ελληνική μουσική
378 online   ·  202.984 μέλη

Το Οδηγώ και σε σκέφτομαι σε rock εκτέλεση από τον Κωνσταντίνο Μάτσικα

KonstantinosMatsikas
Περαστική Νότα
Chat
15.04.2010, 02:47

Στίχοι: Ανδρέας Φουντουλάκης

Μουσική: Αντύπας

 

Το είχαμε τραγουδήσει όλοι... Ανεξάρτητα από τις μουσικές μας προτιμήσεις και τους “διαχωρισμούς” που συνηθίζουμε να κάνουμε κάποια στιγμή, ακριβώς πριν σε σταματήσει η τροχαία για την παράβαση που μόλις έκανες, σου πέρασαν από το μυαλό οι πρώτοι στίχοι... “Οδηγώ και σε σκέφτομαι / κι είναι αυτό επικίνδυνο”...

Πήραμε το αρχικό τραγούδι και το είδαμε λίγο διαφορετικά. Προσαρμόστηκε σε έναν ήχο οικείο για τις rock συνήθειές μας στην ακρόαση και εκτέλεση μιας μουσικής δημιουργίας. Η διάθεση που επικράτησε ήταν οι παραμορφωμένες κιθάρες, το “καθαρό” (στακάτο) παίξιμο στα τύμπανα και γενικά η ακραία απόδοση του τραγουδιού, χωρίς όμως να χαθεί το νόημα ή το συναίσθημά του.

Eν όψει του δεύτερου προσωπικού δίσκου του Κωνσταντίνου Μάτσικα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Ανδρέα Φουντουλάκη και Αντύπα, “Οδηγώ και σε σκέφτομαι”, με μία rock διάθεση και οπτική...

Οι συντελεστές της διασκευής είναι ο Κωνσταντίνος Μάτσικας στο τραγούδι, ο Διονύσης Χριστοδουλάτος έπαιξε κιθάρες και keyboards, ο Πέτρος Βασιλειάδης στο μπάσο, ενώ ο Χρήστος Δουλάμης ανέλαβε τη ρυθμική “μετάλλαξη”, στα τύμπανα. Τη σκηνοθεσία του video clip έκανε ο “μετρ” του είδους Γιώργος Γκάβαλος, και έπαιξε το μοντέλο Μαίρη Νέγρη.

Καλή ακρόαση...

“Οδηγώ και σε σκέφτομαι, κι είναι αυτό επικίνδυνο... Με τη σκέψη σε 'σένανε ν' αποφύγω τον κίνδυνο”...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : KonstantinosMatsikas στις 15-04-2010 14:39 ]


#1   
musichell
Σολίστ
Chat
15.04.2010, 09:37

το αυθεντικο τραγουδι ειναι heavy απο μονο του.μ αρεσαν οι κιθάρες στην διασκευή όμως γνώμη μου είναι οτι έπρεπε να είχατε καλέσει τον ίδιο τον Αντύπα να κάνει τα φωνητικά γιατί μόνο αυτός το χει..μου άρεσε που επιλέξατε όμως αυτό το τραγούδι.πάντως ένας είναι ο ύψιστος..:Βασίλης Τερλέγκας..αλλά αυτός δεν διασκευάζεται με τίποτα,είναι ιεροσύλία!μέσα στους πάρα πολλούς ύμνους που έχει γράψει και τραγουδήσει έχει και μερικά καθαρά rock τραγούδια,όπως πχ το ''περιμένω ακόμα''το οποίο είναι hard n heavy μπαλάντα!


#2   
tago
Φθασμένος
Chat
16.04.2010, 19:48

Το τραγούδι δε μπορώ να πω πως με ενθουσίασε ποτέ, ωστόσο αυτή η διασκευή κάτι το έχει.

 


#3   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
20.04.2010, 20:32

Καλή διασκευή μου άρεσε!!!

θα συμφωνούσα και με τον cat θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ερμηνεία Αντύπα σε αυτή την ενορχήστρωση


#4