ελληνική μουσική
323 online   ·  204.217 μέλη

Γ. ΖΑΜΠΕΤΑΣ : Ηχητικό ντοκουμέντο για Μπιθικώτση & επανεκτελέσεις Νταλάρα

Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
25.10.2011, 22:55

Γιά να μήν ξεφεύγουμε απ'το θέμα μας,το συμπέρασμα που βγάζω απ'όλη αυτήν την συζήτηση είναι πως ο Ζαμπέτας είχε δίκιο σε όσα έλεγε συγκρίνοντας τον Μπιθικώτση με τον Νταλάρα στο συγκεκριμένο έργο τού Θεοδωράκη.

Το ότι ο Νταλάρας επιδιώκει να είναι κάτω από κάθε πέτρα τής μουσικής εν γένει,είναι γνωστό.Βέβαια,τραγουδιστής επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος,απ'αυτό ζεί-όμως δέν μπορεί ένας τραγουδιστής να είναι άριστος σε όλα τα μουσικά είδη.Αν δέν το συνειδητοποιή αυτό και επιμένει να "χώνεται" παντού,είναι επόμενο πως κάποιες φορές δέν θα βρίσκη την ανταπόκριση που πιστεύει ότι θα'πρεπε να έχη.

ΥΓ.Ενδιαφέρον είναι πως ο Νταλάρας στα νιάτα του είχε συμμετάσχει σε συγκρότημα με τον Πολύτιμο και τον Πουλικάκο,δυό από τα "ιερά τέρατα" τού Ελληνικού ρόκ.Πλήν όμως,οι δύο Δημήτριοι δέν έγιναν τόσο γνωστοί όσο ο Γεώργιος.......


-----------------
Ανθρωπε αγάπα,μα ρίχνε και μιά φάπα σ'όσους σε ληστεύουν και σε κοροϊδεύουν

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 25-10-2011 22:56 ]


#63   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
25.10.2011, 23:54

Αν και είπα να μην ξαναγράψω στο θέμα αλλά θέλω να προσθέσω κάτι τελευταίο.

Συμφωνώ με αυτά που έγραψες  Hastaroth πιο πριν όμως θα πρέπει να παραδεχτώ για μια και τελευταία φορά ότι τα τραγούδια του Κουγιουμτζή δεν τα εκτέλεσε αλλά τα ερμήνευσε... αυτός ο Νταλάρας μου άρεσε τον άλλον δεν τον ξέρω...

Έχει ερμηνεύσει απίστευτα δυο αγαπημένα μου τραγούδια και όχι μόνο...το ''ο ουρανός φεύγει βαρύς'' και το ''Κάπου νυχτώνει'' ακόμα και σε live εμφανίσεις... ενώ τα μελοποιημένα ποιήματα δυστυχώς όχι.. Όμως θα μπορούσε αν είχε αποβάλει την υπερβολή και μελετούσε καλύτερα τους ποιητές….

 


-----------------
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=nantiap

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 25-10-2011 23:55 ]


#64   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
27.10.2011, 00:35

 

Ο Μπιθικώτσης απο απόψεως τεχνικής και ειδικά ανατολικής τεχνικής δεν είναι ότι καλύτερο. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα.

Σε αυτά που έγραψα και ειδικά για το Youtube δεν πήρα απάντηση όπως και ανέμενα.

 

Μιας και μου ζητήθηκε όμως να δώσω ένα τραγούδι-παράδειγμα: Το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" στην εκτέλεση απο τον σταρ της εποχής Πουλόπουλο και το "Πήγα στα μέρη που σε είχα πρωτοδεί", αμφότερα του Κουγιουμτζή. Με τους προηγουμένους πήγαν άπατα αν και ο Πουλόπουλος έχει δικαιολογία την έλλειψη χρόνου για την δημιουργία εισαγωγής με μπουζούκι που στην εκτέλεση του Νταλάρα υπήρχε. Ο Μπιθικώτσης πήρε ένα σούπερ σουξέ που δεν το περπάτησε, ενώ ο άγνωστος Νταλάρας το απογείωσε, καθιστώντας το παρά την δεύτερη εκτέλεση ιστορικό κομμάτι. Όσο για τον ίδιο τον Κουγιουμτζή έλεγε πως ο Νταλάρας καθαγιάζει το τραγούδι που ερμηνεύει...

