ελληνική μουσική
218 online   ·  206.002 μέλη

Συνδεσμολογία Pc με κονσόλα και ήχος (πρόβλημα)

hackaday
Περαστική Νότα
Chat
02.09.2011, 04:01

Καλημέρα και από εμένα. Έχω μια κονσόλα Yamaha MG124cx και πάνω της έχω δύο μικρόφωνα (πυκνωτικό και δυναμικό) συνεδεδεμένα με καλώδια XLR και ένα laptop με καλώδιο mini jack (στο Laptop)  σε RCA (στην κονσόλα). Την κονσόλα την έχω συνδεδεμένη με άλλο υπολογιστή (desktop) με καλώδιο που κουμπώνει στην 5.1 κάρτα ήχου on board με mini jack και στην κονσόλα με RCA στα οποία έβαλα αντάπτορες από RCA σε μεγάλα καρφιά και κουμπώνουν στις δύο υποδοχές του Stereο Out (Left και Right). Ως εδώ καλά. Το πρόβλημα μου είναι ότι το σήμα από την κονσόλα βγαίνει στο desktop μονοφωνικό. Για παράδειγμα θέλω να κάνω ένα Jingle αλλά δε βγαίνει καλό γιατί ο ήχος φαίνεται μόνο στη μια μπάρα (χρησιμοποιώ πολλά προγράμματα: Audacity, Nero Wave Editor, Reaper κ.α.). Την κάρτα ήχου την έχω στο Line in. Αν το βάλω στη στερεοφωνική μίξη πικάρει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα στη συνδεσμολογία αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Πάλι παίζει μονοφωνικά. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα καλώδια και οι αντάπτορες. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : hackaday στις 02-09-2011 05:36 ]


#1   
killbill2
Σολίστ
Chat
27.09.2011, 18:49

Έχω συνδέσει το αρμόνιό μου με μια κονσόλα και με τη σειρά της είναι συνδεδεμένη στο Laptop για να ηχογραφώ.

Όμως ακούγονται παρα πολλά παράσιτα, "χιόνια" δηλαδή που λέμε. Πως όταν χαλάει η τηλεόραση καμιά φορά.

 

τι μπορεί να φταίει;


#2   
music4u
Συγχορδία Μινόρε
Chat
28.09.2011, 15:55

Παράθεση:

Το μέλος killbill2 στις 27-09-2011 στις 18:49 έγραψε...

Έχω συνδέσει το αρμόνιό μου με μια κονσόλα και με τη σειρά της είναι συνδεδεμένη στο Laptop για να ηχογραφώ.

Όμως ακούγονται παρα πολλά παράσιτα, "χιόνια" δηλαδή που λέμε. Πως όταν χαλάει η τηλεόραση καμιά φορά.

 

τι μπορεί να φταίει;1.Ελεξε από το μίκτη ήχου του Η/Υ αν έχεις τσεκάρει (τικ) το line in και όχι κάποιο Mic

2.Εχεις την ένταση εισόδου του ήχου σε καλό επίπεδο; Δυνατά παραμορφώνει,χαμηλά έχεις φύσημα

3.Πάρε από το rec out έξοδο από την κονσόλα στο Line in του Η/Υ

4.Χρησιμοποιείς βύσματα με "ανταπτοράκια" ή απ΄ευθείας τα κατάλληλα βύσματα;

....και τα ξαναλέμε!


#3   
killbill2
Σολίστ
Chat
28.09.2011, 16:41
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Το καλώδιο από το αρμόνιο (2 καρφιά βγαίνουν από το output) καταλήγουν στο laptop σε μια μικρή υποδοχή (όπως αυτό που ακούμε walkman), που έχει το εικονίδιο του μικροφώνου (η άλλη έχει το εικονίδιο των ακουστικών). Στο control panel του ΗΥ επιλέγοντας Ήχοι και Συσκευές Αναπαραγωγής-->Ήχος-->Εγγραφή Ήχων-->Ένταση, βγαίνει ο μίκτης. Εκεί τσεκάρω το Μικρόφωνο γιατί απλούστατα αν τσεκάρω κάτι από τα άλλα (Είσοδος Γραμμής, Ήχος CD), δεν ακούγεται τίποτα, δηλαδή όταν παίζω αρμόνιο δεν παράγεται καμία κυματομορφή. Κάνω κάτι λάθος; Τα βύσματα είναι χωρίς ανταπτοράκια αλλά απευθείας Μήπως φταίει η κάρτα ήχου του Laptop που είναι πολύ απλή; Μήπως αν αγόραζα μια εξωτερική USB κάρτα ήχου λύνεται το πρόβλημα;
#4   
killbill2
Σολίστ
Chat
28.10.2011, 12:57

Αγόρασα και μια εξωτερική κάρτα ήχου αλλά τίποτα και πάλι.

