ελληνική μουσική
195 online   ·  201.773 μέλη

Ινδική Μουσική, Χορός & Διαλογισμός | 26 Μαΐου, Θέατρο Χώρα, Αθήνα

sygrevents
Περαστική Νότα
Chat
17.05.2010, 13:32

ΙΝΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συγκρότημα NIRMAL TARANG

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/ 05   20.00 | ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ   |  Αμοργού 18-20 Κυψέλη

Είσοδος Ελεύθερη

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Σαχάτζα Γιόγκα, παρουσιάζει στην Αθήνα το μουσικό συγκρότημα Nirmal Tarang (Νιρμάλ Ταράνγκ) σε μια μόνο συναυλία στη σκηνή του θεάτρου Χώρα την Τετάρτη 26 Μαΐου. Το συγκρότημα έχει και στο παρελθόν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάζοντας μια μίξη ινδικής, Fusion και κλασσικής ευρωπαϊκής μουσικής. Μέσα από αυτή τη γέφυρα μπορούμε να ανακαλύψουμε πως όταν οι πολιτισμοί έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλο, όχι μόνο δεν χάνουν την αυθεντικότητά τους, αλλά αφομοιώνοντας καινούρια στοιχεία, εμπλουτίζονται και γίνονται πιο δημιουργικοί.

Το συγκρότημα αποτελείται από καλλιτέχνες διαφόρων εθνοτήτων που πιστεύουν ότι το ανθρώπινο πνεύμα δεν γνωρίζει σύνορα και είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Μέσα από την τέχνη, βιώνουν αυτή την ενότητα και τη μοιράζονται με το κοινό τους με μουσικά κομμάτια εμπνευσμένα από την ινδική λαϊκή παράδοση που εκτελούνται με συνοδεία παραδοσιακών ινδικών και δυτικών οργάνων και χορευτικά κομμάτια ινδικού χορού Κuchipudi.

Η ινδική μουσική έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να αγγίξει τη βαθύτερη πνευματική μας φύση, ανοίγοντας τα Ενεργειακά Κέντρα που βρίσκονται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Μέσα λοιπόν από αυτήν τη μουσική παράσταση, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι μέσα στην εσωτερική του ύπαρξη που αποτελείται από αυτά τα ενεργειακά κέντρα.

Οι συντελεστές της παράστασης θα προσφέρουν εθελοντικά τη τέχνη τους στη σκηνή του θεάτρου Χώρα, που όπως όλα τα προγράμματα και οι εκδηλώσεις της Σαχάτζα Γιόγκα, διατίθεται δωρεάν. Η ιδρύτρια της μεθόδου αυτής, Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, διδάσκει ότι η πνευματικότητα είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και όχι ένα εμπορεύσιμο αγαθό. Η μοναδική μέθοδος διαλογισμού της Sahaja Yoga χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει και να εμβαθύνει στο τρόπο διαλογισμού που βελτιώνει το σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού σε σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τους σε αυτό το μοναδικό ταξίδι και περιπλανηθείτε στα μυστικά μονοπάτια της ύπαρξης.

Indian tabla

 

 

επισυναπτόμενα: afisa_A4_athens.jpg 
#1