ελληνική μουσική
    709 online   ·  210.831 μέλη

    Δύο Έλληνες έβαλαν τα γυαλιά στη Google!

    jorge
    15.10.2010, 14:40
    Στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος, είναι δύο ξαδέλφια από την Ελλάδα, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, καθώς η εταιρεία τους BlindType, εξαγοράστηκε από την Google, την πιο διάσημη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο.

    Με την εξαγορά αυτή, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο, για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.

    Η επιτυχία τους όμως, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα, που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, τη λεγόμενη ''αρρώστια των χοντρών δακτύλων''.

    Αυτή η ''αρρώστια'' είναι ουσιαστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς, όταν επιχειρεί να γράψει, ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη, είναι δύσκολα στο χειρισμό, με αποτέλεσμα το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη.

    Οι δύο νεαροί Έλληνες, έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών, κατά την πληκτρολόγηση.

    Παράλληλα, ''μαντεύει'' και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει, δε βγάζουν κανένα νόημα.

    Επανάσταση δε, αναμένεται να φέρει το προϊόν BlindType στην ολοένα και αυξανομένη βιομηχανία των συσκευών, με οθόνες αφής.

    Πριν καν γίνει διαθέσιμο στο κοινό, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ, στην οποία παρουσίαζαν το προϊόν τους.

    Μέσα σε ένα μόνο βράδυ, η εφαρμογή τους, ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων, που ασχολούνται με την τεχνολογία.

    Το ποσό της εξαγοράς από την Google, δεν έγινε γνωστό από τους δύο Έλληνες.

    Πάντως, το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

    Προηγούμενες επιτυχίες των ιδιοφυών Ελλήνων

    Ο 26χρόνος Κώστας Ελευθερίου, είναι ο δημιουργός και του iSteam, μίας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone, την οποία έχουν ''κατεβάσει'' περισσότερα από 3 εκατ. άτομα, σε όλο τον κόσμο.

    Ο Κώστας Ελευθερίου συνεργάστηκε μαζί με άλλους δύο Έλληνες και όλοι μαζί, χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να ''γράψουν'' το πρόγραμμα.

    Την πρώτη, κιόλας, εβδομάδα από την κυκλοφορία του, 1 εκατ. άτομα κατέβασαν το iSteam, και όπως ανέφεραν οι New York Times, οι δημιουργοί του αποκόμισαν από αυτήν την εφαρμογή, περισσότερα από 100.000 δολ. σε μόλις τρεις μήνες.

    Η επιτυχία αυτή, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο iSteam και τους τρεις δημιουργούς του, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ.

    Λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Ελευθερίου ίδρυσε στην Αγγλία, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iSteam.

    Όταν μπήκε στα σκαριά το BlindType, αναζήτησε την τύχη του στη Silicon Valley, όπου χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ιδρύσει τη νέα εταιρεία του, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα, μέσω Ίντερνετ.

    Ο εξάδελφός του, ο 38χρονος Πάνος Πετρόπουλος, έφυγε από την Ελλάδα το Μάιο.

    Ο Πετρόπουλος σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά δηλώνει πως ποτέ δεν αγάπησε ιδιαίτερα τον τομέα αυτό.

    Αντίθετα, ασχολείται με τους υπολογιστές από τα 15 του χρόνια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιογραφικό του, ''κάποιες φορές φαίνεται να έχω μεγαλύτερη ευχέρεια με την x86 γλώσσα προγραμματισμού, από ό,τι με τα ελληνικά''.

    Πηγή: http://www.contra.gr/Life/SciTech/292484.html
    Spirous
    16.10.2010, 19:28

    Γράφει σε χ86 assembly; WOW! Μπράβο στα παιδιά. Αν και το iSteam είναι ο ορισμός του άχρηστου/καταναλωτικού  application. Μετά φυσικά από το i'm rich: http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Rich>