Με το που βάζω το καλώδιο από το αρμόνιο στην κάρτα ήχου ακούγονται από το ηχείο του αρμονιου πολλά χιόνια. Τσάμπα τα λεφτά.

Δοκίμασα να συνδέσω το αρμόνιο σε ένα άλλο laptop και ΔΕΝ είχα παράσιτα!!! τι να φταίει άραγε στο δικό μου laptop;

Απλή συνδεσμολογία (χωρίς μίκτη, κονσόλα κλπ): κατευθείαν συνδέω το αρμόνιο με το line in του laptop και έχω παράσιτα χωρίς να παίξω τίποτα. Απλά και μόνο με τη συνδεσμολογία. τα παράσιτα ακούγονται από τα ηχεία του αρμονίου.

Στο Line in άλλου λαπτοπ δεν έχω θόρυβο και γράφω τέλεια! (αλλά δεν είναι δικό μου το άλλο Laptop!)

 

Παραθέτω και ένα mp3 που έγραψα όπου ακούγονται τα παράσιτα για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ

http://users.otenet.gr/~sfag78/noise.mp3

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 28-10-2011 22:51 ]


#5   
killbill2
Σολίστ
Chat
05.06.2012, 12:34

κανείς καμία βοήθεια για το παραπάνω; Τα παράσιτα ακούγονται όπως σε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VTRgvMrWFww Το θέμα είναι ότι σε άλλο λάπτοπ δεν ακούγεται καθόλου θόρυβος. Άρα τα καλώδιά μου είναι μια χαρά. Κάτι φταίει με το συγκεκριμένο λαπτοπ λοιπον; μπορεί να διορθωθεί;

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 05-06-2012 15:26 ]


#6   
music4u
Συγχορδία Μινόρε
Chat
05.06.2012, 15:21
Αν κατάλαβα καλά τικάρεις το mic στην είσοδο του η/υ σου που αυτό είναι λάθος! Η είσοδος μικροφώνο δίνει εντολή έξτρα ενίσχυσης στο σήμα με αποτέλεσαμ να παραμορφώνει ο ήχος. Εσύ μάλλον τώρα θα έχεις την ένταση του αρμονίου πολύ χαμηλά ή την είσοδο του mic πολύ χαμηλά για να γράψεις έστω και έτσι. Κανονικά πρέπει να τικάρει το line in και φαντάσου με τέρμα το line in και στα 7/10 την ένταση του αρμονίου θα γράφεις μια χαρά.Από ό,τι άκουσα απ΄'εχει πολύ από αυτό που νόμιζα...αλλά για δοκίμασε απεγκατάσταση και ξανα εγκατάσταση της κάρτας ήχου ακόμα και με νεότερη έκδοση. Έλεξε στο άλλο λαπτοπ τις επιλογές του μίκτη και δες αν τις εφαρμόζεις το ίδιο στο δικό σου.
#7   
music4u
Συγχορδία Μινόρε
Chat
05.06.2012, 15:25
Τώρα το είδα, από το ηχείο του αρμονίου ακούς χιόνια;;;; Σωστά κατάλαβα; Αυτό δεν είναι συδεδεμένο με τον υπολογιστή; Τι δουλειά έχουν τα ηχεία του να παίζουν; Τα καρφιά από 2 μονοφωνικά σε ένα στέρεο τα αγόρασες έτοιμα; Συνδέεις μήπως και usb για οποιδήποτε λόγο το αρμόνιο με τον υπολογιστή; Σύνδεσε τον η/υ σε ηχεία ενισχυτή και χωρίς να παίζει τίποτα και δυνάμωσε και τις 2 εντάσεις. Ακούς παράσιτα; αν ναι....η κάρτα σε εγκαταλείπει
#8   
killbill2
Σολίστ
Chat
05.06.2012, 15:30

