ελληνική μουσική
323 online   ·  204.752 μέλη

Νομιμοποίηση κάνναβης....Γιατί όχι?

montechristos-ole
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 14:54

Σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα για να ακουστουν οι αποψεις των μελων... Ξερω πως πηρα το ρισκο να φαω αλλη μια φορα κραξιμο απο τους περισσοτερους απο εδω μεσα, γιαυτο ξεκαθαριζω πως ειμαι σε θεση να ανταλλαξω αποψεις με ομορφο τροπο... Ειρωνικα και επιθετικα σχολια δεν θα λαμβανονται υπ'οψην γιατι δεν θελω να μπω σε αυτη τη διαδικασια....Οποιος νομιζει πως ειναι σε θεση να συμμετεχει σε μια ομορφη κουβεντα ειναι ευπροσδεκτος να το κανει...Αυτο το θεμα δεν απευθυνεται σε παιδια ή ηλιθιους....


#1   
djmetronomos
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 15:59

"Don't bogart that joint, my friend, pass it over to me..." (Fraternity Of Man, από την ταινία Easy Rider)
Οι ενήλικες άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγουν μόνοι τους, δίχως το νομοθέτη πάνω από το κεφάλι τους...


#2   
gikostas
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 16:16

Πολύ απλά πιστεύω πως η χώρα μας δεν διαθέτει τις βάσεις και την κουλτούρα για ένα τέτοιο εγχείρημα.Δεν θα ήθελα να το αναλύσω περισσότερο.Ίσως πιο κάτω να επανέλθω.


#3   
reteos
Φθασμένος
Chat
23.01.2010, 18:45

Φοβάμαι ότι  η νομιμοποίηση της χρήσεως κάνναβης θα  επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα  με πιθανότητα  να  συμβάλλει στην αύξηση των χρηστών .
Η Ελεύθερη χρήση της, εγκυμονεί κίνδυνο , ("προπομπό") , για χρήση ίσως  και "σκληρότερων" ουσιών .

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : reteos στις 23-01-2010 18:49 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : reteos στις 23-01-2010 19:05 ]


#4   
djmetronomos
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 19:16

Παράθεση:

Το μέλος reteos στις 23-01-2010 στις 18:45 έγραψε...

Η Ελεύθερη χρήση της, εγκυμονεί κίνδυνο , ("προπομπό") , για χρήση ίσως  και "σκληρότερων" ουσιών .

 

Τότε οι κάτοικοι της Τζαμάικα, εδώ και χρόνια, θα έπρεπε να είχαν γίνει πρεζόνια... Δε συνέβη όμως... Παραμένουν πιστοί στην γκάντζα (κάνναβη)..
Απεναντίας, η Ομόνοια είναι γεμάτη από πρεζάκια που σέρνονται - εκεί είναι το πρόβλημα...
Η κάνναβη είναι προσφορά της φύσης. Η πρέζα είναι χημική - με σκοπό να κατευνάσει τον πληθυσμό.


#5   
rollinngstone
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 19:29

Πρέζες, κάνναβες, άχρηστες και οι δύο!!!

Ε, ας γίνουμε σαν την Ολλανδία, που πας σε περίπτερο και ζητάς χασίς ή ότι άλλο ναρκωτικό υπάρχει και στο πλασάρουν κατ' ευθείαν!


#6   
reteos
Φθασμένος
Chat
23.01.2010, 19:43

Παράθεση:

Το μέλος djmetronomos στις 23-01-2010 στις 19:16 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος reteos στις 23-01-2010 στις 18:45 έγραψε...

Η Ελεύθερη χρήση της, εγκυμονεί κίνδυνο , ("προπομπό") , για χρήση ίσως  και "σκληρότερων" ουσιών .

