ελληνική μουσική
403 online   ·  206.003 μέλη

Αφήστε Τα Νέα Παιδιά Να Δημιουργήσουν! Όχι Άλλη Λογοκλοπή!

Japan88gr
Φθασμένος
Chat
27.08.2010, 18:08

(μου κινησε την περιεργεια και το αναδημοσιευω εδώ)

απο το tromaktiko:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: JESUS OF GREEK MUSIC
Είμαστε μια ομάδα φίλων της μουσικής που ψάχνουμε μανιωδώς στο internet για νέα ταλέντα και για περιπτώσεις λογοκλοπής από Έλληνες προς ξένους καλλιτέχνες αλλά και από Έλληνες προς άλλους Έλληνες. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στη σωτηρία της ΝΕΑΣ ελληνικής μουσικής από τις κλίκες και από όσους επιδιώκουν να μειώνουν τη φωνή των νέων παιδιών προκειμένου να γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τη δική τους.
Σας στέλνουμε την πρώτη περίπτωση που έπεσε υπόψιν μας και αφορά τη λογοκλοπή που όπως φαίνεται έχει υποστεί μια νεανική μπάντα που ονομάζεται Kay & The SchoolDrivers από την ομάδα των Γ. Ζουγανέλη, Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλά και Λάκη Παπαδόπουλου. Ο Γ. Ζουγανέλης, ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Σάκης Μπουλάς και ο Λάκης Παπαδόπουλος ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά όχι για καλό! Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την εικόνα που σας επισυνάπτω η γερουσία δε λέει να σταματήσει να κλέβει νέα παιδιά που με κόπο, ιδρώτα και χωρίς εταιρείες από πίσω να τους στηρίζουν ή μεγάλα κεφάλαια βγάλανε ένα δισκάκι που δεν παίζει καν στα ραδιόφωνα - αλλά είναι ήδη πολύ γνωστό στους κόλπους του διαδικτύου. Ενδεικτικά το cd των παιδιών έχει μπει στα καλύτερα του AVOPOLIS για το 2009. Για το σκοπό αυτό παραθέτουμε το link με τη δισκοκριτική τους: http://www.avopolis.gr/greek/albums/default.asp?id=5481
Παρακαλώ όπως προωθήσετε το παρόν καταλλήλως είτε από mail σε mail - είτε στα blog σας - ώστε να αρχίσει να καθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά από τους λογοκλόπους.
ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.... ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΙΔΕΩΝ!

 

 


#1   
dimko
Σολίστ
Chat
27.08.2010, 19:55

Τραβηγμένο από τα μαλιά.


#2   
Pentatonikos
Φθασμένος
Chat
27.08.2010, 21:09

Ναι προφανώς τους κλέψαν την αφήσα, so.......................???? {#emotions_dlg.rolleyes}


#3   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
28.08.2010, 00:23
Από το Δελτίο Τύπου δεν βλέπω να έχει ...κλαπεί κάτι.
#4   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
28.08.2010, 00:34

Δεν είναι τόσο κλοπή...μια απλή αντιγραφούλα. Να 'ταν το μόνο πρόβλημα με τους νέους καλλιτέχνες!


#5   
Callejero
Περαστική Νότα
Chat
28.08.2010, 00:38

Αν και συμφωνώ με το: Τόπο στους νέους, στο συγκεκριμένο δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό, όντως τραβηγμένο από τα μαλλιά. Το θέμα είναι δεκαετίες τώρα χιλιοφορεμένο και απλά έτυχε να είναι κοινό. Στο κάτω κάτω το σημαντικό νομίζω είναι να μην γίνονται "κλοπές" στη μουσική και όχι στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση που θα κάνει ο καθένας.


#6   
Kay
Συγχορδία Μινόρε
Chat
28.08.2010, 01:34

Καλησπέρα σε όλους,

Για όσους δεν με γνωρίζετε είμαι ο Kay Darens, τραγουδιστής και ιδρυτής των SchoolDrivers μεταξύ άλλων. Μιας και το παραπάνω μας αφορά θα ήθελα να τονίσω τα εξής ως επίσημη θέση δική μου και των SchoolDrivers.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποστηρίζω τέτοιες λογικές ακόμη και αν "φαινομενικά" είναι υπέρ μας. Προσωπικά επιθυμώ να μας μάθει ο κόσμος γιατί παίζουμε καλή μουσική και γιατί καταφέρνουμε να τον κάνουμε να διασκεδάσει και όχι λόγω οίκτου ή ως άλλο ένα "θύμα".