Η σύνδεση που κάνω είναι η εξής: Τα 2 output του αρμονίου μου τα βάζω σε ένα κανάλι σε μια μικρή κονσόλα που έχω. Η έξοδος της κονσόλας συνδέεται με το laptop μου (από 2 jack σε 1 mini jackπου το βάζω στην καρτα ήχου του λαπτοπ εκεί που λέει mic). Με το που θα βάλω το καλώδιο στο λαπτοπ χωρίς να ξεκινήσω να παίζω ακούγονται χιόνια από τα ηχεία του αρμονίου μου. Κατεπέκταση, αν θα ηχογραφήσω κάτι, όταν θα ακούσω το κομμάτι ακούγονται τα παράσιτα στο ηχογραφημένο κομμάτι. Όχι usb δεν παίζει, εξάλλου το αρμόνιό μου δεν έχει θύρα usb

Δεν καταλαβαίνω. πως να μην ακούγονται τα ηχεία του αρμονίου μου όταν παίζω; Τα καλώδια είναι 2 καλώδια από καρφί σε καρφί που συνδέω το Left & Right του output του αρμονίου με Left & right σε ένα κανάλι στην κονσόλα, και το άλλο είναι ένα καλώδιο που στην μια άκρη έχει 2 καρφιά και στην άλλη ένα μικρό mini jack που μπαίνει στην κάρτα ήχου

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 05-06-2012 15:31 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 05-06-2012 15:36 ]


#9   
Post αρνητικής αξιολόγησης
noizreduction
Βετεράνος
Chat
06.06.2012, 13:48

Χωρις καν να ξερω το προβλημα, καταλαβαινω πως βαζοντας ενα line σημα ( το σημα της κονσολας ) σε μια mic εισοδο ( στον υπολογιστη ), αμεσως ξεκιναει το προβλημα. Ενδεχομενως το σημα οχι μονο θα ακουγεται "καμμενο" ( ακομα και σε χαμηλη ενταση ), αλλα θα ειναι και μονοφωνικο, οποτε κριμα η συνδεση με mini jack stereo.


Η εξοδος απο τη κονσολα ειναι line level, οποτε πρεπει να παει σε μια line in του υπολογιστη! Εαν δεν εχει, τοτε πρεπει να αγορασεις απαραιτητως μια καρτα ηχου, γιατι η on board εαν "πιεστει" αρκετα απο σημα, μπορει να "παραδωσει" πνευμα!


#11   
killbill2
Σολίστ
Chat
06.06.2012, 21:13

Γράφω αναλυτικά τι έκανα:

έβαλα το καλώδιο από την κονσόλα μου στο Line in του υπολογιστή και όχιστο mic.

Παράλληλα από τον Πίνακα Ελέγχου πήγα στο Ήχοι & συσκευές αναπαραγωγής και στην ενότητα Εγγραφή Ήχων ως Προεπιλεγμένη συσκευή έχει Conexant AMC Audio (δεν υπάρχει και άλλη επιλογή εξάλλου) Εκεί πατάω το κουμπί "Ένταση" οπότε ανοίγει το παράθυρο με τίτλο "Ηχογράφηση".

Εκεί τσεκάρω το "Εισοδος γραμμής" Χρησιμοποιώ το Audacity για την ηχογράφηση.

Ακούγεται πάλι παράσιτο χωρίς να παίξω απολύτως τίποτα. Τα καλά νεα είναι ότι ακούγεται πολύ λιγότερο από ότι πριν. Επίσης μόλις ξεκινήσω να παίζω αυτό το μικρό παράσιτο καλύπτεται από τον ήχο. Έτσι στο τέλος της ηχογράφησης μπορώ να το αφαιρέσω στην αρχή που ακούγεται μόνο το παράσιτο.

Το περίεργο είναι ότι για να δω κυματομορφή στο Audacity πρέπει να βάλω πολύ δυνατά το output που στέλνει η κονσόλα μου στον υπολογιστή. Αλλιώς δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. (αντιθέτως πριν που το έβαζα στο mic έπρεπε το output της κονσόλας να είναι πολύ χαμηλά αλλιώς η κυματομορφή έβγαινε πολύ δυνατή) υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι στο laptop άραγε?

