ελληνική μουσική
366 online   ·  206.824 μέλη

Η συμμετοχή στις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές του 2010 και η αποχή

antwnispatra
Φθασμένος
Chat
15.11.2010, 13:26

Όλοι σας θα είδατε τα ποσοστά αποχής στις φετινές εκλογές.Είναι η αφορμή που γράφω αυτό το κείμενο.Εγώ προσωπικά αποφάσισα να μην απέχω,ώστε να μην αφήσω άλλους να "αποφασίσουν" για εμένα.Προσωπική μου άποψη και θα ήθελα να μάθω και άλλες εδώ μέσα.


#1   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
15.11.2010, 13:58

100% σύμφωνος με τον προλαλήσαντα..απλώς έχω βαρεθεί την μιζέρια και κλεμψυμηρία ορισμένων που απέχουν συνειδητά (ή ασυνείδητα)  και μετα τους φταίνε όλοι και όλα για τα μαύρα χάλια της χώρας μας..εν τέλει ότι κατάληξη και να έχει αυτή η κατηφόρα της ελλάδας ας πάρουν το μήνυμα οι επόμενες γενιές και ας αποκτήσουν πολιτική συνείδηση, μία φράση ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο της σύχρονης νεολαίας

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jj7 στις 15-11-2010 13:59 ]


#2   
Spirous
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
15.11.2010, 14:43

Θεωρώ τις εκλογές άκυρες και τους δημάρχους/περιφερειάρχες  μη νομοποιημένους. Κανονικά το θέμα πρέπει να  να πάει στα εκλογοδικία και να πάρουν τον πούλο οι εκπρόσωποι του 20 και 30 τοις εκατό. Αυτό που γίνεται είναι πολιτικό πραξικόπημα.

 

http://www.koutipandoras.gr/?p=1871

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spirous στις 15-11-2010 15:08 ]


#3   
PsycheLovesDragonflies
Συγχορδία Μινόρε
Chat
15.11.2010, 17:07

Προσωπικά, απείχα από τις εκλογές του τρέχοντος έτους και, σε περίπτωση που ζητηθεί, το κοινοποιώ χωρίς ενδοιασμό, έστω κι αν χαρακτηριστώ από τους αυτοαποκαλούμενους εμπειρογνώμονες επί του φαινομένου φυγόμαχη και λιπόψυχη. Ξέρω καλά πως οι εν λόγω προσδιορισμοί δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο το ποιόν μου. «Η ανύπαρκτη πολιτική συνείδηση της σύγχρονης νεολαίας εκφράζεται μέσω της αποχής από τα κοινά»˙ λίγοι ωστόσο συνυπολογίζουν το ενδεχόμενο η αυτή στάση να αποτελεί μια πολιτική τοποθέτηση. Αρνούμαι να προσέλθω στις κάλπες όχι επειδή είμαι άβουλη, αλλά επειδή κανένας από τους υπάρχοντες υποψηφίους δεν εκφράζει τις κοινωνικές επιταγές και τις προσωπικές μου επιθυμίες για τον τόπο. Ναι, απαξιώνω και απορρίπτω συνειδητά τα εύθυμα χρώματα και τους εκπροσώπους των και δεν αισθάνομαι ανενεργή πολίτης.

Για μένα, η αποχή δεν είναι ένδειξη ενός λαού νωθρού, σε κατάσταση χαύνωσης, αλλά ένα μήνυμα, που καλό θα ήταν να εκληφθεί από το Εκλογοδικείο ή τους λοιπούς αρμόδιους φορείς (σωστά, ελησμόνησα πως κανείς δεν φέρει ευθύνες σε αυτή τη χώρα) ως ένδειξη ανάγκης αλλαγής επί του πρακτέου, και όχι θεωρητικής, κατά τα προεκλογικά λογύδρια των χαμογελαστών υποψηφίων.

Από το αυτοδιοικητικό εφέτος, το μοναδικό αποτύπωμα στη βραχύχρονη μνήμη μου είναι οι περίοπτες αφίσες σε κάθε σημείο της πόλης προσώπων άγνωστων να ατενίζουν ελπιδοφόρα το μέλλον. Αρνούμαι συνειδητά να εναποθέσω το δικό μου αύριο και τη δική μου μοίρα στα χέρια τους, ιδίως όταν ξέρω ότι θα σπεύσουν να τα καταβροχθίσουν.

Δεν είμαι σε λήθαργο. Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά, αλλά προτιμώ να μην αγοράσω κανένα, εφόσον δεν περιλαμβάνουν τη δική μου φύση.


#4   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
15.11.2010, 19:11

Παράθεση:

Το μέλος Spirous στις 15-11-2010 στις 14:43 έγραψε...

Θεωρώ τις εκλογές άκυρες και τους δημάρχους/περιφερειάρχες  μη νομοποιημένους. Κανονικά το θέμα πρέπει να  να πάει στα εκλογοδικία και να πάρουν τον πούλο οι εκπρόσωποι του 20 και 30 τοις εκατό. Αυτό που γίνεται είναι πολιτικό πραξικόπημα.

