.
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, με αφετηρία την κοινή τους αγάπη στο καλό τραγούδι, συνδυάζουν την ερμηνευτική τους δεξιότητα και τη δυναμική σκηνική παρουσία τους σε  μία  συναυλία – συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, που θυμάται και μας θυμίζει σημαντικές στιγμές κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, τις επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και μελωδία.

Ώρα έναρξης: 21:30
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


#2