να σημειώσω ότι τα παράσιτα τα ακούω τόσο από τα ηχεία του αρμονίου, όσο από τα μικρά (ενσωματωμένα) ηχεία του laptop

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 06-06-2012 21:17 ]


#12   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
07.06.2012, 09:23

Σε μια τετοια αλυσιδα ηχου που περιγραφεις, πολλοι παραγοντες ειναι αυτοι που δημιουργουν το ενοχλητικο buzz της ηχογραφησης.

Προτεινω αρχικα να δοκιμασεις τη συνδεση του αρμονιου κατευθειαν πανω στην καρτα ηχου ( κι οχι μεσω της κονσολας ) στο line in.

Επισης προτεινω ανεπιφυλακτα να διαθεσεις ενα ποσο για την αγορα μιας εξωτερικης καρτας ηχου!


#13   
killbill2
Σολίστ
Chat
07.06.2012, 23:55

δοκίμασα το αρμόνιο κατευθείαν πάνω στην κάρτα ήχου στο line in, αλλά έχω το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή λίγα παράσιτα (όχι όπως όταν εσφαλμένα το συνέδεα στο mic αντί για το Line in).

Έτσι κι αλλιώς αυτός ο τρόπος δεν με βολεύει γιατί ταυτόχρονα με το αρμόνιο έχω και μικρόφωνο που γράφω φωνητικά και καμιά φορά παίζει και κάποιος κιθάρα.

Πάντως πρέπει να είναι θέμα laptop δηλαδή της κάρτας ήχου του λαπτοπ μου. Γιατί σε άλλο λαπτοπ γράφω καμπάνα με την ίδια ακριβώς συνδεσμολογία.

είχα πάρει και εξωτερική κάρτα ήχου, μια φθηνιάρικη όμως με 35€, και πάλι ήχα το πρόβλημα με τα παράσιτα, με το που έκανα την σύνδεση (πριν κάν παίξω ή ηχογραφήσω οτιδήποτε).

Ίσως μια πολύ ακριβότερη κάρτα να είναι ΟΚ. Όμως δεν μπορώ να το ξέρω από πριν την αγοράσω και δεν το ρισκάρω.

Εκτός αν τύχει να δοκιμάσω καμιά κάρτα ήχου κάποιου τρίτου και βεβαιωθώ ότι όλα είναι ΟΚ πριν την αγοράσω.


#14   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
08.06.2012, 00:24

Δοκιμασες να κανεις ηχογραφηση βαζοντας μονο την μπαταρια στο λαπτοπ κι οχι τη τροφοδοσια ρευματος;


#15   
killbill2
Σολίστ
Chat
08.06.2012, 18:53

Γειά σου βρε  noizreduction!!!!

Να αγιάσει το όνομά σου! Όνομα και πράμα το NoizReduction! Ε αν ένας NoizReduction δεν έβρισκε τι φταίει για τον θόρυβο ποιός θα το έβρισκε!!

Αυτό έφταιγε!!! Το ρεύμα. Μόλις έβγαλα το λαπτοπ από το ρεύμα και το άφησα με την μπαταρία του, τα παράσιτα μηδενίστηκαν!! όχι ελλατώθηκαν αλλά μηδενίστηκαν τελείως!

Δεν χρειαζόταν να παίξω κάτι. Όπως ανέφερα με το που έβαζα στο line in του λαπτοπ το καλώδιο από την κονσόλα μου αμέσως άρχιζαν τα παράσιτα και είχα μια κυματομορφή λόγω παρασίτων. Βγάζω το καλώδιο του ρεύματος και η κυματομορφή μηδενίζεται τελείως. Βάζω ξανά το ρεύμα και αρχίζει να παίζει η κυματομορφή!

Δυστυχώς το πρόβλημά μου είναι ότι η μπαταρία του λαπτοπ μου τα έχει παίξει και δεν κρατάει πάνω από 2 λεπτα!!

Πάντως λύθηκε το μυστήριο!!

Πρέπει όμως να πω ότι και στο άλλο λαπτοπ που το δοκίμαζα και όλα έπαιζαν μια χαρά, το λαπτοπ εκείνο το είχα μόνο με μπαταρία γιατί όταν έκανα την δοκιμή και επειδή το άλλο λαπτοπ είχε μια χαρά μπαταρία, δεν υπήρχε λόγος να το βάζω στην πρίζα.

