ελληνική μουσική
655 online   ·  204.515 μέλη

Δήμητρα Γαλάνη και Βασιλικός - Συναυλίες

marylin
MusicHeaven Guru
Chat
12.07.2011, 23:28

 

 

Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, δύο καλλιτέχνες που ήταν συγγενείς εξ’ αποστάσεως από πάντα. H Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασιλικός έχοντας ξεχωριστές πορείες αλλά κοινή αισθητική, με σημείο εκκίνησης το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, ξεκινάνε περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όταν ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα πριν από 40 και πλέον χρόνια, η Δήμητρα Γαλάνη ήταν μία φωνή που «φλέρταρε» έντονα με τη Δύση. Και δεν ήταν απλή υπόθεση αυτό στα χρόνια του ’70, σε αντίθεση με το σήμερα που είναι πια το κυρίαρχο ρεύμα...
Όταν ξεκίνησε την ξεχωριστή του πορεία στο τραγούδι με τους Raining Pleasure, πριν από 20 και πλέον χρόνια, ο Vassilikos έγραφε και τραγουδούσε στα αγγλικά. Και δεν ήταν της μόδας, όπως, σήμερα να είσαι Έλληνας και να τραγουδάς αγγλόφωνα τραγούδια...

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos υπήρξαν –ο καθένας με το δικό του τρόπο και για τη δική του εποχή- indie Pop πριν μάθουμε καν indie Pop τι σημαίνει.
Τώρα, οι δυο τους συναντιούνται στη σκηνή και αυτό δεν αποτελεί συνάντηση δύο κόσμων ούτε δύο διαφορετικών γενεών. Είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων που μοιράζονται κοινή αισθητική γύρω από τη μουσική και κοινή αντίληψη για τη θέση τους σε αυτή.
Και οι δύο έχουν αναγάγει σε τέχνη την έννοια της διασκευής, στις τελευταίες τους δουλειές Πίξελ (η Δήμητρα) και Vintage (ο Vassilikos). Εκείνη ξαναέχτισε τα τραγούδια του ρεπερτορίου της με νέα υλικά. Εκείνος έδωσε σε μεγάλα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου το δικό του άγγιγμα.


Ενορχηστρώσεις – Γιώργος Ζαχαρίου, Βασιλικός

Γιώργος Ζαχαρίου – Επιμέλεια ορχήστρας/πιάνο, keyboards

Θίο Γκουτσίδης – Κιθάρες

Λάμπης Κουντουρόγιαννης – Κιθάρες

Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος – Πλήκτρα

Στέλιος Προβής – Μπάσο, Φωνητικά

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος – Drums, Κρουστά

Το πρόγραμμα


15-16/07 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
18/07 Κάστρο Καβάλας, Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου
20/07 Αρχαίο Θέατρο Θάσου, Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου
25/07 Κηποθέατρο Λεμεσού, Κύπρος
26/07 Σκαλί Αγλαντζιάς, Κύπρος
03/08 Ρόδος
28/08 Ελευσίνα, Αισχύλεια
05/09 Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
12/09 Θεσσαλονίκη, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
15/09 Βεάκειο Θέατρο

επισυναπτόμενα: Galani - Vassilikos.jpg 
#1