ελληνική μουσική
403 online   ·  206.002 μέλη

Τέλος εποχής για τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Μελωδία

Aiolos_m
MusicHeaven Guru
Chat
17.08.2010, 23:39

Κείμενο πρώτο

«Δύο εβδομάδες εκπομπών, δύο εβδομάδες διακοπών και μετά Τέλος με Ταυ κεφαλαίο». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε χθες τους ακροατές του στο «Μελωδία 99,2» ο Οδυσσέας Ιωάννου. Κεραυνός εν αιθρία για πολύ κόσμο, αναμενόμενη εξέλιξη για κάποιους άλλους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η (τρόπον τινά) αλλαγή ιδιοκτησιακής σκυτάλης στον «Μελωδία» (από τον Θέμη Αλαφούζο στα χέρια του αδελφού του Γιάννη - δεν έχει λάβει χώρα ακόμα σημειωτέον, το λέω γιατί στο Φάληρο παίρνονται αποφάσεις και αναιρούνται μετά από λίγο) σηματοδοτεί και αλλαγές στη διεύθυνση του σταθμού. Ο Οδυσσέας Ιωάννου δεν θα βρίσκεται πια στο τιμόνι του, μένει να δούμε μόνο αν θα συνεχίσει να κάνει την εκπομπή του, μία από τις πιο ιστορικές των FM και μία από εκείνες με τις πιο υψηλές ακροαματικότητες (πρώτη σε όλα τα ραδιόφωνα του Ομίλου, πιο ψηλά ακόμα και από τον Σκάι, στο συγκεκριμένο δίωρο). Τον αναζήτησα τον ίδιον. Ενημερώθηκα πάντως πως του ζητήθηκε από την ιδιοκτησία να συνεχίσει να βρίσκεται στο απογευματινό του πόστο (6-8). Του προτάθηκε επίσης να κρατήσει την καλλιτεχνική επιμέλεια του σταθμού, να γίνει σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου επί των μουσικών θεμάτων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και κάποιες άλλες αρμοδιότητες στον όμιλο. 

Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως υπήρχε κινητικότητα στον«Μελωδία 99,2». Ήδη δρομολογούνται κάποιες εξελίξεις που θα αλλάξουν εν μέρει το προφίλ του. Για κάποιες από αυτές τις αλλαγές είχε συμφωνήσει και ο Οδυσσέας Ιωάννου, τελικά όμως, καθώς φαίνεται, θα είναι άλλος ο διευθυντής που θα τις υλοποιήσει. Για ποιες αλλαγές μιλάμε; Ο «Μελωδία» θα παίζει μεplaylist τα Σαββατοκύριακα, θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, δεν θα πραγματοποιούνται εκπομπές μετά τα μεσάνυχτα αλλά θα παίζεται μόνο μουσική. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση νααπολυθούν όλοι οι υπάλληλοι του σταθμού και να επαναπροσληφθούν στη συνέχεια, όχι ως μόνιμοι αλλά ως συνεργάτες πλέον, ως «μπλοκάκια» που λέμε και στη δημοσιογραφική αργκό. 

Δεν ξέρω ποια από όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα τελικά. Εδώ είμαστε και θα μάθουμε. Οι ιθύνοντες πάντως σκέφτονται να συνεχίσουν με το «νέο αίμα» του σταθμού.

Υπενθυμίζω πως στον «Σκάι 100,3» υπεύθυνος είναι ο κ. Σπανολιός, ενώ στα μουσικά ραδιόφωνα του ομίλου Αλαφούζου (Red, Freedom) ο κ.Νικολακόπουλος. 

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, όπως με ενημέρωσε, έχει λάβει πάντως τις οριστικές του αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσει ο ίδιος προσωπικά στην ιδιοκτησία του Ομίλου τις επόμενες ημέρες.

 

Κείμενο δεύτερο

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο Οδυσσέας Ιωάννου ανακοίνωσε στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ κ.Γιάννη Σπανολιό την οριστική του απόφαση νααποχωρήσει από τον «Μελωδία 99,2». Όπως λέγαμε και νωρίτερα σήμερα -εδώ- σκόπευε να απαντήσει σε μερικές εβδομάδες, στη διάρκεια τηςημέρας όμως άλλαξε ρότα και ανακοίνωσε σήμερα κιόλας την απόφασή του. Όπως με ενημέρωσε ο ίδιος, του ζητήθηκε από την ιδιοκτησία να συνεχίσει να βρίσκεται στο απογευματινό του πόστο (6-8) έστω και αν δεν θα διατηρούσε πια τη διεύθυνση του σταθμού. Του προτάθηκε επίσης να κρατήσει την καλλιτεχνική επιμέλεια του «Μελωδία 99,2», να γίνει σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου επί των μουσικών θεμάτων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και κάποιες άλλες αρμοδιότητες στον όμιλο. Τελικά δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση. Μέχρι και την Παρασκευή θα κάνει τις τελευταίες του εκπομπές. Θα τις ακούσουμε, θα είναι και η συναισθηματική του φόρτιση μεγάλη (υποθέτω), θα αξίζουν όπως και να έχει...  

Μαθαίνω ότι για τη θέση του Οδυσσέα Ιωάννου προαλείφεται οΝίκος Νικολακόπουλος, υπεύθυνος και για τα άλλα δύο μουσικά ραδιόφωνα του Ομίλου Αλαφούζου, «Red 96,3» και«Freedom 88,9». Ίσως και να είναι ειλημμένη απόφαση. Υπενθυμίζω πως ο Νίκος Νικολακόπουλος είναι ο παλιός διευθυντής προγράμματος των... «Sfera 102,2» και «Derti 98,6». Θα έχουμε πολλά να πούμε.