Είναι αλήθεια ότι το λεωφορείο και η ιδέα όπως παρουσιάζεται από την παραπάνω ομάδα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το λεωφορείο και την ιδέα της πενταήμερης εκδρομής που παρουσιάσαμε πρώτοι εμείς το Μάρτιο του 2009 με την κυκλοφορία του άλμπουμ μας "ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ" και τις ζωντανές εμφανίσεις που μας ακολούθησαν στο MAD DAY LIVE, στο GHOST HOUSE, στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο BIGBAND FESTIVAL στην Πάτρα και αλλού.  Από το Μάρτιο του 09 μέχρι σήμερα η ιδέα αυτή έχει γίνει trend (βλ. Βανδή - Κορίτσι Πράμα, ProSinnerz - Στρατή στα Mad Video Awards, Mazoo & The Zoo summer tour μέσα στο λεοφωρείο κτλ) - και γεγονός είναι ότι 'παρόμοιες" ιδέες εμφανίστηκαν κατά δεκάδες ΜΕΤΑ το ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ.

Είναι λογικό επομένως, οι όποιες ομοιότητες να έχουν ενοχλήσει ένα μέρος του κόσμου μας που έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία της μπάντας από αρχής και που αριθμεί ήδη μερικές εκατοντάδες στην Αθήνα.

Είναι επίσης γεγονός ότι με το Γ. Ζουγανέλη συναντηθήκαμε τυχαία στο πάρτυ των ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ στο GHOST HOUSE LIVE το καλοκαίρι και είχαμε μια πολύ φιλική και ζεστή συζήτηση μαζί του, στην οποία του έδωσα προσωπικά το cd μας και την οποία ανταλλαγή ιδεών και υλικού κάποιοι από τους "σκληρούς" φαν μας ήταν εκεί και την παρακολούθησαν (και κάποια μέλη από το Musicheaven επίσης). Δε μπορούμε να επηρεάσουμε το τι γράφουν οι fan μας στο internet, τη στιγμή μάλιστα που ο μέσος Έλληνας "δικάζει" καθημερινά από το γείτονα που μένει από πάνω του και κάνει φασαρία, μέχρι αυτόν που ξέχασε να χτυπήσει την πόρτα πριν μπει στο γραφείο του.

Παρόλα αυτά, κανείς από τους SchoolDrivers (συμπεριλαμβανομένων των καινούριων) - ούτε εγώ - δεν πιστεύουμε ότι τόσο μεγάλου διαμετρήματος καλλιτέχνες θα έχουν κάνει κάτι τόσο άδικο για το όνομά τους - αντιγράφοντας μια νεανική μπάντα που αριθμεί μόνο 1 δίσκο - καλό μεν σύμφωνα με τον κόσμο αλλά 1. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση αυτό να έχει συμβεί - θα ήταν τιμή μας γιατί αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι 4 "ογκόλιθοι" της ελληνικής δισκογραφίας αναγνωρίζουν ότι αυτό που κάνουμε έχει πέρα από καλλιτεχνική - και εμπορική αξία - άρα μάλλον μας δείχνουν το δρόμο για ένα επόμενο δισκογραφικό βήμα με κάποια από τις "μεγάλες" εταιρείες. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε από τους φίλους της μπάντας να δείξουν σύνεση και κατανόηση και να μην προσβάλλουν κανένα - ακόμα και αν νιώθουν ότι μας αδικούν.

Τέλος θα παρακαλέσω τους Jesus Of Greek Music και το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ όσο καλή διάθεση και αν έχουν να μην προχωρούν στο μέλλον σε παρόμοιες αναρτήσεις που αφορούν τους SchoolDrivers.

Με εκτίμηση προς όλους,

Kay Darens


#7   
Kay
Συγχορδία Μινόρε
Chat
28.08.2010, 12:01

Ενημερώνω απλώς ότι το ίδιο παραπάνω κείμενο στάλθηκε και στο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ το οποίο το δημοσίευσε σήμερα το πρωί..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5303.html


#8   


Αυτά τα διάβασες;