ελληνική μουσική
387 online   ·  205.984 μέλη

Εξοπλισμός για πικαπ

platonas83
Περαστική Νότα
Chat
24.09.2011, 23:55

Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο σαιτ σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας. Πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση πικαπ mk2 sl 1200 και θα ήθελα κάποιες γνώμες για την καλύτερη δυνατή ακρόαση στο σπίτι μου των δίσκων που έχω.Θέλω να χτίσω σιγά σιγά τον κατάλληλο εξοπλισμό, χρήματα υπάρχουν. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι να πάρω για να ακούω πολυ καλό οικιακό ήχο. Ξαναλέω δεν έχω τίποτα εκτός από το πικαπ και βινύλια.


#1   
Spartan-Werewolf
Σολίστ
Chat
25.09.2011, 00:30

Παράθεση:

Το μέλος platonas83 στις 24-09-2011 στις 23:55 έγραψε...

Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο σαιτ σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας. Πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση πικαπ mk2 sl 1200 και θα ήθελα κάποιες γνώμες για την καλύτερη δυνατή ακρόαση στο σπίτι μου των δίσκων που έχω.Θέλω να χτίσω σιγά σιγά τον κατάλληλο εξοπλισμό, χρήματα υπάρχουν. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι να πάρω για να ακούω πολυ καλό οικιακό ήχο. Ξαναλέω δεν έχω τίποτα εκτός από το πικαπ και βινύλια.

 

(1)

Budget χρημάτων που διατίθεσαι να δώσεις για εξοπλισμό?...

(2)

Επιφάνεια εμβαδού χώρου που θα αποτελέσει το main listening room?...

(3)

Ιδιαιτερότητες / Προτιμήσεις ως προς το ακουστικό αποτέλεσμα?...

(4)

Αναζήτηση κατάλληλου εξοπλισμού μόνο και αμιγώς για το turn-table mk2 sl 1200 η’ θα συνδεθούν και άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου στο απώτερο μέλλον?...


#2   
cobal
Σολίστ
Chat
25.09.2011, 12:19
Ενισχυτη, εκουαλαιζερ και ηχεια......
#3   
platonas83
Περαστική Νότα
Chat
25.09.2011, 17:58
(1) Budget χρημάτων που διατίθεσαι να δώσεις για εξοπλισμό?... για τους επόμενους 3 μήνες μπορώ να δώσω 1500ε και μετά μπορώ να ανέβω ως τις 3000ε (2) Επιφάνεια εμβαδού χώρου που θα αποτελέσει το main listening room?... εχω ένα δωμάτιο 30-35 τμ. (3) Ιδιαιτερότητες / Προτιμήσεις ως προς το ακουστικό αποτέλεσμα?... όχι δυνατό και βαρύ. Ακούω Jazz, classic kai Rock (ελαφρύ). (4) Αναζήτηση κατάλληλου εξοπλισμού μόνο και αμιγώς για το turn-table mk2 sl 1200 η’ θα συνδεθούν και άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου στο απώτερο μέλλον?... Όχι μόνο το πικαπ. Αν μπορείτε σας παρακαλώ γράψτε μου και μάρκες και είδος να γνωρίζω. Ευχαριστώ.
#4   
Spartan-Werewolf
Σολίστ
Chat
25.09.2011, 21:09

@ platonas83 :

Για Budget χρημάτων στα 1500 Euros και 30-35 τ. listening room

Προ-ενισχυτής Phone :

Tsakiridis Devices Zeus

http://www.tsakiridis-devices.com/zeus_desc.html

Τελικός ενισχυτής :

Tsakiridis Devices Achilles Single Ended / Class A / Triode Amplification

http://www.tsakiridis-devices.com/achilles_desc.html

εναλλακτικά και σχετικά ακριβότερα:

Tsakiridis Devices Orpheus Single Ended / Class A / Triode Amplification

http://www.tsakiridis-devices.com/orpheus_desc.html

Αν δεν έχεις «φάει κώλυμα» με το να είναι ο Τελικός ενισχυτής αποκλειστικά και μόνο Single Ended / Class A / Triode Amplification μπορείς να κοιτάξεις και τον:

Tsakiridis Devices Artemis Push Pull / Class AB / Triode - Pendode Amplification

http://www.tsakiridis-devices.com/artemis_desc.html      

Για ηχεία η επιλογή «παίζει» ανάλογα με τον πιο από τους τρεις τελικούς ενισχυτές θα επιλέξεις, οπότε το καλύτερο είναι να ρωτήσεις τον Οδυσσέα Τσακιρίδη να σου προτείνει ο ίδιος, πια ηχεία «ματσαρονται» καλύτερα με τους ενισχυτές του.

