ελληνική μουσική
472 online   ·  205.876 μέλη

Πρόγραμμα για ηχοληψία μεσω pc σε (μικρό) live...

wounded
Περαστική Νότα
Chat
26.06.2009, 16:40

Καλησπέρα,

Είναι το πρώτο μου post και θα ήθελα την βοήθειά σας!!!Πρόσφατα πήγα σε μία συναυλία και είδα ότι ο ηχολήπτης είχε εκτός από την κονσόλα και ένα pc με ένα πρόγραμμα.Ρωτησα καποιον που ήταν εκει και μου είπε ότι απο αυτό ρυθμίζει την κονσόλα(εχει καποια default eq και κουνιόυνται μόνα τους τα κουμπιά τησ κονσόλας).Επίσης αυτό που μου είπε έιναι ότι από τo pc έβαζε κάποια effects για να μην έχει μηχανήματα!!Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να βάζω κατευθείαν τα effects μέσω υπολογιστή σε (μικρό) live σε μαγαζι??

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : wounded στις 26-06-2009 16:42 ]


#1   
pa___
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
26.06.2009, 20:56

Ο τυπος στο live που λες είχε ψηφιακή κονσόλα και αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής έτρεχε το πρόγραμμα της κονσόλας και πιθανά με επιπλέον plug ins έβαζε fx στην κονσόλα κτλ. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι αυτό που θες να κάνεις δεν γίνεται χωρίς ψηφιακή κονσόλα. Αλλά θα το ψάξω και θα σου πω.


#2   
pa___
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
26.06.2009, 21:18

Λοιπόν μάστορα πρόσεξε.

Αν η κονσόλα με την κάρτα ήχου συνδέεται αναλογικά, παίζεις ανάλογα με  τα analog o/p της κονσόλας σου και τα analog i/p της κάρτας ήχου μπορείς να στείλεις κανάλια για ψηφιακά fx μέσω plug ins. Αλλά πρόσεχε γιατί θες ένα κανάλι να στέλνει το όργανο στον υπολογιστή και ένα κανάλι για να γυρίζει. Αυτομάτως δλδ αν έχεις κονσόλα 16 channels μπορείς να βάλεις πάνω μόνο 8 όργανα με fx.

 

Τώρα αν η κονσόλα σου έχει σύνδεση firewire με την κάρτα ήχου σου είσαι ωραίος και chilαριστός γιατί απλά όλα πηγαινοέρχονται από το καλώδιο. Δλδ συνδέεις την firewire στου υπολογιστή και έχεις όλα σου τα κανάλια μαζί με επιστροφή. Εκεί απλά ανοίγεις το fx στην ένταση που θες. Βέβαια εδώ θες ποιο δυνατό υπολογιστή. Επίσης χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα daw (cubase, logic, pro tools κτλ) για να ανοίξεις μείκτη στον υπολογιστή και να βάλεις τα fx. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά κάπως έτσι πρέπει να γίνεται. Δοκίμασε και πες μου..


#3   
peacemaker79
Περαστική Νότα
Chat
29.06.2009, 00:34

Το να περάσεις fx από pc στην κονσόλα σου, δεν είναι πάρα πολύ απλό. Απατούνται αρκετές γνώσεις, που δεν περιγράφονται σε ένα forum.

Αν παρόλα αυτά θες να ψαχτείς ξεκίνα με κάνα manual ψηφιακής κονσόλας, θα σε κατατοπίσει αρκετά για το πώς δουλεύει η όλη φάση, αν έχεις βέβαια της βασικές γνώσεις ηχοληψίας.

Σου παραθέτω μερικά manual

http://www.behringerdownload.de/DDX3216/DDX3216_GRE_Rev_B.pdf
http://www.tascam.com/i-464-232-128-0-FCDE6D47.pdf
http://www.roland.com/products/en/_support/om.cfm?ln=en&dsp=0&iCncd=2158&iStcd=34
http://www.presonus.com/media/manuals/StudioLive_Manual_forweb.pdf

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ασχοληθείς και με προγράμματα daw όπως το cubase ή το pro tools, καθώς και με τα plug in τους για να έχεις μεγάλο εύρος από fx.

Με αναλογική κονσόλα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Σε γενικές γραμμές να ξέρεις πως αυτό που θέλεις να κάνεις, για να το κάνεις σωστά αφού το θέλεις για live, απαιτεί γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο.


#4   
axilleas23
Σολίστ
Chat
09.08.2009, 15:22

Χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες.......


#5   


Αυτά τα διάβασες;