ελληνική μουσική
502 online   ·  206.548 μέλη

Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας, Αθήνα & Θεσσαλονίκη

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
09.03.2005, 17:16
Αθήνα

Εκδηλώσεις στους τρεις λόφους της πρωτεύουσας, του Σκουζέ, του Φιλοπάππου και του Στρέφη, προγραμματίζει ο Δήμος Αθηναίων για την Καθαρά Δευτέρα. Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα παίζει στα σκαλιά του Ηρωδείου αποκριάτικες μουσικές.

Λόφος του Φιλοπάππου (μεσημέρι): Βασίλης Σαλέας με το συγκρότημά του, Νίκος Φιλιππίδης με το συγκρότημά του, Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του, Σύλλογος Δημοτικών Χορών «Ελένης Τσαούλη»

Λόφος Σκουζέ 4ο Διαμέρισμα (μεσημέρι): Βασίλης Παϊτέρης με το συγκρότημά του και το χορευτικό συγκρότημα 4ου Διαμερίσματος «Ορφέας»

Λόφος του Στρέφη (μεσημέρι): Οι Ξυλούρηδες (Ψαραντώνης, με τα παιδιά του Νίκη και Λάμπη) με τον σύλλογο Κρητικών χορών «Οι Κουρήτες».

Και στους τρεις Λόφους προσφέρονται από το Δήμο Αθηναίων τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας.

Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις με χαρταετούς, σαρακοστιανά κεράσματα και παραδοσιακή μουσική για όσους παραμείνουν στην πόλη την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει σε δύο δημοτικά διαμερίσματα, της Ανω Πόλης και της Τούμπας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο Γ' Δημοτικό Διαμέρισμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Κούλουμα στον Κέδρινο Λόφο», στις 10 το πρωί στην Πλατεία Τσάτρα (είσοδος ζωολογικού Κήπου) σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Παύλου. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν λαγάνες και χαλβάς, καθώς και εκατοντάδες χαρταετοί, μπαλόνια και πολύχρωμα καπελάκια. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Tο Δ' Δημοτικό Διαμέρισμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι, στις 10:30 π.μ., στο άλσος Κρυονερίου (δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου). Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και μαζορέτες που α χορέψουν αποκριάτικους και Latin χορούς.


news.in.gr

#1   
SteliosG
Φθασμένος
Chat
09.03.2005, 17:26
Στο Λονδίνο δε γίνεται τίποτα???
#2   


Αυτά τα διάβασες;