ελληνική μουσική
316 online   ·  203.017 μέλη

H αποκάλυψη της χρονιάς Zaz

AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
29.09.2010, 23:09

Η Zaz (κατά κόσμο Isabelle Geffroy) είναι Γαλλίδα, 30 ετών και αυτός είναι μόλις ο πρώτος δίσκος της.

Η Zaz έχει ως βάση της την Jazz μουσική αλλά με ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες Pop αναφορές. Όμως, το μεγαλύτερο ίσως εφόδιο της είναι η χαρακτηριστική, προικισμένη φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Edith Piaf) που δείχνει να είναι πλασμένη ακριβώς για να ζει τραγουδώντας. Μια φωνή που μετατρέπεται μέχρι και σε μουσικό όργανο (Je Veux) και η οποία δείχνει να μην μπορεί να βγει παρά μόνο τραγουδώντας δυνατά. Η εξαιρετική εκφραστικότητά της φανερώνει άνθρωπο που αγαπά και ζει γι’ αυτό που κάνει, απολαμβάνοντας και αξιοποιώντας στο έπακρο το εξαιρετικό της ταλέντο.

Ο δίσκος της Zaz έφθασε στο νούμερο ένα των γαλλικών chart του, επιβεβαιώνοντας των εξαιρετική αποδοχή ενός γνήσιου ταλέντου και δημιουργώντας ήδη μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Εξάλλου με τον μικρό σε διάρκεια δίσκο της, δεν προλαβαίνεις καλά καλά να συνηθίσεις και να καταλάβεις τι άκουσες μόλις. Μάλιστα, το σπαραξικάρδιο Eblouie par la Nuit, που κλείνει το δίσκο, σε αφήνει με μιαν ανάγκη να ακούσεις κι άλλο, να μάθεις τη συνέχεια!

Η Zaz, με την ταχύτατη αποδοχή αλλά και, κυρίως, με την εξαιρετική δουλειά της είναι ήδη μια από τις βασικές υποψήφιες για να χαρακτηριστεί αποκάλυψη της χρονιάς.


#1