ελληνική μουσική
333 online   ·  203.028 μέλη

Νέο βιβλίο: Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ!!!

ROZALIA30
Περαστική Νότα
Chat
24.12.2009, 09:50

Καλημέρα σε όλους στο forum. Ενημερώθηκα για την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου θεωρίας και μουσικοπαιδαγωγικών που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα με τίτλο  "Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ" (εκδοσεις Fagotto) και μου έκανε πραγματικά εντύπωση ο τίτλος του. Διάβασα λοιπόν και τα περιληπτικά στοιχεία που δίνει, ότι είναι μία πολιτεία που έχει κάστρα, ανθρώπινες νότες, τράπεζα με χαρτονομίσματα,καταστήματα και εντυπωσιάστηκα! Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θέλω να πάω να το πάρω. Μήπως κάποιος το έχει ήδη προμηθευτεί; Ανυπομωνώ να μάθω! Smile


#1   
rollinngstone
Σολίστ
Chat
20.01.2010, 15:57

Εγώ το έχω καθως γνωρίζω και τη συγγραφέα που το έγραψε, προσωπικά. Είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο, που εξηγεί τα προκαταρτικά της θεωρίας της μουσικής με απλό και ευφάνταστο τρόπο κατάλληλο για μικρά παιδιά, που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική. Η τιμή του είναι 16 ευρώ.


#2   
ROZALIA30
Περαστική Νότα
Chat
20.01.2010, 22:50

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, καθώς και γω το προμηθεύτηκα και πράγματι το βρήκα εκπληκτικό! Από τον τίτλο του φαινόταν ξεχωριστό...αλλά και με το περιεχόμενό του με ενθουσίασε. Το έχω ήδη συστήσει και σε κάποιους γνωστούς μου. Σε θεωρώ πολύ τυχερό που γνωρίζεις  τη συγγραφέα! ΖΗΛΕΨΑΑΑ!{#emotions_dlg.thumbup}


#3   
ELIZAMUSICIAN
Περαστική Νότα
Chat
21.01.2010, 16:41

Συμφωνώ μαζί σας παιδιά. Η αλήθεια είναι, ότι έμαθα για την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου μέσα από το site του music heaven καθώς παρακολουθούσα τις συζητήσεις. Ο τίτλος του μου έκανε εντύπωση και είπα να δω τι είναι ψάχνοντας στο ίντερνετ. Πράγματι είναι καταπληκτικό βιβλίο και μ΄εκανε να δω τη μουσική με άλλο μάτι, καθώς τώρα ξεκίνησα και δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα. Είναι σαν παιχνίδι και σχεδόν έχω φτάσει στη μέση!Το συστήνω και γω ανεπιφύλακτα σε μικρούς αλλά και σε μςγάλους!!!!!!!!!


#4   
AGAMEMNONAS
Περαστική Νότα
Chat
21.01.2010, 18:37

Καλησπέρα σας. Είμαι ο Αγαμέμνονας από Θεσσαλονίκη και αγόρασα σήμερα τη μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία γιατί έχει τα εξής πλεονεκτήματα: 1) Είναι πλήρως κατανοητό, 2) έχει πολλές έξυπνες δραστηριότητες, 3) είναι ποιοτικό και 4) οικονομικό. Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα αυτού του βιβλίου (κα Θεώνη Μπεντούλη).


#5   
FROGGINA
Περαστική Νότα
Chat
23.01.2010, 09:47

Με όλα αυτά που διάβασα εντυπωσιάστηκα και θέλω να πάω να το πάρω. Πού θα το βρω; Μένω Αθήνα αλλά ενδιαφέρεται και ένας φίλος από Θεσσαλονίκη.Μπορείτε να μου πείτε από που το πήρατε εσείς;Ευχαριστώ πολύ!


