ελληνική μουσική
232 online   ·  206.002 μέλη

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα η αυτοβιογραφία του Ozzy

AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
22.09.2010, 01:52

"Οι άνθρωποι με ρωτάνε πώς και είμαι ακόμα ζωντανός και δεν ξέρω τι να τους πω. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, αν με έστηνες στον τοίχο μαζί με άλλα παιδιά απ' τη γειτονιά μου και με ρωτούσες ποιος απ' όλους μας θα φτάσει τα εξήντα, ποιος απ' όλους θα κατέληγε να έχει πέντε παιδιά και τέσσερα εγγόνια και σπίτια στo Buckinghamshire και την California, δεν θα πόνταρα ποτέ σ' εμένα, ούτε μια στο γαμημένο εκατομμύριο.

Αλλά είμαι εδώ: Έτοιμος να πω την ιστορία μου, με τον δικό μου τρόπο, για πρώτη φορά. Κάθε μέρα της ζωής μου υπήρξε ένα γεγονός. Ήπια θανατηφόρους συνδυασμούς ποτού και ναρκωτικών για τριάντα χρόνια. Επέζησα από χτύπημα αεροπλάνου, αυτοκτονικά overdose, αφροδίσια. Κατηγορήθηκα για απόπειρα φόνου. Μετά έφτασα σχεδόν να πεθάνω όταν η «γουρούνα» μου χτύπησε σ' ένα σαμαράκι ενώ έτρεχα με μόλις τέσσερα χιλιόμετρα την ώρα."

Η αυτοβιογραφία του μεγάλου σταρ της ροκ και μέταλ σκηνής κυκλοφορεί και στα ελληνικά!

Μια από τις πλέον ειλικρινείς και θαρραλέες αυτοβιογραφίες ενός θρύλου της ροκ που έγραψε ιστορία όχι μόνο με τη μουσική του, αλλά και με τις υπερβολές του στη σκηνή και εκτός αυτής, το βιβλίο που έμεινε για μήνες στη λίστα των μπεστ-σέλλερ των New York Times, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Zoobus.

Η εξιστόρηση του Ozzy Οsbourne ξεκινάει από το παρελθόν στις φτωχογειτονιές του Aston, για να καταλήξει μέσα από ένα δύσκολο και μακρύ ταξίδι βουτηγμένο στο αλκοόλ, την κοκαΐνη, τo LSD και κάθε είδους ναρκωτική ουσία, στην τωρινή, πιο ειρηνική φάση της ζωής
του.

Ο Ozzy δεν κρύβει σχεδόν τίποτα: Φυλακή, ναρκωτικά, γάμοι, οικονομικά προβλήματα, ο αποκεφαλισμός των περιστεριών και της νυχτερίδας, το reality show στο MTV, η προσωπική του ζωή, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι ειδωμένες με ειλικρίνεια και βιτριολικό χιούμορ.

Από την άλλη, η ζωή ενός τόσο μεγάλου σταρ με τόσο μακρά ιστορία,δεν μπορεί παρά να διασταυρώνεται με ζωές άλλων διασήμων που έγραψαν μαζί με τον Ozzy την ιστορία της ροκ.

Το βιβλίο του, που γράφτηκε με τη βοήθεια του Chris Ayres, δεν είναι μια εγωκεντρική ματιά αποκλειστικά στραμμένη στο πρόσωπο του Osbourne, αλλά φωτίζει τη ροκ σκηνή στο σύνολό της: Το μεγαλείο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και τις έριδες και τις ζήλιες, και φυσικά τους κινδύνους που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο τεράστιο μέγεθος της δημοτικότητας και του κοινού, που καλείται να διαχειριστείο καλλιτέχνης. Εν προκειμένω, ο Ozzy, το παιδί της εργατικής τάξης, από τις λαϊκές πολυκατοικίες μιας μικρής πόλης της βόρειας Αγγλίας.

Μετάφραση: Νατάσσα Χασιώτη
Αρ. σελίδων: 400 + 32 με σπάνιο φωτογραφικό υλικό
Μέγεθος βιβλίου: 21 x 14
ISBN: 978-960-98309-5-9
τιμή: 18 ευρώ

επισυναπτόμενα: ozzy.jpg 
#1   
nirvgirl
Βασική Νότα
Chat
23.09.2010, 23:03

Ενδιαφέρον φαίνεται!χμμμ...


#2   


Αυτά τα διάβασες;