Τότε οι κάτοικοι της Τζαμάικα, εδώ και χρόνια, θα έπρεπε να είχαν γίνει πρεζόνια... Δε συνέβη όμως... Παραμένουν πιστοί στην γκάντζα (κάνναβη)..
Απεναντίας, η Ομόνοια είναι γεμάτη από πρεζάκια που σέρνονται - εκεί είναι το πρόβλημα...
Η κάνναβη είναι προσφορά της φύσης. Η πρέζα είναι χημική - με σκοπό να κατευνάσει τον πληθυσμό.Δεν θέλω να μπώ στη διαδικασία της αντιπαράθεσης και δεν το συνηθίζω γενικώς ,άλλως θα το έκανα.

Απλώς εξέφρασα μιά άποψη .

Ευχαριστώ πολύ.


#7   
fireroc
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 19:47

κι ο Βάρναλης μας το ΄χε πει

χωρίς καμιά περιστροφή

στης Χούντας το αλισβερίσι

λεύτερο ήταν το χασίσι

ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fireroc στις 23-01-2010 19:54 ]


#8   
fireroc
Σολίστ
Chat
23.01.2010, 20:27
Η μαγκιά είναι το όχι..! Οχι σε όλα Όχι σε όλα, που μου δένουν κόμπο την αλήθεια, τα 'χω γραμμένα, τα παλιά και νέα παραμύθια. Όχι σε όλα, που με ζωγραφίζουν παύλα-τελεία, τα 'χω γραμμένα, τα υπόθετα για την αϋπνία. Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου, τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου, κρυφέ έρωτά μου. Όχι σε όλα, που τις φλέβες του μυαλού μου τρυπάνε, τα 'χω γραμμένα, τα ηρεμιστικά που με προσπερνάνε. Όχι σε όλα, που σκορπάνες χίλιες και μια νύχτες, τα 'χω γραμμένα, τα χαπάκια σας που σπάνε τους δείχτες. Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου, τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου, κρυφέ έρωτά μου. Όχι σε όλα, που με στήνουν πάλι στη γωνία, τα 'χω γραμμένα, των επίσημων τα θεωρεία. Όχι σε όλα, που μου δίνουν βήμα ένα-δύο, τα 'χω γραμμένα, τα κατάγματα με το βραβείο. Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου, τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου, κρυφέ έρωτά μου.
#9   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
24.01.2010, 11:38

Καταρχήν, είναι δύσκολο να γίνεται συζήτηση για τα ναρκωτικά μεταξύ μή χρηστών και χρηστών. Κι αυτό γιατί ο χρήστης έχει μία πείνα που πρέπει να κορέσει. Και στην Ελλάδα, οι μισοί της κάτοικοι είναι χρήστες μίας νόμιμης ναρκωτικής ουσίας που ονομάζεται νικοτίνη.

 

Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που μία ναρκωτική ουσία, όπως η νικοτίνη, νομιμοποιείται την ώρα  που άλλες παραμένουν στα κιτάπια των αρχών ασφαλείας. Κι όταν ξεκινά το κακό, είναι σαν το ποτάμι: θα τρώγει τα πάντα στο δρόμο του μέχρι να φτιάξει αυλάκι για να καταλήξει στο θάνατο, κλείνοντας τον κύκλο της ζωής (του νερού στο συγκεκριμένο παράδειγμα). Εδώ οι χρήστες δεν μπορούν να αντιληφθούν το άμεσο κακό που προκαλούν στους γύρω τους σκορπώντας σωματίδια χημικής καύσης στον αέρα, θα αντιληφθούν τις έμμεσες κοινωνικές συνέπειες χρήσης ναρκωτικών;

 

Βέβαια, η απαγόρευση όλων των ναρκωτικών (όπως ταξινομούνται σήμερα από τις οργανώσεις υγείας) θα σήμαινε την έκρηξη κοινωνικής επανάστασης, δεδομένου ότι οι μισοί πολίτες είναι ήδη χρήστες (νικοτίνης).

 

Περί της κάνναβης λοιπόν.

