ελληνική μουσική
370 online   ·  205.995 μέλη

Earth Wind and Music Festival

postyourevent
Φθασμένος
Chat
23.05.2011, 21:32

Earth Wind & Music FestivalΠερισσότεροι από 5000 φίλοι έδωσαν πέρυσι το παρών στην πρώτη οικολογική πολιτιστική διοργάνωση, το Earth Wind and Music Festival - το μοναδικό ελληνικό μουσικό & οικολογικό φεστιβάλ που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία.

Ένα τριήμερο γεμάτο οικολογικές δράσεις (Έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον, λειτουργία «ειδικών πάγκων» από τοπικούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων αλλά και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) αλλά και τρείς εντυπωσιακές συναυλίες, το οποίο «μετέδωσε» το μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Για το 2011 το Earth Wind and Music Festival στρέφει την προσοχή του στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα που θέλει από όλους τους κατοίκους της, τη μέγιστη οικολογική ευαισθησία, την σημαντικότερη περιβαλλονική συνείδηση.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, το Earth Wind and Music Festival διοργανώνει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος) μια πρωτότυπη μουσική βραδιά θέλοντας να γιορτάσει μαζί με το κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μια οικολογική γιορτή που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Από τις 6 το απόγευμα, στη σκηνή του Φεστιβάλ ανεβαίνουν νέοι αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα. και δίνουν ενεργά το παρών. Οι Liebe, ο Cayetano, οι Imam Baildi, The Burger Project και ο Φοίβος Δεληβοριάς θα δώσουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα μέσα από τη μουσική.

«Η ατομική πρωτοβουλία είναι το κλειδί για την σωτηρία του πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνει για όλους μας μια μικρή καθημερινή συνήθεια...» δηλώνουν οι Imam Baildi, οι «The Burger Project» - διακωμωδώντας λίγο τη κατάσταση - μιλούν για... «το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Επειδή κοντεύει να συμβεί και αυτό, ας αναστηλώσουμε τον ετοιμόρροπο οίκο μας. Αρκετούς σοβάδες έχουμε φάει στο κεφάλι» ενώ οι Liebe τονίζουν την ενεργή συμμετοχή όλων για τη διάσωση του πλανήτη, με το χαρακτηριστικό «Earth is calling...».

Το Earth Wind & Music Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα, βασισμένο στην εθελοντική προσφορά. Σκοπός του είναι, μέσω της μουσικής & παράλληλων οικολογικών δράσεων, να ευαισθητοποιήσει τους νέους μέσω της συμμετοχής τους, στην προστασία του περιβάλλοντος. Στοχεύει στο να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει προσωπική δράση για το περιβάλλον και να ενεργήσει με ατομική κοινωνική ευθύνη.

Στόχος είναι το Earth Wind & Music Festival να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, να συνδέσει το όνομα & τις δράσεις του με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό / διαφορετικό όχημα για περιβαλλοντική δράση σε μεγάλες ομάδες κοινού.

Στη διάδοση του εν λόγω φεστιβάλ συμβάλλουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους πολλοί καλλιτέχνες. Πρέσβειρα και της φετινής διοργάνωσης του οικολογικού φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» είναι η γνωστή ηθοποιός Πέμη Ζούνη.

Η διοργάνωση και η παραγωγή του Φεστιβάλ δεν θα είναι μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της. Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, θα ακολουθεί υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα.

Η πολύτιμη στήριξη και συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών- ήδη από το 2010 -για την παρασκευή ειδικού βιοκαυσίμου για χρήση στις γεννήτριες του Φεστιβάλ αντί ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζει την οικολογική φύση αυτής της μουσικής δραστηριότητας. Για την παραγωγή του βιοκαυσίμου, οργανώνεται συλλογή λαδιών τα οποία αποστέλλονται στη μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί και να παραχωρηθεί η απαιτούμενη ποσότητα για το φεστιβάλ.

Η μουσική καλείται- για μία φορά- να ενώσει τον κόσμο στην προσπάθεια διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος. Το «Earth Wind and Music Festival» απευθύνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι εντάσουν σταδιακά την οικολογία στην προσωπική φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής τους και διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος) μια εντυπωσιακή μουσική βραδιά –με τους: Liebe, Cayetano, Imam Baildi, The Burger Project, Φοίβο Δεληβοριά - δίνοντας ενεργά το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε μια ημέρα σημαντική, όπως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εσείς θα είστε εκεί?

www.earthwindmusic.gr

Earth Wind & Music Festival 2011
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
(από τις 6μ.μ.)
Στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα
(Ιππικός Όμιλος)

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Σημεία προπώλησης:
tickethouse.gr
ticketrpo.gr
tickethours.com (το παρόν site είναι σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς)
• PUBLIC (και στα 5 καταστήματα της Αττικής)

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2011

Πληροφορίες στο www.earthwindmusic.gr

πηγή: postyourevent


#1   


Αυτά τα διάβασες;