ελληνική μουσική
250 online   ·  203.031 μέλη

Ελένη Πέτα - Παναγιώτης Μάργαρης, Νέο cd album DUENDE

PHILIPPOSSM
MusicHeaven Guru
Chat
12.10.2010, 17:57

Συμμετέχει ο Al Di Meola

«Σε όλη την Ανδαλουσία…όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Duende: μία λέξη δίχως συγκεριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης που ετοιμάζουν η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης.

Γνώριμες μελωδίες, σε καινούργιο περιβάλλον, ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα.

Τραγούδια από Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, με ενορχητρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική. Τόσο απαλή όσο και...αιχμηρή.

Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, σε ένα μείγμα ηλεκτρισμού, πνευστών, εγχόρδων και κρουστών, δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.

Ο Al Di Meola ένας απ' τους πλέον χαρισματικούς κιθαρίστες και συνθέτες των τελευταίων χρόνων στο χώρο της Jazz, του Flamenco και του Tango συμμετέχει, σε τρία τραγούδια, στο νέο αυτό cd album που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Ο Al Di Meola θα εμφανιστεί στην Αθήνα, για δύο μοναδικές παραστάσεις στο GAZARTE την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ενώ το opening act των παραστάσεων του θα κάνουν η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης.


#1