Θα δοκιμάσω όμως να το βάλω και εκείνο στην πρίζα να δω αν και σε εκείνο έχω πρόβλημα!!

Τώρα εξηγείται γιατί ακόμα και όταν αγόρασα εξωτερική κάρτα ήχου (φτηνιάρικη μεν αλλά παρέκαμπτα την κάρτα ήχου του λαπτοπ μου πιστεύοντας ότι το πρόβλημα το είχε η κάρτα ήχου του λαπτοπ μου), πάλι είχα πρόβλημα!

ΈΤσι και 500€ να δαπανούσα να πάρω κάρτα ήχου εξωτερική πάλι πρόβλημα θα είχα!!!!

Το θέμα είναι τώρα τι κάνω; Πως διορθώνεται αυτό το πρόβλημα με το ρεύμα; Υπάρχει κάποιο εξάρτημα να μεσολαβεί; ή πρέπει να ... μετακομοίσω σε άλλο σπίτι; Smile

Να αναφέρω ότι δοκίμασα το λαπτοπ σε άλλη πρίζα μόνο του χωρίς άλλη συσκευή συνδεδεμένη (χωρίς πολύπριζο) και πάλι έχω παράσιτα)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 08-06-2012 18:53 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : killbill2 στις 08-06-2012 18:57 ]


#16   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
08.06.2012, 22:17

Ο,τι περιγραψω πιο κατω το κανεις με δικη σου ευθυνη:

Λογω κακης ποιοτητας ηλεκτρικων στο συνολο των laptops, η τροφοδοσια ρευματος "περναει" μεσα απο την εγγραφη, οποτε δεν μπορεις να αποφυγεις το βομβο ( γενικα, οπου ακους συνεχομενο βομβο, ειναι ηλ.ρευμα ).

Θα παρεις μια μαυρη μονωτικη ταινια ( γενικα μονωτικη ταινια ) και θα "μπουκωσεις" τα σιδερακια της γειωσης του φις του τροφοδοτικου. Οταν δηλαδη θα μπαινει στη πριζα το φις, δεν πρεπει τα "σιδερακια" της γειωσης να ακουμπανε πανω στον οπλισμο της πριζας.

Λογικα ετσι θα εξαφανιστει το προβλημα, ΟΜΩΣ το λαπτοπ παραμενει χωρις γειωση....Αρα κανε το με δικο σου ρισκο.


Μια ακριβη καρτα θα ελυνε το προβλημα παντως, ιδιαιτερα εαν ειχε εξωτερικη τροφοδοσια ;)


#17   
killbill2
Σολίστ
Chat
09.06.2012, 07:12

Σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά που ρώτησα σχετικά αναφέροντας το πρόβλημα των παρασίτων, μου είπαν ότι πρέπει να πάρω έναν σταθεροποιητή τάσης και να συνδέσω εκεί τα πάντα αρμόνιο, λαπτοπ, κονσόλα και έτσι δεν θα έχω πρόβλημα με παράσιτα. Λες να παίζει αυτό;


#18   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
09.06.2012, 11:00

Ενα απο τα μεγαλα προβληματα των "κακοφτιαγμενων" σπιτιων, ειναι η γειωση! Ομως ετσι κι αλλιως το laptop εχει μεγαλο προβλημα με τη γειωση ως συσκευη!

Σιγουρα θα ηταν μια καλη λυση να αγορασεις ενα τετοιο μηχανημα ( ιδιαιτερα τωρα που η ΔΕΗ θα κανει το παν να αποδειξει ποσο ασταθες δικτυο εχει ), ομως αυτο δε θα μειωσει τα παρασιτα που προκαλει η ιδια η συσκευη!

Δοκιμασε το βεβαια, γιατι κι εγω ενα ψευτοlaptop εχω, οποτε ενδεχομενως ενα καλυτερο ποιοτικα laptop να μην εχει τοσο μεγαλο προβλημα!


#19   
killbill2
Σολίστ
Chat
27.06.2012, 16:15

noizreduction, εφόσον μόλις βγάλω το λαπτοπ από την πρίζα και μείνει με την μπαταρία, ηχογραφώ μια χαρά χωρίς θόρυβο, πιστεύεις η αγορά ενός πολύπριζου σαν και αυτού http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.532142

θα έλυνε τό πρόβλημα;


#20   


Αυτά τα διάβασες;