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Konstantinosoa στις 27-10-2011 00:36 ]


#65   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
27.10.2011, 09:27

Μά δέν είπε κανείς πως ο Νταλάρας ώς τραγουδιστής είναι γιά τα μπάζα.Ισα-ίσα και η Νάντια πιό πάνω έγραψε πως τα τραγούδια τού Κουγιουμτζή ο Νταλάρας τα ερμήνευσε,τα "σφράγισε" με την φωνή του, δέν τα τραγούδησε απλώς.Αυτό που είπε (και που λέω κι'εγώ) είναι πως,ενώ 'χώνεται" σε όλα τα είδη μουσικής,δέν μπορεί να είναι τέλειος σε όλα-αυτό είναι αδύνατον γιά οποιονδήποτε τραγουδιστή,πώς να το κάνουμε.Εκτός άν έχη την δυνατότητα να μεταβάλλη το λαρύγγι του και τίς φωνητικές του χορδές κατά βούλησιν ώστε να αλλάζη χροιές,"μέταλλο" κλπ χαρακτηριστικά τής φωνής του.Αλλά αυτό είναι αδύνατον,άνθρωποι είναι και οι τραγουδιστές,δέν είναι μηχανήματα ή θεοί.Και ναί μέν ο Νταλάρας έχει την τεχνική και την κατάρτιση ώστε ακόμα κι'άν κάποιο τραγούδι δέν είναι δυνατόν εκ τών πραγμάτων να το αποδώση στο μέγιστο,μπορεί και το τραγουδά αξιοπρεπώς,αλλά υποθέτω πως φιλοδοξία του,όπως και κάθε καλλιτέχνη,είναι να "σφραγίση" με την φωνή του κάθε τραγούδι που θα πή,να το συνδέση στην συνείδηση τού κοινού με την δική του φωνή κι'όχι να κάνη απλώς αξιοπρεπείς εκτελέσεις.Επίσης προφανώς αυτή είναι και η "απαίτηση" τού κοινού από τους καλλιτέχνες.


-----------------
Ανθρωπε αγάπα,μα ρίχνε και μιά φάπα σ'όσους σε ληστεύουν και σε κοροϊδεύουν

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 27-10-2011 09:29 ]


#66   
fysiolatris
Βασική Νότα
Chat
18.12.2013, 15:41

 

Ζ-όρικος 

Α-ληθινός 

Μ-άγκας 

Π-ου 

Ε-φτιαξε 

Τ-ραγούδησε 

Α-σματα 

Σ-αν ευαγγέλια λαϊκά


#67   
Ragtime
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2014, 10:46

Να συμπληρώσω και μια αστεία ιστορία σε αυτά που λέει ο Κωνσταντίνος. Ο Κουγιουμτζής και η γυναίκα του, άνθρωποι καλλιεργημένοι με πραγματική παιδεία, κόλλησαν στον Γρηγόρη το παρατσούκλι Μούξας. Ο λόγος ήταν ότι σε μια πρόβα στο σπίτι του Κουγιουμτζή για το τραγούδι ''Να 'τανε το 21'' ο Γρηγόρης έκανε ατέρμονες επαναλήψεις της πρώτης στροφής του τραγουδιού μέχρι να το πιάσει. Και δωσ' του ''Μου ξανάρχονται ένα ένα'', ''Μου ξανάρχονται ένα ένα'' μέχρι που η γυναίκα του Κουγιουμτζή αναρωτήθηκε πότε θα τελειώσει ο ''Μούξας'' για να πάει σπίτι του.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Ragtime, 05-02-2014 10:47 ]


#68   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
05.02.2014, 12:46

Φοβερή η Αιμιλία !!!!{#emotions_dlg.lol}


#69   
Ragtime
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2014, 17:17
Μούξα ναρχοντ' ένα ένα, μούξα νάρχοντ' ένα ένα, μούξα νάρχοντ', μούξα νάρχοντ', μούξα νάρχοντ' ένα ένα.
#70