ελληνική μουσική
418 online   ·  202.986 μέλη

Πέτρος Θεοτοκάτος Ιστορίες με βλέμματα

AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
15.04.2011, 21:16

Μουσική – στίχοι: Πέτρος Θεοτοκάτος

«Ιστορίες με βλέμματα» είναι ο τίτλος του πέμπτου δίσκου του Πέτρου Θεοτοκάτου και κυκλοφορεί από τη Lyra.
 
10 τραγούδια ιστορίες με βλέμματα σε αναμνήσεις, ερωτικά βλέμματα, βλέμματα κενά, πίστης και ευγνωμοσύνης, θυμού.
 
Ο Πέτρος μπήκε στο στούντιο με το συγκρότημά του και το αποτέλεσμα είναι ένας θαυμάσιος κιθαριστικός δίσκος που θα απολαμβάνουμε για χρόνια.
 
 Ο ίδιος λέει:
«Άρχισα να γράφω τα τραγούδια του δίσκου το 2007, διαπιστώνοντας σιγά σιγά πως σε όλους τους στίχους, υπάρχει μια ιστορία για ένα ανθρώπινο βλέμμα, καθένα με το δικό του μυστήριο, το δικό του χάος, τη δική του, μοναδική επίπτωση. Ιστορίες με βλέμματα που συνάντησα στη ζωή μου, που με καθόρισαν. Ο δίσκος λοιπόν είναι μια αναφορά στους ανθρώπους αυτούς και τη σχέση μου μαζί τους, καθώς και τον αντίκτυπο που άφησε μέσα μου κάποτε, το βλέμμα τους».
 
Δέκα ιστορίες με βλέμματα, δέκα τραγούδια από έναν καλλιτέχνη της ελληνικής σκηνής που σε αυτό το δίσκο συνεχίζει τη δική του ιστορία, εξελίσσοντας το προσωπικό του στυλ τόσο στιχουργικά μα και ηχητικά, καθώς επίσης διευρύνει τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, που σε αυτή τη δουλειά δείχνει να τον απασχολούν περισσότερο από ποτέ. Παίζει τις κιθάρες με το δικό του μοναδικό τρόπο, πλέκει μοτίβα μεταξύ τους δημιουργώντας κιθαριστικά φάσματα, σιγοτραγουδάει με τη βασική μελωδία, αρπάζει τον προβολέα κάποτε και τον ρίχνει στα βίαια τύμπανα του Θανάση Αρχανιώτη, σπρώχνει το μπάσο του Άρη Ποταμιάνου μπροστά, να αγκαλιάσει μια ζεστή και σίγουρη για τον εαυτό της μείζονα συνήθως αρμονία.
 
Ένας αριστουργηματικός δίσκος που περιμέναμε καιρό!
 
 
Βιογραφικό
 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ασχολήθηκε πολύ νωρίς με τη μουσική καθώς 5 ετών μόλις παρακολούθησε μαθήματα πιάνου.

Σπούδασε κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, θεωρητικά της μουσικής.

Οι επιρροές του ξεκινούν από το ροκ των 70s, το πανκ, την αγγλική σκηνή των 80s, την αμερικάνικη των 90s και ακόμη τη minimal, την ambient...

Το 1995 μετά το θάνατο του δασκάλου του Α. Αμαραντίδη αποφασίζει να γράψει τραγούδια σχηματίζοντας μια παρέα από μουσικούς που ονομάστηκε «Φτου».

Το 1997 μόνος του πια ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Το Πιστόλι Στο Πιάτο». Επηρεασμένος από τη διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας, τα τραγούδια έχουν θέματα για τη Βοσνία, τους βομβαρδισμούς αμάχων, τον έρωτα και το θάνατο.

Το 1998 συμμετέχει στο Rockwave festival.

Το 1999 εκδίδει το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Η Ελευθερία Δε Νικιέται». Περισσότερο ενδοσκοπικό υλικό, ασχολείται με τα αδιέξοδα του σύγχρονου ατόμου στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην εργασία, στη σκέψη, την ταχύτητα και παράνοια του δυτικού πολιτισμού...

2001, άλμπουμ «Τα Όνειρα Του Μικρού Ψαριού». Εδώ είναι ο ήχος που τον ενδιαφέρει περισσότερο αφού αναμιγνύει όλα τα στυλ σε 10 τραγούδια και τρεις οργανικές συνθέσεις, ήχοι από την ηλεκτρονική μουσική, τη φολκ, την κλασσική μουσική. Το υλικό ηχογραφήθηκε στο σπίτι, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Συνεχίζει τις σπουδές στο δίπλωμα σύνθεσης και απομακρύνεται από τη δισκογραφία για περίπου 8 χρόνια μέχρι το 2009 που κυκλοφορεί πάλι ένα άλμπουμ, οργανικό αυτή τη φορά. Τίτλος του «A- Political Correct». Περισσότερα ακόμη στυλ, ηχητικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο στο Ιράκ, μουσική για πιάνο και ένα μόνο τραγούδι (αστεία ιδέα) όπου η επιρροή του από τους Αμερικανούς συνθέτες της minimal γίνεται εμφανής όσο αφορά την ενορχήστρωση.
Το νέο του άλμπουμ «Ιστορίες με βλέμματα» κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2011 από τη Lyra.
Ο Πέτρος Θεοτοκάτος είναι καλλιτέχνης με έντονη πολιτική και στοχαστική συνείδηση που εκφράζεται με ένα βίαιο ηχητικό περιβάλλον, επιμελώς ερασιτεχνικό και αρκετές φορές άκομψο.

επισυναπτόμενα: THEOTOKATOS-cover.jpg 
#1   
entexnorokas
Συγχορδία Μινόρε
Chat
17.04.2011, 06:40
Πολύ αδικημένος καλλιτέχνης!Φοβερή φωνή-υπέροχα τραγούδια.
#2