Το γεγονός ότι η φυσική κάνναβη (υπάρχει και συνθετική) είναι αυτό που περιγράφει το επίθετο που την συνοδεύει, δηλαδή προϊόν της φύσης , δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Εξ' άλλου τα πάντα είναι φυσικά προϊόντα, από την άποψη ότι δημιουργούνται από πρωτογενή φυσικά στοιχεία. Τα φυτά από τα οποία προέρχονται οι ναρκωτικές ουσίες, δεν είναι πρόσφορα στον άνθρωπο, αλλά το αντίθετο, έχουν αναπτύξει τις ουσίες εκείνες ως άμυνα απέναντι στα φυτοφάγα και παμφάγα (όπως και ο άνθρωπος).

 

Σε ένα άρθρο του Ριζοσπάστη (για να μην κατηγορούμαι κατά καιρούς για αντικομμουνισμό) γίνεται αναφορά στην Ετήσια Έκθεση του 2004 για Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών στην ΕΕ και τη Νορβηγία. Είναι χρήσιμο να διαβάσει κάποιος το άρθρο ασχέτως αν συμφωνήσει ή διαφωνήσει με εκείνο. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

- το «υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία (80%) (καθημερινή βάση=ισχυρός εθισμός)

- «Οσο νεαρότερη είναι η ηλικία πρώτης χρήσης τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος προβληματικής χρήσης ναρκωτικών στο μέλλον», υπογραμμίζει η Εκθεση

- «αιφνίδιες επιδράσεις του ναρκωτικού αυτού που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι παροδικές ψυχώσεις ή οι κρίσεις πανικού που προκαλούνται από τη χρήση, ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων» γράφει η Έκθεση.

- εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και άλλων ασθενειών, καθώς και σύνδεση της χρήσης κάνναβης με την ανάπτυξη μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανόμενων της κατάθλιψης, της ψύχωσης και της σχιζοφρένειας.

- Η κάνναβη παραμένει η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη παράνομη (* για να θυμόμαστε όσα έγραψα εισαγωγικά) ναρκωτική ουσία στην ΕΕ, όπου περίπου ένας στους πέντε (20%)ενήλικες Ευρωπαίους την έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, ενώ τρία εκατομμύρια είναι καθημερινοί χρήστες κάνναβης στην ΕΕ.

- Περίπου το 15% των 15χρονων μαθητών της ΕΕ που έκαναν χρήση κάνναβης κατά το περασμένο έτος, αναφέρει ότι έκανε χρήση τουλάχιστον 40 φορές, χρήση που θεωρείται «βαριά».

- Το 80% των ατόμων που είναι κάτω των 15 ετών και το 40% ηλικίας 15 - 19 ετών ζητούν θεραπεία από την κάνναβη.

 

---------------------------------------------------------------

 

Κάντε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο Περί ναρκωτικών από το Healthier World, για να δείτε πως καθορίζεται το τί είναι ναρκωτικό και τί όχι, για την επιστημονική κοινότητα.

 

Αν αναλύσουμε βέβαια σε βάθος το γιατί θεσπίζονται κανόνες σε κοινωνίες, θα καταλήξουμε μάλλον στο γεγονός ότι οι κανόνες είναι στοιχειώδεις συνθήκες οργάνωσης των ανθρωπομαζών με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ασχέτως, αν καταλήγουμε στο σαδομαζοχισμό της νομολαγνείας και της κοινωνικής ισχύος. Σκοπός μας δεν πρέπει να είναι η κατάλυση των νόμων, αλλά η κατανόηση του συνανθρώπου με τη βοήθεια εκείνων. Αυτός είναι και ο λόγος που δηλώνω πάντοτε κατά των απαγορεύσεων. Κι αν διαβάσει κανείς έκθεσεις περί ναρκωτικών θα διαπιστώσει ότι η πλειονότητα των χρηστών είναι ανθρωποι που μεγάλωσαν με κακή οικογενειακή κατάσταση (χωρίς αγάπη), ψυχική ανισορροπία (χωρίς άξονες αναφοράς) και δυσκολίες προσαρμογής στην κοινωνική ζωή (χωρίς τάσεις υγιούς επικοινωνίας). Και τα ναρκωτικά -κάθε είδους- είναι ακραίες μορφές αυτοϊκανοποίησης (κατάλυσης όλων των επίπονων κανόνων και ορισμών μέσα στο κεφάλι μας) όταν ο άνθρωπος δεν έχει λαμβάνειν ικανοποίηση από τίποτε άλλο. Όπως και η βία που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ισχύος. Κι αν τα κοιτάξουμε γραμμικά με άξονα από την εσωτερικότητα προς την εξωτερικότητα μίας κατάστασης θα λέγαμε ότι η βία είναι μία εσωτερική κατάσταση (αναβρασμός) που οδηγεί σε εξωτερικές συνέπειες και αντίστοιχα η χρήση ναρκωτικών μία εξωτερική λήψη που οδηγεί σε εσωτερικές συνέπειες (αναβρασμός ή κατευνασμός). Κάτι σαν φαύλος κύκλος. Γι' αυτό και συχνά τα ναρκωτικά συνοδεύονται από έντονα βίαιες συμπεριφορές.