 

Από το www.e-tetradio.gr

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Aiolos_m στις 17-08-2010 23:40 ]


#1   
gikostas
Σολίστ
Chat
18.08.2010, 19:45

Αν δεν κάνω λάθος σήμερα 6-8 δεν ήταν ο Οδυσσέας Ιωάννου αλλά ο Χρήστος Παπαμιχάλης.Κρίμα.Δεν ξέρω τι άλλω να πω.Δεν τα βλέπω και τόσο αισιόδοξα τα πράγματα για τον Μελωδία,σύμφωνα με τα όσα λέει ο Aiolos_m.Αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις και τα ξαναλέμε.


-----------------
Πιστέψτε αυτούς που ψάχνουν την αλήθεια.Αμφιβάλετε για εκείνους που τη βρίσκουν.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gikostas στις 18-08-2010 20:09 ]


#2   
Japan88gr
Φθασμένος
Chat
18.08.2010, 22:35

 

Η αρχή του τέλους για τον Μελωδία..

Είμαι αλληλέγγυος στην κίνηση του Οδυσσέα.

 

Σε ευχαριστούμε Aiolos_m για την ενημέρωση.


#3   
Paixnidiaris
Περαστική Νότα
Chat
02.09.2010, 17:05

Παράθεση:

Το μέλος gikostas στις 01-09-2010 στις 18:28 έγραψε...

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα του e-tetradio.gr

Ποιοι απολύονται:
Διονυσία Μπάκα (αύριο το πρωί θα κάνει την τελευταία της εκπομπή, 7 με 9 το πρωί, μετά από 18 χρόνια και 2 μήνες - μία ολόκληρη ζωή), Τασούλα Επτακοίλη, Χρήστος Κορτσέλης, Γιάννης Λαλαούνης, Κώστας Θωμαϊδης, Βιβή Παπαστάθη, Βασίλης Κριμπάς.

Ποιοι παραμένουν:
Ξενοφώντας Ραράκος, Χρήστος Παπαμιχάλης, Άντρη Βασιλειάδου, Σοφία Φατούρου, Δημήτρης Βραχνός, Όλγα Λασκαράτου.

Το καινούργιο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

7-10      Άντρη Βασιλειάδου
10-13       Σοφία Φατούρου
13-16      Δημήτρης Βραχνός
16-19     Χρήστος Παπαμιχάλης
19-22     Ξενοφώντας Ραράκος
22-01     Όλγα Λασκαράτου

 Όπως είχα ξαναγράψει παλαιότερα:Ζούμε την αρχή του τέλους για τον Μελωδία.

Παράθεση:

Το μέλος geordan στις 01-09-2010 στις 23:06 έγραψε...

Καλό θα ειναι να αλλάξουν και όνομα πλέον, το 'Μελωδία'' παραπέμπει αλλού.

Εκφράζω τη συμπάθειά μου στους απολυμένους, αλλά και σε όσους μένουν. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κάνουν την ίδια δουλειά τώρα. Και για αυτούς που φεύγουν, ελπίζω να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα κάπου αλλού.

 

Παράθεση:

Το μέλος jorge στις 02-09-2010 στις 00:21 έγραψε...

Κρίμα. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όσους αποχωρούν. Φαντάζομαι σίγουρα κάνουν και 2η δουλειά.

 

Παράθεση:

Το μέλος Ai8erobamwn στις 02-09-2010 στις 03:56 έγραψε...

"Διονυσία Μπάκα τώρα τέλος."

"Λαλαούνης bonuit."

"Καληνύχτα σας. Καληνύχτα."

Πολύ εύγλωττο το νέο πρόγραμμα: φουλ τρίωρα τις καθημερινές, playlist τα σαββατοκύριακα. Τέτοια ένδεια παραγωγών δε βλέπαμε ούτε στις διακοπές, που έφευγαν οι μισοί με άδειες. Άντε σιγά σιγά να μείνουν μόνοι τους ο Ραράκος, η Λασκαράτου και ο Παπαμιχάλης (γιατί χωρίς αυτούς ήθελα να 'ξερα ποιος θα ακούει πια Μελωδία), να πάρουν ένα εξάωρο να τελειώνουμε.

Κάτι ακούγεται πάντως ότι η Μπάκα θα πάει στο Βήμα FM. Για τους άλλους...βλέπουμε.

Λυπάμαι πολύ για τις ραγδαίες εξελίξεις στον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό σταθμό.

...Έχουν γραφτεί πολλά για τον Οδυσσέα Ιωάννου και για το πόσο σκληρός ήταν στο θέμα των απολύσεων το διάστημα που ήταν διευθυντής του σταθμού. Προσωπικά, δε γνωρίζω λεπτομέρειες (κατά πόσο π.χ. οι απολύσεις ήταν προσταγές της διοίκησης, αναγκαίοι ελιγμοί οικονομικής επιβίωσης/κερδοφορίας του σταθμού, επιλογές του διευθυντή για τη διαμόρφωση του σχήματος που θα εξυπηρετούσε το όραμά του για τον σταθμό ή ιδιοτελή του κίνητρα). Μπορώ όμως να πω ότι, για τα δικά μου γούστα, ο άνθρωπος έκανε εκπομπή με χαρακτήρα (και εμμονές βεβαίως), η οποία σεβόταν και υπηρετούσε το καλό ελληνικό τραγούδι και από την οποία κάθε χρόνο παρήλαζαν σπουδαίοι έλληνες δημιουργοί/συνθέτες για συνεντεύξεις-συζητήσεις...

Όμως, ό,τι έγινε, έγινε.

Κάθε τέλος και αρχή!                                            


#4   


Αυτά τα διάβασες;