ελληνική μουσική
254 online   ·  205.979 μέλη

Υποχθόνιος: Κάντε επιτέλους ντου στους Κυβερνώντες!

hmusik
Περαστική Νότα
Chat
28.01.2011, 22:34

Ο Υποχθόνιος βρίσκεται στην χιπ χοπ σκηνή σχεδόν μια δεκαπενταετία και μαζί με τους υπόλοιπους Ζωντανούς Νεκρούς, αποτελούν εδώ και χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα χιπ χοπ γκρουπ της Ελλάδας.

Ο «Ύπο» σε μια απολαυστική συνέντευξη μας μίλησε για τους ΖΝ, για την προσωπική του πορεία αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Με λίγα λόγια έδωσε το σύνθημα να κάνουμε...ντου στους Κυβερνώντες και να τους ξηλώσουμε, καθώς αυτοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της χώρας μας...

Η συνέντευξη (στην IN PRESS)

1) Ύπο είσαι ο πρώτος ράπερ στην Ελλάδα που βγήκες με ελληνικό όνομα. Ποιό είναι το πραγματικό σου όνομα για όσους δεν σε γνωρίζουν και από που σου ήρθε η ιδέα να βγεις στη μουσική σκηνή ως...Υποχθόνιος;

 

Το πραγματικό μου όνομα είναι Τάσος Καρακώστας, το Υποχθόνιος ήρθε λόγο μουσικής, δηλαδή ύπο-χθόνιος, μια σύνθετη λέξη, η οποία προέρχεται από το ύπο (κάτω) και το χθόνος (που είναι η γη)...

 

2) Λένε πως οι Ζωντανοί Νεκροί έχουν εμπορευματοποιηθεί πλέον, ποια η δική σου γνώμη;

Οι Ζωντανοί Νεκροί ήταν εμπορικοί από το 1997. Από τη στιγμή που βγαίνεις στο εμπόριο (βγάζοντας cd, δίσκους) δηλαδή στα ράφια των δισκοπωλείων, στο ίντερνετ, ringtones, κτλ, είσαι εμπορικός. Όσοι θέλουν να λέγονται underground θα τους σεβόμουνα πολύ, αν τη δουλειά τους δεν την έβγαζαν στο ίντερνετ ή σε cd (εμπόριο) και την λέγανε μέσα στο σπίτι τους, στο παιδικό τους δωμάτιο, στα ξαδέρφια τους, στους γονείς τους, στις θείες τους...Τότε ναι θα έλεγα είναι underground!

3) Ποια η σχέση σου με τους άλλους Ζωντανούς Νεκρούς, γιατί έχουν ακουστεί πολλά για τις σχέσεις σας...ειδικά με το Μηδενιστή.

Όλα καλά με όλους...

4) Μετά από πολλές επιτυχίες που έκανες τι να περιμένουμε προσεχώς από σένα;

Φεβρουάριο βγαίνει το νέο μου άλμπουμ. Δεν βρήκα όνομα ακόμα, πάντως θα έχει άλλο ήχο από αυτόν που έχει συνηθίσει το κοινό. Δε λέω περισσότερα θα το ακούσετε!

5) Που μπορεί να σε απολαύσει κανείς αυτή την εποχή;

Αρχίζω πάλι ένα μικρό tour�παντού δηλαδή!

6) Τι έχεις να πεις για τις κόντρες με το «Family»; Υπάρχουν όντως και αν ναι γιατί;

Δεν υπάρχει κόντρα. Άλλο ΖΝ και άλλο King Style. Μη μπερδεύεται ο κόσμος. Εγώ, ο Τάκης, ο Καταχθόνιος, ο Χαρμάνης τα λέμε με όλα τα παιδιά του Family�Αυτό να σταματήσει επιτέλους!

Μαζί με τον αδερφό σου τον Καταχθόνιο έχετε γίνει γνωστή όχι μόνο γιατί είστε μέσα στους ΖΝ αλλά και επειδή κάνατε επιτυχία όντας από επαρχία. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάποιος γνωστός αν δεν βρίσκεται σε μεγάλες πόλεις και τι προσπάθεια χρειάζεται;

 

Η προσπάθεια είναι επί 100 σε αναλογία...Όταν το 1993 έγραφα στη Σιάτιστα ραπ, στην Αθήνα οι ράπερ ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ποια η γνώμη σου για το πολιτικό σύστημα και πως μπορείτε εσείς μέσα από τη μουσική σας να «μιλήσετε» σε όλους αυτούς που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση;

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έφεραν την κατάσταση εδώ, Άλλοι δεν κυβέρνησαν! Μην πέφτουμε στη παγίδα του...έλα μωρέ και οι άλλοι να βγούνε τα ίδια θα κάνουνε. Αυτό είναι λάθος! Στηρίξτε τα αριστερά κόμματα, αυτά μόνο θα μας βγάλουν από τα σκατά τα... χοντρά του Πάγκαλου!

Ποια η γνώμη σου για την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τι θα πρέπει να γίνει για να δούμε καλύτερες μέρες;

 

Η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε από τους καπιταλιστές ιδιώτες εργοδότες σαν πρόσχημα. Δηλαδή επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, μειώνουν μισθούς συντάξεις, μεροκάματα... Αλήθεια όταν η Κίνα είπε πέρυσι να πληρώσει τα χρέη της Ελλάδας γιατί ο Γιωργάκης δεν δέχτηκε και μάλιστα με το πιο χαμηλό επιτόκιο δανεισμού στο κόσμο; Να σου πω γιατί; Γιατί πέσανε οι καρχαρίες της Ένωσης, τα συμφέροντα και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ.!

12) Τέλος θα ήθελα να κλείσουμε με το αγαπημένο σου κουπλέ, αφιερωμένο όπου εσύ θες...

 

Κρατώ ακόμα του δρόμου τη σαπίλα, αν ο δρόμος ήταν μαγαζί θα ήμουν η βιτρίνα...

 

επισυναπτόμενα: n.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;