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 26-01-2010 09:22 ]


#10   
montechristos-ole
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 14:53

Λοιπον...Χαιρομαι που το θεμα εχει προσελκυσει κοσμο...

Τωρα στο θεμα μας... Φιλε StavmanR εχω διαβασει και εγω αυτο το αρθρο αλλα στον οδηγητη νομιζω, και η αληθεια ειναι πως μου φανηκε αναξιοπιστο και τρομοκρατικου χαρακτηρα...

Τεσπα... Νομιζω πως σε μια τετοια κουβεντα αυτοι που εχουν το απολυτο ελευθερο να μιλησουν με επιχειρηματα και γνωση της καταστασης, ειναι αυτοι που εχουν περασει ή βρισκονται ακομη σε σταδιο χρησης... Ειναι νομιζω ατοπο να εκφερει καποιος αποψη, ειτε υπερ, ειτε κατα της κανναβης χωρις να ξερει τι μπορει να σου προσφερει ή να σου στερησει αντιστοιχα...

Τελος, θα μου αρεσε πολυ εαν παρουσιαζοντουσαν εδω στο foroum ερευνες ή μελετες γυρω απο την κανναβη -και απο τα δυο στρατοπεδα- με links...Ετσι θα εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα...

 

Και θα κλεισω με ενα στιχακι...

Legalize it, don't critisize it...


#11   
xristinafl
Περαστική Νότα
Chat
24.01.2010, 15:21
http://www.men24.gr/html/ent/135/ent.14135.asp παιδια ο εθισμος στην κανναβη δεν υπαρχει. ο εθισμος ειναι μονο ψυχολογικος, σε αντιθεση με τον εθισμο στο τσιγαρο η στο αλκοολ, τα οποια ειναι νομιμα αν και πολυ πιο επικινδυνα. οποτε δε βλεπω γιατι η κανναβη να μην ειναι νομιμη. επισης οσοι θεωρουνε οτι η κανναβη ειναι το περασμα σε πιο σκληρα ναρκωτικα κανουν μεγαλο λαθος. οι περισσοτεροι χρηστες κανναβης καταδικαζουν τα σκληρα ναρκωτικα. επιπλεον, η κανναβη ειναι φυσικη, και απο τη στιγμη που δεν προκαλει καν εθισμο, προσωπικα δεν την θεωρω καν ναρκωτικο. τελος, θα επρεπε να ξερετε οτι η κανναβη εχει θεραπευτικες ιδιοτητες και σε ορισμενες περιπτωσεισ εχει χρησιμοποιηθει νομιμα.. ας μη γελιομαστε, η ποινικοποιηση της κανναβης δεν εχει κανενα απολυτως νοημα
#12   
harmonizer
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 15:52

Όποιος νομίζει ότι το να είναι εθισμένος δεν έχει επιπτώσεις στον ίδιο και στους γύρω του απλά κοροιδεύει τον εαυτό του.

