ελληνική μουσική
219 online   ·  204.728 μέλη

In their wake στο Θέατρο Φούρνος

vouliakis
Βετεράνος
Chat
20.01.2005, 01:03
Στις 25 και 26 Ιανουαρίου το Θέατρο Φούρνος - Κέντρο για τον ψηφιακό πολιτισμό παρουσιάζει μια σημαντική προσπάθεια δύο δημιουργών: το "In their Wake", μία οπτικοακουστική εγκατάσταση σε δύο οθόνες, είναι μία συνεργασία ανάμεσα στις δημιουργούς Αικατερίνη Γεγησιάν και Ella Bissett Johnson.

Το έργο βασίζεται σε μία ισχυρή κεντρική εικόνα (δύο γυναίκες κάθονται σε ένα άδειο καφέ) και στην αξιοποίηση αυτής με ένα πειραματικό και καινοτόμο τρόπο χρησιμοποιώντας ψηφιακά και διαδραστικά μέσα που εμπλέκουν και τον ίδιο το θεατή.

Η εγκατάσταση διερευνά τα επίκαιρα θέματα της γεωγραφικής, χρονικής και διανοητικής μετατόπισης σε σχέση με τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Καθώς οι δύο γυναίκες κάθονται στο καφέ αγνοώντας την έντονη κίνηση της πόλης, μία βοή από πολλές φωνές, που θυμίζουν παλιότερα γεγονότα και τοπία, πλημμυρίζει το χώρο.

Ο θεατής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα παιχνίδι αντίληψης ανάμεσα στον πραγματικό χώρο, την εικόνα και τον ήχο.Οι δημιουργοί και το έργο

Η Αικατερίνη και η Ella ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον όταν και οι δύο έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην αποσπασματική αφήγηση όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί μέσα από τα οπτικοακουστικά έργα και την απορροφήσει το κοινό.

Το έργο In their Wake γυρίστηκε το 2003, στο Λίβερπουλ με την υποστήριξη του Mersey Film and Video . Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2004 στα πλαίσια του residency των καλλιτεχνών στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον και με την υποστήριξη του Arts Council England. Η εγκατάσταση στο ΦΟΥΡΝΟ θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου και εντάσσεται στα πλαίσια της επιλογής και παρουσίασης νέων δημιουργών που ασχολούνται με την ψηφιακή τέχνη που κάνει ο χώρος.

Η Αικατερίνη Γεγησιάν αναπτύσσει μία πρακτική που θέτει υπό αμφισβήτηση τις συνήθεις συμβάσεις γύρω από την κινούμενη εικόνα και εξετάζει τις αφηγηματικές δομές, επιδιώκοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋπόθεσης για να ξεδιπλωθούν ιστορίες και να αποκαλυφθούν εικόνες. Η δουλειά της εξελίσσεται σε σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και παίρνει τη μορφή εγκαταστάσεων με πολλαπλές προβολές, μεμονωμένων προβολών και έργων δημιουργημένων για συγκεκριμένους χώρους.

Η Ella Bissett Johnson χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να δημιουργήσει συναρπαστικά έργα που πλέκουν μία αφήγηση ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό χώρο. Για την υλοποίηση αυτών, συνεργάζεται συχνά με καλλιτέχνες, ειδικευμένους επιστήμονες, προγραμματιστές και με νέους.


Παραστάσεις: Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2005

18.30 - 23.30

Είσοδος Ελεύθερη

Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα Τηλ.: 210 6460748 & 210 6420451

Πηγή: news.pathfinder.gr, ΕRΤ.GR (Νάντια Γρηγοριάδου)
#1