Ώρες ώρες βέβαια ντρέπομαι αλλά έχει την πλάκα του...το παραδέχομαι!
Την Καθαρά Δευτέρα παίρνουν τα. .. Αέρα και οι βωμολοχίες έχουν την τιμητική τους. Καρναβαλιστές ντυμένοι με ρούχα παλιά περιφέρονται γύρω από το τιμώμενο πρόσωπο που είναι ο φαλός και τραγουδούν τα παραδοσιακά και μάλιστα τοπικά τραγούδια.
Οταν ξεκίνησα το θέμα έτσι το σκέφτηκα, ελληνικό και σχετικό με δημοτικά και παραδοσιακά, αλλά αναρτήθηκαν και κάποια άλλα π.χ. ινδιάνικα. Αν αυτό που θέλεις να αναρτήσεις έχει παραδοσιακό χαρακτήρα κάποιου λαού ή τόπου ευχαρίστως να "φιλοξενηθεί"... :) :)
Τσεστος . Παραδοσιακός χορός Ανατολικής Ρωμυλίας με πλουσιες χορευτικες φιγουρες που χορεύονται κυρίως από άνδρες. Οι γυναίκες συμμετέχουν στον χορό με σταθερά χορευτικά βήματα στην αρχή και μετα το τμήμα των ανδρων αποσπάται απο το συνολο για να παρουσιάζει ότι το παραπάνω βίντεο.
----------------- nastasia
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Kristalo στις 31-03-2012 17:08 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Kristalo στις 31-03-2012 17:11 ]
Τσεστος . Παραδοσιακός χορός Ανατολικής Ρωμυλίας με πλουσιες χορευτικες φιγουρες που χορεύονται κυρίως από άνδρες. Οι γυναίκες συμμετέχουν στον χορό με σταθερά χορευτικά βήματα στην αρχή και μετα το τμήμα των ανδρων αποσπάται απο το συνολο για να παρουσιάζει ότι το παραπάνω βίντεο.
----------------- nastasia
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Kristalo στις 31-03-2012 17:08 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Kristalo στις 31-03-2012 17:11 ]
Λατρεμένος χορός, kristalo! :)
μια και πιάσαμε Έβρο, ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι........ :)
Άιντε Γυιέ μου ποιός πλούσιος ναπέθανε και πήρε βιός γυιέ μου μαζί του Ωρε πήρε δυο πήχες σάβανο να ντύσει ο μαύρος το κορμί του
Ωρε πλούσιοι και φτωχοί πεθαίνουν και στο ίδιο χώμα μπαίνουν
Αααα δε θα κερδίσεις τίποτα βρε άνθρωπε όσα λεφτά γυιέ μου κι αν κάνεις Ααα γιατί φτωχέ μου άνθρωπε μια μέρα γυιέ μου θα πεθάνεις..
Μετ' εσένα θέλω να μαι Αααα και στην Κόνιτσα καλά περνάμε ----------------- Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)
[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 31-01-2013 23:10 ]
Ελεγα να στειλω ενα κομματι του Παπαζη αλλα με μερακλωσες πολυ με τον υπεροχο Πιστιολη. Γι'αυτο, παρε αλλο ενα που αρεσει και παρα πολυ στο Τσιπουρακι...!!!