 

http://www.koutipandoras.gr/?p=1871

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spirous στις 15-11-2010 15:08 ]Αναρωτιέμαι άραγε ποιός θα αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή που αναφέρεις σε μία χώρα σαν και αυτή που ζούμε..εδώ ο άχρηστος "ηγέτης" που μας κυβερνά και υποστηρίζει ότι έλαβε το μήνυμα της χώρας..ποιο μήνυμα ρε καραγκιόζη το μήνυμα της αποχής και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών σε ποσοστό άνω του 40%??


#5   
vero
Φθασμένος
Chat
15.11.2010, 19:16

πραγματικά δεν αξίζει πια να ψηφίζεις γιατι κανένας δεν αντιπροσωπεύει αυτο που θέλει ένας νέος....όλοι βγαίνουνε στην πολιτική για να φάνε όμως υπαρχουν και κάποιοι που κάνουν κάτι, που έστω είναι ενα λιθαράκι για την κοινωνία.... φέτος είπα πως δεν θα ψηφίσω γιατί τελικα λένε αερολογίες... δηλαδη θα θα θα θα θα θα θα θα...... κουράζεσε κάποια στιγμή και λες δεν παν στα κομμάτια όλοι τους? τι να ψηφίσεις? το Πασοκ και την ΝΔ που όλοι τους φάγανε? το ΚΚΕ και την Αριστερα που συνέχως βρίσκονται σε άλλη εποχή? τους οικολόγους που τρώνε? καλύτερα αποχή παρά να ψηφίσεις... έχεις ήσυχη την συνειδησή σου.....  όλοι κοιτάνε την μάσα, αυτό καταλαβαίνω... δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος.....


#6   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
15.11.2010, 20:33
τόσο αληθινά αυτά που λές μελοντικέ συνάδελφε!! +100 και απο μένα σε αυτό το σχόλιο..ας μην αφήνουμε τις τύχες του τόπου μας σε 200 κομματοσκυλα που το μόνο που ξερουν είναι να ψηφίζουν αυτούς που βόλεψαν στο δημόσιο το τάδε γνωστό τους ή τους έκαναν το τάδε ρουσφετι..
#7   
antwnispatra
Φθασμένος
Chat
15.11.2010, 21:11

Παράθεση:

Το μέλος zeta490 στις 15-11-2010 στις 20:58 έγραψε...

Μπορώ να πω, ότι εμπέδωσα πλήρως τις φετινές εκλογές! Όχι μόνο ψήφισα, αλλά με κράτησαν και ως μέλος γραμματείας! Ήμουν πλήρως απασχολημένη, και μου άρεσε! Γενικότερα, θέλω να πω, ότι η αποχή με αφήνει αδιάφορη για το λόγο, ότι δεν θέλω να μένω με κλειστό στόμα όταν είμαι δυσαρεστημένη με κάποιον! Για μένα, ο καλύτερος δήμαρχος, είναι εκείνος που είναι δίκαιος με όλους!Ακριβώς,και εγώ ψήφισα όπως προείπα,και επειδή στον δεύτερο γύρο π.χ. δεν με εξέφραζε κανείς για την περιφέρεια,έριξα την αποχή μου εντός κάλπης!Σκέτο φάκελο,ούτε καν λευκό...


#8   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
16.11.2010, 12:44

Παράθεση:

Το μέλος antwnispatra στις 15-11-2010 στις 21:11 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος zeta490 στις 15-11-2010 στις 20:58 έγραψε...

Μπορώ να πω, ότι εμπέδωσα πλήρως τις φετινές εκλογές! Όχι μόνο ψήφισα, αλλά με κράτησαν και ως μέλος γραμματείας! Ήμουν πλήρως απασχολημένη, και μου άρεσε! Γενικότερα, θέλω να πω, ότι η αποχή με αφήνει αδιάφορη για το λόγο, ότι δεν θέλω να μένω με κλειστό στόμα όταν είμαι δυσαρεστημένη με κάποιον! Για μένα, ο καλύτερος δήμαρχος, είναι εκείνος που είναι δίκαιος με όλους!Ακριβώς,και εγώ ψήφισα όπως προείπα,και επειδή στον δεύτερο γύρο π.χ. δεν με εξέφραζε κανείς για την περιφέρεια,έριξα την αποχή μου εντός κάλπης!Σκέτο φάκελο,ούτε καν λευκό...Μπράβο αντώνη καλά έκανες


#9   
kithara-woman
Φθασμένος
Chat
16.11.2010, 18:49

+100% συμφωνώ με τον pentatonikos.