Επικοινωνία μαζί τους:

http://www.tsakiridis-devices.com/contact.html

«… και με το φως του λύκου επανέρχονται»

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spartan-Werewolf στις 25-09-2011 21:15 ]


#5   
Spoiler
Σολίστ
Chat
26.09.2011, 18:15

Φίλε platonas83, όταν λες την καλύτερη δυνατή ακρόαση των δίσκων σου, εννοείς την ορθότερη δυνατή; Δηλαδή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική ηχογράφηση;

Αν πρόκειται γι' αυτό, τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάποιον ενισχυτή σαν αυτόν που πάει περίπου στο "χιλιάρικο".

http://asia.Yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s1000__l/?mode=model

Παραθέτω μερικά χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Total Harmonic Distortion (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) '0.015%

Min. RMS Output Power (4 ohms, 20 Hz-20 kHz) 140 W + 140 W

Damping Factor 160

Frequency Response 5 Hz-100 kHz (+0 dB/-3 dB)

 

Έχει ως εκ τούτου τη δύναμη για να οδηγήσει σχεδόν όλα τα ηχεία δαπέδου της αγοράς που βρίσκονται στο budget που έχεις ορίσει, αλλά κυρίως να τα οδηγήσει σωστά, χωρίς παραμορφώσεις. Επίσης διαθέτει εισόδους για να συνδέσεις και άλλες συσκευές που θέλεις, και φυσικά διαθέτει είσοδο phono για να συνδέσεις το πικάπ σου.

Μιλώ για ηχεία δαπέδου, μια και ο χώρος σου μπορεί να "σηκώσει" τέτοια ηχεία. Ακουστικές μετρήσεις του χώρου σου δεν έχουμε, αλλά σε αυτά τα τετραγωνικά μάλλον ταιριάζουν καλύτερα ηχεία δαπέδου (μεγαλύτερη καμπίνα, πιο εκτεταμένο χαμηλό).


#6   
platonas83
Περαστική Νότα
Chat
27.09.2011, 11:49
Ευχαριστώ φίλε spoiler περιμένω την πρόταση σου και για ηχεία. Ακριβώς αυτό εννοώ να τους ακούω σε όσο το δυνατόν στην αρχική τους ακουστική κατάσταση.
#7   
Spoiler
Σολίστ
Chat
27.09.2011, 12:48

Φιλε platonas83, στην πραγματικότητα οι επιλογές των ηχείων που μπορείς να κάνεις με αυτόν τον ενισχυτή τείνουν στο άπειρο. {#emotions_dlg.biggrin}

Αφού απ' ό,τι βλέπω σου αρέσει ο ουδέτερος ήχος, θα πρότεινα ηχεία της αγγλικής σχολής. Το καλό εδώ είναι ότι ακόμα και ένα δύσκολο ηχείο με περίπλοκο crossover, χαμηλή ευαισθησία, περίεργη αντίσταση κλπ. θα είναι piece of cake για τον Yamaha.

Πάμε λοιπόν, στα κλασικά δαπέδου που νομίζω ότι θα "κάτσουν λουκούμι" στο χώρο σου.

Tannoy Revolution DC6T

Πρόκειται για ένα ηχείο το οποίο χρησιμοποιεί ομοκεντρικό μεγάφωνο με κυματοδηγό. Κυρίως απευθύνεται στον λάτρη του ουδέτερου ήχου, που θέλει να ακούει συμφασικά, δηλαδή να έχει το ίδιο αποτέλεσμα ανεξαρτήτως απόστασης ακρόασης.

Castle Knight 5

Εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής ηχείο με πολύ έξυπνη διαχείρηση του αέρα μέσα στην καμπίνα. Ήχος ουδέτερος, Πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα.

B&W 683

Λίγη από τη μαγεία του ήχου της B&W με tweeter Nautilus. Θέλει ρεύμα για να παίξει, αλλά όταν το βρει, τότε.... ζωγραφίζει.

 

Γενικώς τα ηχεία που υπάρχουν εκεί γύρω λίγο πιο πάνω από το "χιλιάρικο" είναι πάρα πολλά.

Γνώμη μου είναι να μην αγοράσεις ηχείο αν δεν το έχεις ακούσει πρώτα. Μια βόλτα στα καταστήματα θα σου δώσει μια ιδέα. Έχε στο νου σου όμως πως ένα ηχείο σε έναν χώρο δεν παίζει το ίδιο σε έναν άλλο. Αν στην εξίσωση αυτή βάλουμε και τον ενισχυτή τότε το πράγμα γίνεται περίπλοκο. Αφήνουμε λοιπόν τον ενισχυτή να κάνει αυτό που είναι φτιαγμένος για να κάνει (δηλαδή να ενισχύει όσο το δυνατόν καλύτερα το σήμα χωρίς να εισάγει σε αυτό "σκουπίδια") και αποφασίζουμε ποιο ηχείο μας ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που ακούμε.


#8   


Αυτά τα διάβασες;