ελληνική μουσική
453 online   ·  205.668 μέλη

Κ.Βήτα - Ένωση

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.12.2009, 00:44

Κ.ΒΗΤΑ
ένωση

Η Ένωση είναι το έκτο προσωπικό άλμπουμ του Κ.ΒΗΤΑ από το 1999.  Περιέχει 14 καινούργια τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο 07–09. 

«Ο τίτλος προέκυψε ένα απόγευμα που ταξίδευα με το τρένο. Σκέφτηκα τη λέξη ένωση, καθώς έβλεπα τους ανθρώπους γύρω μου να χάνονται στις σκέψεις τους, να συνομιλούν, να κοιμούνται, να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο, όλοι έμοιαζαν ασύνδετοι, αλλά παράλληλα και ίδιοι κατά ένα περίεργο τρόπο».

Τα 14 κομμάτια του άλμπουμ έχουν ένα καθαρό αστικό μουσικό ύφος  φολκ, χιπ χοπ, ηλεκτρονικό αλλά και ακραία ακουστικό.  Στο Δωμάτιο ο Vassilikos των Raining Pleasure ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του Κ.ΒΗΤΑ για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Η Ένωση είναι ένα άλμπουμ με δυνατούς κοινωνικοπολιτικούς στίχους, με την ιδιαίτερη ποίηση του Κ.ΒΗΤΑ  και  τον ιδιόμορφο τρόπο που κοιτά τη ζωή γύρω του.  Για μια ακόμη φορά ένα άλμπουμ που έρχεται να παρασύρει τον ακροατή και να τον οδηγήσει στα πιο περίεργα τοπία μέσα του.

Η Ένωση ηχογραφήθηκε το 2009, σε μουσική και στίχους του Κ.ΒΗΤΑ, η  μίξη του ήχου έγινε από τον Κ.ΒΗΤΑ και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο ενώ το mastering  έγινε στα Gateway studios στο Portland, Maine  από τον ιδιοφυή Adam Ayan.


ΤΙΤΛΟΙ
1. 1973 2. αύρα 3. διάνοια 4. μια ζεστή μέρα 5. το παγκάκι 6. ο ναυαγοσώστης 7. το δωμάτιο 8. ετεροχρωμία 9. ο δρόμος 10. τρένο 
11. το χρώμα του Ήλιου 12. εξορία  13. άκρο
επισυναπτόμενα: KBHTA-photo3.jpg KBHTA-cover.jpg 
#1   
kasel
Συγχορδία Μινόρε
Chat
19.12.2009, 20:48

Όσο κι αν είμαι μεγάλος θαυμαστής του Κ.Βήτα,αυτή τη φορά μπορώ να πω οτι απογοητεύτηκα.Πέρα απ'τα δύο ορχηστρικά κομάτια στην αρχή και στο τέλος δε με άγγιξε τίποτ'άλλο.Υπερβολικά γλυκές εμηνείες για σκληρούς στίχους όπως ''όλοι οι πόλεμοι και η πείνα όλα γίναν για το χρήμα΄΄.Αν και νομίζω οτι τα σημάδια είχαν φανεί απ'τον προηγούμενο δίσκο,όπως και το γεγονός οτι για τα δεδομένα του έβγαλε αρκετά γρήγορα δίσκο σε σχέση με τον προηγούμενο.


#2   


Αυτά τα διάβασες;