ελληνική μουσική
115 online   ·  202.748 μέλη

Για εργοδότες.(αν υπάρχουν εδω μέσα).

Liza32
Φθασμένος
Chat
21.04.2008, 18:07
Θα ήθελα να μου απαντήσετε στην εξής ερώτηση. Τι ζητάτε τελικά απο τους εργαζόμενους ώστε να τους προσλάβετε μόνιμα; Πιστεύετε, ότι οι άνθρωποι είναι μηχανές εκτέλεσης προσωπικών σας ή άλλων απαιτήσεων,μέσα στη δουλειά, ή άτομα με νου και με γνώση στα οποία μπορείτε να στηρίζεστε ανα πάσα στιγμή; Με άλλα λόγια, θέλετε ενα άτομο το οποίο θα μπορείτε να καθοδηγείτε κάθε τρείς και λίγο ώστε να προχωράει η δουλειά, ή ενα άτομο το οποίο μετά απο μια βασική εκπαίδευση είναι ικανό να παίρνει αποφάσεις και στο οποίο να μπορείτε να στηρίζεστε σε στιγμές κρίσης;
#1   
Zefuros
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
21.04.2008, 19:48
Να σου πω. Προφανώς, αναλογα με την φυση της δουλειας, χρειάζονται ατομα ολων των ειδών. Προφανές ειναι επίσης πως υπάρχει μια ιεραρχία στην δομή κάθε εταιρείας/εργασιακού χώρου.

Αρα για ορισμένες δουλειές χριεάζονται ατομα-ρομποτακια τα οποία θα κάνουν καλά ο,τι τους ζητηται, διχως πρωτοβουλίες, Σε άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστεί ατομα με περισσοτερες δημιουργικες ανησυχίες, ικανότητες οργάνωσης και ευελιξίας.

Τα πάντα σχετικά είναι.

Ποτέ ομως δεν αφήνεις ενα ατομο εντελώς ανεξέλεγκτο. ΑΠλά, του δίνεις λιγότερες ή περισσότερες αρμοδιότητες.

Πάντως το ερωτημα οπως το θέτεις το στέλνεις ολιγον τι στα ακρα. Και πιστεψε με, ενα ατομο -μηχανη εκτέλεσης απαιτησεν ειναι εξαιρετικά χρήσιμο, εφόσον κάνει την δουλειά του καλά. Και σιγουρα ειναι προτιμητέο να υπάρχει σωστή κρίση των γεγονότων, αλλά δεν ειναι δυνατόν και απο την άλλη πλευρά να φτάσουμε στα ορια της τυφλής εμπιστοσύνης.

Κλείνοντας:

Εξαρτάται απο την θεση και απο την φυση της δουλειάς κάθε ατομου.
#2