Το ίδιο και όποιος νομίζει ότι ο εθισμός είναι μόνο ψυχολογικός. Άνθρωποι που πέρασαν απο αυτά τα στάδια και έζησαν αρκετά για να πουν την αλήθεια είχαν άλλη άποψη.

Τέλος, το αν η κάνναβη είναι φυσική και έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες είναι τελείως άσχετο γιατί το ίδιο ισχύει και για το δηλητήριο του φιδιού.


#13   
djmetronomos
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 16:11

Παράθεση:

Το μέλος harmonizer στις 24-01-2010 στις 15:52 έγραψε...

Τέλος, το αν η κάνναβη είναι φυσική και έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες είναι τελείως άσχετο γιατί το ίδιο ισχύει και για το δηλητήριο του φιδιού.Η διαφορά είναι ότι ο Paul McCartney, που τη λατρεύει, (είχε συλληφθεί και στην Ιαπωνία, κάποτε, στο αεροδρόμιο) τη χρησιμοποίησε - όπως εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες - για να μας χαρίσει υπέροχα τραγούδια... Θα έλεγα ότι μάλλον υπερετερεί από το δάγκωμα του φιδιού - σε δημιουργικό επίπεδο τουλάχιστον!


#14   
xristinafl
Περαστική Νότα
Chat
24.01.2010, 16:23

Παράθεση:

Το μέλος harmonizer στις 24-01-2010 στις 15:52 έγραψε...

Όποιος νομίζει ότι το να είναι εθισμένος δεν έχει επιπτώσεις στον ίδιο και στους γύρω του απλά κοροιδεύει τον εαυτό του.

Το ίδιο και όποιος νομίζει ότι ο εθισμός είναι μόνο ψυχολογικός. Άνθρωποι που πέρασαν απο αυτά τα στάδια και έζησαν αρκετά για να πουν την αλήθεια είχαν άλλη άποψη.

Τέλος, το αν η κάνναβη είναι φυσική και έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες είναι τελείως άσχετο γιατί το ίδιο ισχύει και για το δηλητήριο του φιδιού.επιμενω οτι ο εθισμος στην κανναβη ειναι μονο ψυχολοικος κ αν εχεις αποδειξεις για το αντιθετο, περιμενω να τις ακουσω. το αλκοολ και το καπνισμα ειναι πολυ χειροτερα, αυτα γιατι δεν ειναι παρανομα? δεν μιλαω για την υπερβολικη χρηση, καθε υπερβολη εχει ασχημες επιπτωσεις. αλλα η χρηση με μετρο δεν κανει κανενα απολυτως κακο. οσο για τις επιπτωσεις, οσον αφορα στον ιδιο, επιμενω οτι δεν υπαρχουν ,αν υπαρχει μετρο, και σε τελικη αναλυση, ειναι προσωπικο θεμα του καθενος. οσον αφορα στουσ γυρω του, εξηγησε μου, ποιες ακριβως ειναι οι επιπτωσεις?


#15   
inkve
Φθασμένος
Chat
24.01.2010, 16:40

η μεγαλη διαφορα φιλε harmonizer ειναι οτι το δηλητηριο του φιδιου αν δεν κατεργαστει χημικα σε εστειλε να βλεπεις τα ραδικια αναποδα....η κανναβη το πολυ πολυ να σου φερει αναγουλα να κανεις εμετο και τελος!!

 

και επειδη αυτο δεν ειναι το θεμα μας,,,,να ξεκαθαρισω αρχικα οτι εγω ο ιδιος δεν ειμαι υπερ της αποποινικοποιησης της χρησης ετσι οπως εχει κοινως επικρατισει......ειμαι ομως  ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ....

παρολα αυτα αναγνωριζω οτι το πιο λαμπερο παραδειγμα(ολλανδια)απο την στιγμη που η κανναβη εγινε νομιμη μειωσε σε δραματικο ποσοστο τους αριθμους τοξικομανων(ηρωινη)

 

ναι η κανναβη εχει επιπτωσεις...σε χρονια και βαρια χρηση ομως...