#6   
ROZALIA30
Περαστική Νότα
Chat
23.01.2010, 14:46

Εγώ το προμηθεύτηκα από το κατάστημα της εταιρείας Fagotto Books , Βαλτετσίου 15 Εξάρχεια, αλλά υπάρχει και σε μουσικά καταστήματα και μεγάλα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας. Επίσης όταν αναζητούσα το βιβλίο είδα ότι διατίθεται και από πολλά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το βρεις πιστέυω. Άλλωστε είναι τόσο περίεργος ο τίτλος του που "μένει"στο αυτί του άλλου.Σου δίνω ακόμη και την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας που έχει τηλέφωνα αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι www.fagottobooks.gr Περιμένουμε να μας πεις και συ τις εντυπώσεις σου!


#7   
MARIOS-MENELAOS
Περαστική Νότα
Chat
23.01.2010, 21:45

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Μάριος-Μενέλαος και είμαι καθηγητής μουσικής. Ασχολούμαι χρόνια με τη διδασκαλία της και πιστεύω πως ο συνδυασμός ενός καλού καθηγητή με τη χρήση ενος καλού ποιοτικού βιβλίου φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, εφόσον και ο μαθητής είναι δεκτικός στη μάθηση. Επειδή είμαι λάτρης του άριστου και ποιοτικού βιβλίου και με ενδιαφέρει στη διδασκαλία μου να χρησιμοποιώ ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, αγόρασα πριν λίγες μέρες αυτό το εξαιρετικό μουσικοπαιδαγωγικό βιβλίο με τίτλο 'η μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ' και το συνέστησα στους μαθητές μου που ξεκινούν τα πρώτα βήματά τους στη θεωρία της μουσικής. Μπράβο στη συγγραφέα αυτού του βιβλίου και εύχομαι να έχουμε στο μέλλον και άλλο τέτοιο βιβλίο της.


#8   
ELIZAMUSICIAN
Περαστική Νότα
Chat
25.01.2010, 20:31

Αλήθεια ποια είναι η "αγαπημένη" σας κυρία ή κύριος της μουσικοπολιτείας;Εγώ γέλασα πολύ με τη Ρένα και τη γάτα της τη ζαχαρένια!!!!


#9   
ROZALIA30
Περαστική Νότα
Chat
27.01.2010, 21:56

Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω, όλες και όλοι τους έχουν κάτι διαφορετικό που μου αρέσει. Το όνομα πάντως της ΣΟΛεδάρ είναι το πιο πρωτότυπο. 


#10   
FROGGINA
Περαστική Νότα
Chat
13.02.2010, 19:29

Την προμηθεύτηκα και γω την Μουσικοπολιτεία και έχω ήδη αρχίσει να τη "δουλεύω" με τα παιδιά στα μαθήματα. Ομολογώ πως τέτοια όρεξη να κάνουν θεωρία δεν την είχα ξαναδεί! Όσο για το ποιον ήρωα της μουσικοπολιτείας συμπαθούν περισσότερο, οι γνώμες διίστανται!!!! Άλλοι λένε τη Σολεδάρ, άλλοι τη Μιμίκα, τη Ρένα κ.ο.κ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους κέντρισε το ενδιαφέρον και μου φέρνουν κάθε φορά τις ασκήσεις ΕΤΟΙΜΕΣ και διαγωνίζονται ποιος τα έχει κάνει καλύτερα γιατί έχει και να σχεδιάσουν ή να χρωματίσουν κάποιες δραστηριότητες.


#11   
MIMIKA-MUS
Περαστική Νότα
Chat
24.02.2010, 21:10

Πολύ ποιοτικό και προσεγμένο βιβλίο!


#12   
MIMIKA-MUS
Περαστική Νότα
Chat
05.05.2010, 10:37

Καλημέρα στο forum! Παραθέτω σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ένα σύνδεσμο που μου έστειλε μια φίλη μου από το facebook, με την παρουσίαση του βιβλίου της Μουσικοπολιτείας στην ΕΤ3. http://www.youtube.com/watch?v=zfLDstwDsbA


#13