Η αποχή δεν είναι λύση.Σαν να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα.Όχι ότι δεν συμβαίνει δηλαδή.Στην ουσία,δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή 5-10 άλλοι.Εμείς μπορεί να μην θέλουμε κανέναν από αυτούς που κυβερνούν,τους τωρινούς ή τους προηγούμενους και να θέλουμε να τους δούμε σπίτια τους.Αυτοί όμως πως βγαίνουν;Μόνοι τους;Κάποιοι τους ψηφίζουν και βρίσκονται εκεί στη θέση τους,και μάλιστα,κάποιους τους ψηφίζουν και μια και δυο και τρεις τετραετίες.Οι ίδιοι που τους ψηφίζουν την Κυριακή,μέχρι το Σάββατο τους έβριζαν και την επόμενη μέρα βλέπεις πχ τον δήμαρχο αυτό που έχει κάνει ένα σωρό απατεωνιές την πρώτη τετραετία,να βγαίνει και την δεύτερη με μεγάλο ποσοστό.Τυχαίο;Ποιος τον έβγαλε;Έχω παραδείγματα.Δημαρχο που δεν τον θέλει κανεις,και να βγαίνει από την πρώτη Κυριακή.Ποιος τον ψήφισε λοιπόν;Υποκρισία είναι το όλο θέμα.

Ο Έλληνας δεν αλλάζει.Δυστυχως έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε,αλλά την κρίσιμη στιγμή πάμε σαν τα πρόβατα να εκλέξουμε όσους μας κορόιδεψαν.Θέμα παιδείας,ή μάλλον έλλειψης παιδείας.Να πιστεύουμε τα πάντα και να μην τα φιλτράρουμε,να δούμε αν ειναι αλήθεια ή όχι.

Γιατί να μην δώσουμε την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο,όχι μόνο στα χρόνια,αλλά και στις ιδέες,από όποιο χώρο κι αν προέρχεται,να δείξει τι αξίζει;

Η εξουσία ειναι γλυκειά για όποιον την έχει.Δεν θα την εγκαταλείψει εύκολα.Είναι όχημα για να μαζικοποιεί τους υπόλοιπους,να τους παίρνει με το μέρος του και να δημιουργεί ''εξέδρα''.Ανθρώπων που ψηφίζουν με φανατισμό.Ενας φανατικός άνθρωπος ειναι επικίνδυνος.Και εγκληματίας να του πούνε ότι είναι το αντικείμενο του θαυμασμού του,πάλι θα τον στηρίξει.Άκριτα.

Συμφέροντα είναι όλα.Όπως είναι συμφέρον να πιστεύουμε ότι στις πορείες τα σπάνε οι γνωστοί-άγνωστοι.

Θα έλεγα πάρα πολλά,αλλά επειδή έχω πολύ θυμό σήμερα,φοβάμαι θα περάσω πολύ τα όρια και θα πω πράγματα όχι που δεν πρέπει,αλλά που δεν θέλω να πω αυτή τη στιγμή.

{#emotions_dlg.mad}{#emotions_dlg.mad}


#10   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
17.11.2010, 14:46

Παράθεση:

Το μέλος zeta490 στις 16-11-2010 στις 15:29 έγραψε...

Α, τώρα κατάλαβα! Άντε παιδιά, και με μια καλή δουλειά! 

Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί..αν και με τη  ανεργία να τρέχει με αυτούς τους ρυθμούς μάλλον δύσκολα τα πραγματα...αυτό βέβαια είναι συζήτηση για άλλο τοπικ του φορουμ...


-----------------
Κάθε Τετάρτη μεσημέρι 13.00-14.00 και Σάββατο 14.00-15.00 μαζί στον αέρα του Musicheaven να ξετυλίξουμε τις μουσικές μας ιστορίες!! Επισκευτείτε τα μπλογκ μου: για τεχνολογικά και μουσικά θέματα : http://blogs.musicheaven.gr/jj7

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jj7 στις 17-11-2010 14:50 ]


#11   
jj7
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
17.11.2010, 14:58

Παράθεση:

Το μέλος kithara-woman στις 16-11-2010 στις 18:49 έγραψε...

 

Συμφέροντα είναι όλα.Όπως είναι συμφέρον να πιστεύουμε ότι στις πορείες τα σπάνε οι γνωστοί-άγνωστοι.

Θα έλεγα πάρα πολλά,αλλά επειδή έχω πολύ θυμό σήμερα,φοβάμαι θα περάσω πολύ τα όρια και θα πω πράγματα όχι που δεν πρέπει,αλλά που δεν θέλω να πω αυτή τη στιγμή.

{#emotions_dlg.mad}{#emotions_dlg.mad} 

Ίσως όμως θα έπρεπε να τα πείς κιθαρα γουμαν ειδικά για τους "γνωστούς-άγνωστους" που σήμερα πάλι θα πρωταγωνιστήσουν στο θέατρο του παραλόγου σε όλες τις σχολές ανα ελλάδα..και ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ με την μαζικότητα μας σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς και στην οργανωμένη κοινωνία πολιτών..ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ..ΖΗΤΩ ΣΕ  ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ΟΤΙ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ..


#12   


Αυτά τα διάβασες;