ελληνική μουσική
130 online   ·  205.964 μέλη

Ουζερί Τσιτσάνης

yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
23.12.2004, 09:41
Το πρώτο χιόνι έπεσε στην αυλή μας, ας ντυθούμε ζεστά κι ας προετοιμαστούμε για καμιά ενδιαφέρουσα παράσταση.

Ουζερί Τσιτσάνης

Η ΕΥΑΝΘΙΑ Ρεμπούτσικα, η βραβευμένη μουσικός της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», του Τάσου Μπουλμέτη, θα γράψει τη μουσική για το έργο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης - Παύλου Μελά 22», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, όπου ένας θίασος του ΚΘΒΕ ερμηνεύει, ζωντανά, τραγούδια του Τσιτσάνη, στο πάλκο που θα στηθεί στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, από τις αρχές Φεβρουαρίου 2005.

ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2004

ΣΧΟΛΙΟ: Το ομώνυμο βιβλίο του Σκαμπαρδώνη αναφέρεται στην περίοδο του μεσοπολέμου, κατά την οποία ο Τσιτσάνης ζούσε στη Θεσ/νίκη και έπαιζε καθημερινά στο ουζερί «Τσιτσάνης», το οποίο διατηρούσε μαζί με τον κουνιάδο του. Η γλώσσα γραφής και το ύφος του βιβλίου είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένα και γλαφυρά, ενώ πέρα από την περιγραφή της ζωής του Τσιτσάνη και τα θρυλικά live που γινόταν στο ουζερί του, ιδιαίτερη αξία έχει και η γραφική περιγραφή της μεσοπολεμικής Θεσσαλονίκης. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Τώρα αν στη συνταγή προσθέσουμε την αριστουργηματική μουσική της λυρικής Ευανθίας....νομίζω ότι η παράσταση θα είναι καταπληκτική.

#1   


Αυτά τα διάβασες;