 

η κανναβη απο την αλλη δεν εχει καποιες θεραπευτικες ιδιοτητες....εχει ΠΟΛΛΕΣ...

 

γλαυκωμα...ημικρανιες...ανορεξια...ηρεμιστικη δραση(αγχος δηλαδη!!!) και αλλα πιο δευτερευοντα

 

τα παραπανω με την απλη και γνωριμη σε ολους μας χρηση(μην ντρεπεστε τωρα...σιγα μην δεν ξερετε)

 

οσο για της ημικρανιες θα προτιμουσα ενα στενο συγγενικο μου προσωπο να καπνιζει χασις παρα να παιρνει κορτιζονη που πραγματικα τσακιζει τον οργανισμο του!!!

 

γιατι απο την στιγμη που η κανναβη επεξεργαστει μπορουν ευκολα και ΦΘΗΝΑ(εδω ειναι το κολπο)να κατασκευαστουν φαρμακα ακομα και για την αντιμετωπιση του καρκινου....και για να προλαβω τους θερμοκεφαλους,αντιμετωπιση,οχι γιατρεια του καρκινου,γιατι δεν νομιζω κανενας απο εμας να εχει καλη αποψη για την χημειοθεραπεια ετσι??

 

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ,,,,ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΓΑΛΑ(ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!!)

ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΚΑΛΕ ΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ)ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΩΝ??

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ,,,,ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ??ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.....Η ΤΟ 100% ΧΗΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ??

ΜΙΚΡΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΧΑΣΙΣ

 

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ  ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,,,,ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

 

 

 


#16   
djmetronomos
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 16:43

Ο εθισμός στη νικοτίνη είναι πανομοιότυπος με αυτόν της ηρωίνης... Τα κύτταρα πρέπει να "τραφούν", αλλιώς προκαλούνται στερητικά συμπτώματα... Η κάνναβη δεν το κάνει αυτό... Δε δημιουργεί "στερητικά".  Επίσης, δεν έχει ποτέ αναφερθεί θάνατος από κάνναβη. Παρεμπιπτόντως, στην Ολλανδία, όπου έχουν τους πιο χαλαρούς νόμους στην Ε.Ε. για την κάνναβη, τυχαίνει να έχουν κι από τα πιο χαμηλά ποσοστά τοξικομανών (ατόμων εξαρτημένων σε ηρωίνη).


#17   
harmonizer
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 17:06

Παράθεση:

Το μέλος djmetronomos στις 24-01-2010 στις 16:11 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος harmonizer στις 24-01-2010 στις 15:52 έγραψε...

Τέλος, το αν η κάνναβη είναι φυσική και έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες είναι τελείως άσχετο γιατί το ίδιο ισχύει και για το δηλητήριο του φιδιού.Η διαφορά είναι ότι ο Paul McCartney, που τη λατρεύει, (είχε συλληφθεί και στην Ιαπωνία, κάποτε, στο αεροδρόμιο) τη χρησιμοποίησε - όπως εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες - για να μας χαρίσει υπέροχα τραγούδια... Θα έλεγα ότι μάλλον υπερετερεί από το δάγκωμα του φιδιού - σε δημιουργικό επίπεδο τουλάχιστον!Στο θέμα των ναρκωτικών, περιλαμβανομένου του συγκεκριμένου, σε σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία έχουν αναφερθεί πάρα πολλοί καλλιτέχνες και όχι θετικά.

Για άλλους μπορεί να πει κανείς ότι χάρισαν υπέροχα τραγούδια υπό την επήρρεια αλκοόλ μέχρι που πέθαναν από κίρρωση του ήπατος, ή υπό την επήρρεια του ξύλου που έριχναν στη γυναίκα τους κ.ο.κ.


#18   
harmonizer
Σολίστ
Chat
24.01.2010, 17:33

Παράθεση:

Το μέλος inkve στις 24-01-2010 στις 16:40 έγραψε...

