ελληνική μουσική
361 online   ·  202.986 μέλη

Σχετικά με την εισαγωγή σε ΑΕΙ Μουσικών Σπουδών

Liath
Περαστική Νότα
Chat
13.06.2010, 23:04

Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα, θέλω να υποβάλω μερικά ερωτήματα σχετικά με αυτό το θέμα.

 

1) Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση;

2) Χρειάζεται κάποιο/α ειδκό/α μάθημα/μαθήματα;

3) Χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο ως επιλεγόμενο μάθημα;

 

Έχω ακούσει πως το ειδικό μάθημα ονομάζεται έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων. Χρειάζεται κάποιο άλλο; (Διευκρίνηση στην ερώτηση 2)

 

Ευχαριστώ.


#1   
pianoteacher
Βασική Νότα
Chat
14.06.2010, 20:06

Η εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης  γίνεται από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξεταστείς στις Πανελλήνιες σε 2 ειδικά μαθήματα: Αρμονία και Έλεγχο Ακουστικών Ικανοτήτων (Dictee). Αυτό δεν ισχύει για το ΤΕΙ Λαϊκών Παραδοσιακών Οργάνων Άρτας. Εκεί μπαίνεις κανονικά μόνο με τα μαθήματα από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται ούτε για τα ΑΕΙ ούτε για το ΤΕΙ κάποιο συγκεκριμένο επιλεγόμενο μάθημα. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς θα χαρώ να σε ενημερώσω. Καλή επιτυχία!


#2   
Liath
Περαστική Νότα
Chat
19.06.2010, 23:30

Προλαβαίνω να βγάλω αρμονία και dictee σε ένα χρόνο;


#3   
pianoteacher
Βασική Νότα
Chat
20.06.2010, 21:31

Αν δεν έχεις καθόλου γνώσεις μουσικής θεωρίας είναι δύσκολο να τα καταφέρεις σε ένα χρόνο. Φυσικά εξαρτάται και απο το πόσο είσαι διατεθιμένος να δουλέψεις. Πάντως από προσωπική πείρα, επειδή έχω δώσει και πανελλήνιες και έχω ετοιμάσει πολλά παιδιά για να δώσουν εξετάσεις, νομίζω οτι θα σου είναι δύσκολο. Αν όμως το αποφασίσεις και βρείς έναν πολύ καλό καθηγητή ίσως να τα καταφέρεις. Μπορώ αν θες να σου προτείνω βιβλία. Το άλλο που θέλω να σου πώ είναι οτι αν δεν έχεις γνώσεις μουσικής, έστω και αν καταφέρεις να μπεις σε κάποιο τμήμα μουσικών σπουδών, ίσως να δυσκολευτείς να παρακολουθήσεις κάποια πράγματα, και να χρειαστεί να καταβάλεις πολύ περισσότερο κόπο από κάποιον άλλο που ήδη γνωρίζει να παίζει κάποιο όργανο ή έχει θεωρητική κατάρτηση. Καλή επιτυχία ό,τι και αν αποφασίσεις!


#4