ελληνική μουσική
320 online   ·  205.849 μέλη

Μελίνα Τανάγρη - Δίδυμο

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.12.2009, 00:54

ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΝΑΓΡΗ
+ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ
διπλό κλικ_

Από τη μια, η Μελίνα Τανάγρη∙ μια χαρισματική τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, που εμφανίζεται στη δισκογραφία μόνο όταν έχει λόγο να το κάνει.     

Από την άλλη το Δίδυμο∙ ένα δίδυμο φαινόμενο, δύο νέα παιδιά από τον χώρο της εναλλακτικής σκηνής, που συναντήθηκαν μαζί της και της έδωσαν την αφορμή που έψαχνε.

Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν ένα διπλό κλικ_ που δισκογράφησαν η Μελίνα Τανάγρη και το Δίδυμο (Ιάσων Γρηγορίου, Γιάννης ‘Loud’ Πετειναράς) για το ντεμπούτο άλμπουμ τους στη LYRA.

Ένα άλμπουμ που εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης και της φρεσκάδας και επιχειρεί περίεργα παντρέματα, μπλέκοντας τον Αττίκ με το hip hop και το ρεμπέτικο με τη ρέγγε. Το ιδιαίτερο ύφος της Τανάγρη ανακατεύεται με το ‘σήμερα’ του Διδύμου για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα- πρόταση!

Είναι η πρώτη φορά που η Μελίνα Τανάγρη συνεργάζεται συνθετικά και στιχουργικά με δύο νέα παιδιά. Η ίδια λέει: «Το Δίδυμο, ο Ιάσονας και ο Γιάννης, μου έφεραν τον "Θανατηφόρο Πυρετό" ‘πειραγμένο’ και είπα ναι, σαν να ήταν η ροή φυσική και το βήμα αυτονόητο. Πήγαινε-έλα πολλά στο στούντιο στο Πέραμα και γεφυρώνονταν αυτόματα διαφορετικοί κόσμοι και γενιές, μέσα στη χαρά των τραγουδιών. Τους ευχαριστώ, καθώς και τον Άγγελο που μας γνώρισε».

Όσο για το Δίδυμο, τον Ιάσονα Γρηγορίου και τον Γιάννη ‘Loud’ Πετειναρά δηλαδή, έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο το 2005 ως Twinz με «Το φαινόμενο των Διδύμων» ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το «45 λεπτά» με τη συμμετοχή του Κωστή Μαραβέγια. Για τη συνεργασία τους με τη Μελίνα Τανάγρη λένε: «Στην αρχή ήταν μόνο ένα όνομα. Μετά κάναμε τη σύνδεση με το πρόσωπο και το υλικό… οι "Aχαρνής", η "Νοσταλγία" και ο "Πυρετός" ασφαλώς και το πιασάρικο σουξέ της των 80's... Φτιάξαμε το remix του "Πυρετού", χωρίς να έχουμε υπ' όψιν μας παραπάνω συνεργασίες. Όταν γνωριστήκαμε όμως με την Μελίνα και τη γλύκα του χαρακτήρα της, όλα ήρθαν μόνα τους. Και άρχισαν τα πήγαινε-έλα στο σπίτι της και το στούντιο. Με τις μουσικές της και τους -πάκους- στίχους της. Και μέχρι να πεις "κλικ", είχε γίνει ήδη το "Διπλό κλικ"».

επισυναπτόμενα: TANAGRH-cover.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;