ελληνική μουσική
434 online   ·  205.965 μέλη

Ελύτης με Πολυμέσα στην Ξάνθη

vouliakis
Βετεράνος
Chat
05.01.2005, 15:28
Ξάνθη — Ομιλία του φιλολόγου και τραγουδοποιού και Γιώργου Φραντζολά, με θέμα «Μικρή πράσινη θάλασσα Οδυσσέα Ελύτη ή πως γεννιέται ένα ποίημα» διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στις 10 Ιανουαρίου στην Ξάνθη (Αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη). Η παρουσίαση θα γίνει με τη χρήση πολυμεσικών εφαρμογών και το ποίημα θα αναδύεται μέσα από πίνακες Ελλήνων και Ευρωπαίων Ζωγράφων καθώς και από εικαστικά έργα του ίδιου του ποιητή.

Το ποίημα «Μικρή Πράσινη Θάλασσα» όπως αναφέρει ο Γιώργος Φρατζολάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη καθώς αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το ίδιο το ποίημα. Επομένως η ομιλία θα είναι και ένα μάθημα στην ποιητική του Ελύτη, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο ο ποιητής έχτιζε τα ποιήματα του.

Ο Γιώργος Φρατζολάς είναι φιλόλογος στο 3ο λύκειο Ξάνθης. Έχει δημοσιεύσει γραπτά λογοτεχνικά κείμενα και δοκίμια που αφορούν στην λογοτεχνία και στη σχέση του λόγου με τον ρυθμό και την μουσική .Παράλληλα ασχολήθηκε με τη σύνθεση και την στιχουργία.

Πηγή: ΜΠΕ, news.pathfinder.gr
#1   


Αυτά τα διάβασες;