ναι η κανναβη εχει επιπτωσεις...σε χρονια και βαρια χρηση ομως...

 

η κανναβη απο την αλλη δεν εχει καποιες θεραπευτικες ιδιοτητες....εχει ΠΟΛΛΕΣ...

 

γλαυκωμα...ημικρανιες...ανορεξια...ηρεμιστικη δραση(αγχος δηλαδη!!!) και αλλα πιο δευτερευοντα


Ηρεμηστική δράση μπορεί να έχει οτιδήποτε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται και κοινωνικά αποδεκτό. Στην περίπτωση της κάνναβης, μία ουσία που προξενεί αλλοίωση της συνειδητότητας δε μπορεί να θεωρείται αποδεκτή.

Οι θεραπευτικές ουσίες χορηγούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι αδιάκριτα σε ενήλικους και ανήλικους που θέλουν να φτιαχτούν. Γι'αυτό και κάθε φάρμακο έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις και δε βλέπουμε να το φουμάρει ο κάθε τυχαίος (και συνήθως δε μιλάμε και για άτομα με καλλιέργεια και κουλτούρα).

Και βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά η ελληνική κουλτούρα δεν είναι τέτοια που ο καθένας κρατά τις επιλογές αυτές για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα ο έλληνας να καπνίζει αδιακρίτως χωρίς να κοιτάζει που βρίσκεται, να οδηγεί μεθυσμένος χωρίς να νοιάζεται για το αν θα καταστρέψει άλλους ανθρώπους, να κυκλοφορεί φτιαγμένος και να μην έχει συναίσθηση του τι κάνει.

 

Το φυτό της κάνναβης μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, από την παρασκευή χαρτιού και υφάσματος μέχρι -εσχάτως- και την παρασκευή φαρμάκων, αλλά αυτές δεν αναιρούν το γεγονός ότι κάποιος που αρέσκεται να βρίσκεται υπό την επήρρειά της αποτελεί ένα μη υγιές ψυχικά άτομο.


#19   
inkve
Φθασμένος
Chat
24.01.2010, 18:45

απομονωσες ενα κομματι της απαντησης μου και αυτο τα δειχνει ολα...

 

να σου πω την αληθεια δεν περιμενα κατι καλυτερο για ενα θεμα τοσο ευαισθητο και ταμπου για τους περισσοτερους

διαβασε ολο το μηνυμα σε παρακαλω

 

ειναι καταφανεστατο ειδικα στο τελος του μηνυματος αλλα και στην αρχη του οτι δεν γουσταρω να γινει μονιμη η χρηση του χασις οταν στα μυαλα των περισσοτερων(και στο δικο σου)υπαρχει σαν ναρκωτικο και μεσο αλλαγης της συνειδητοτητας(λεγονται και ψυχοτροπα)

 

ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ(διαβασε ολο το μηνυμα)ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ(οι προστασεις που απομονωσες)....

 

επισης αν  θεωρεις ασχημο να πεσει η τιμη των φαρμακων τουλαχιστον στο μισο οπως επισης και να ειναι πολυ πιο αποδεκτα απο τον οργανισμο σου σαν ουσιες τοτε ξανασκεψου το...η παρασκευη φαρμακων με βαση την κανναβη δεν ειναι <<<εσχατως>>>φιλε μου,,,τοσο δυσκολο ειναι να το φανταστεις οταν αυτο το πραγμα φυτρωνει στην γη??

για το δηλητηριο του φιδιου πως το δεχεσαι??επειδη ειναι οξυμωρο σαν σχημα να σκεφτεσαι πως το δηλητηριο μιας κομπρας μπορει με καταλληλες διαδικασιες να γινει ενα εξαιρετικα χρησιμο φαρμακο??

 

ε το ιδιο ακριβως γινεται(αποδεδειγμενα και σε ευρεια χρηση)με την κανναβη,,,,

 

μην παρανοεις το μηνυμα μου και σε ξανα παρακαλω δες το στην ολοτητα του

 

 


#20