ελληνική μουσική
415 online   ·  202.984 μέλη

Ποιός ο ρόλος που έχει η ουρά της μαρίδας στον κυματισμό της θάλασσας;

Spoiler
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 11:29

Εδώ μπορούμε να διερευνήσουμε τη σημασία που έχει η ουρά της μαρίδας στον κυματισμό της θάλασσας.

Τι σημαίνει για σας η ουρά της μαρίδας και κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο κλίμα του πλανήτη μέσω της επιρροής που αυτή και η ουρά της έχει στην αλλοίωση του κυματισμού της θάλασσας;

Τι μπορεί να σημαίνει για την ισορροπία του πληθυσμού του πλανγκτόν;

 

Ξεκινώντας μια αρχική τοποθέτηση, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος , περιεκτικός και κατανοητός.

Σύμφωνα με την παρατήρηση των θαλασσών, καθώς και της διαλεκτικής του βυθού, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μετετρέψει το περιβάλλον στο οποίο ζει σε ένα υπερθετικό βαθμό αξιολόγησης της άποχής από τη φυσική μετατροπή και ενέργεια. Δεδομένου του προηγούμενου σκεπτικού, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως τόσο ο βυθός αλλά και η ενέργεια απέχουν παρασάγγας, καθώς ούτε το ένα ούτε το άλλο έχουν σχέση μεταξύ τους. Στους κανόνες δε που υποτάσσονται στους νόμους της διαλεκτικής, η κρίση, τόσο η νοητική αλλά και η οικονομική αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως πουρές.

Ναι, ναι, μη σας κάνει εντύπωση η λέξη πουρές. Έχει πολύ βαθύτερο νόημα. Σημαίνει λιωμένες πατάτες και έχει άμεση σχέση με τις ίδιες τις πατάτες οι οποίες συνοδεύουν τις μαρίδες σε οποιαδήποτε ταβέρνα και να τις παραγγείλετε. Εύκολα λοιπόν μπορούμε να προβούμε στο συμπέρασμα πως οι μαρίδες, αλλά πολύ περισσότερο η ουρά τους, ευθύνεται για την κρίση στις διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες (και εδώ είναι το κλειδί) προβάλονται μεγεθυμένες ως οικονομική κρίση, πράγμα που το βιώνει ο καθένας και γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Βέβαια, εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Γιατί ο πουρές να αποτελεί το ακρογωνιαίο επιχείρημα για τον κυματισμό της θάλασσας; Είναι και αυτό απλό. Πρόκειται για μια πιθανοτική βεβαιότητα, η οποία δεν αποδυκνείει μεν αλλά καταδυκνείει δε την άμεση σχέση μεταξύ των δύο.

 

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό:

Σύμφωνα με το πείραμα του Δόκτωρος bundchenhoneydo, Αυτή ακριβώς η αποχή μεταφράζεται σε μεγέθυνση αλλά και στρέβλωση του αποτελέσματος που θα περίμενε κανείς να δει... Mallet

 

Περισσότερα για τον Δρ. Bunchenhoneydo εδώ

 

Τι γίνεται όμως με το πλαγκτόν; Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω πρώτα ένα quote στον εαυτό μου γιατί αφενός μεν είμαι ο πρώτος που γράφει σε αυτό το θέμα αφετερου δε πέρασε αρκετή ώρα γράφοντας και θέλω να δώσω το δικαίωμα σε όλους να εκφραστούν δημοκρατικά

Παράθεση:

Το μέλος Spoiler στις 03-11-2011 στις 00:37 έγραψε...

Ρε φίλε, πας καλά;

Θα σου απαντήσω φίλε spoiler. Όπως πάντα είμαι εδώ για να αναλύω τις απόψεις σας. Ισχυρίζεσαι ότι εγώ πάω καλά ή σε αυτή σου τη φράση μου επιτίθεσαι λεκτικώς; Θα προσπαθήσω να είμαι και πάλι κατανοητός. Πρώτ' απ' όλα η λέξη "πας" είναι ρήμα - Πάω πας πάει κλπ. Όμως εάν την αναλύσουμε μπορεί και να είναι τα αρχικά κάποιων λέξεων. Αυτό το σκέφτηκες; Για παράδειγμα θα μπορούσε να σημαίνει "Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος" . Επειδή είναι σίγουρο πως δεν το σκέφτηκες, αλλά το σκέφτηκα εγώ πριν από σένα για σένα, με σκοπό να προβάλλω εμένα, αυτό το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρίπτεται και ακυρώνεται έως του βαθμού που πνίγεται. Και μου δίνεις την ευκαιρία να βάλω ακόμα ένα σχετικό video...

 

Βλέπουμε λοιπόν με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι το πλαγκτόν της θάλασσας πάει στα βουνά, εκεί όμως που δεν πάει η τρέλα!

{#emotions_dlg.happycrazy}

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 11:31 ]


#1   
rouli726
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 13:49

Ο συλλογισμός σου θα μπορούσε και να είναι σωστός, αν συμπεριλάμβανες σε αυτόν τη σχέση οξυγόνου-υδρογόνου, στο θαλασσινό νερό.
Χωρίς αυτό, η σκέψη σου είναι, απλώς, μπούρδα!
Και μη βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα πως σε βρίζω...ίσα ίσα να σε νουθετήσω θέλω.
Δε με πιστεύεις? Δες το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβεις πως η μαρίδα, όπως και καθετί κινείται μέσα στη θάλασσα, επηρρεάζει άμεσα την κίνηση, τη ροπή καθώς και τη μεταβλητικότητα του θαλασσινού νερού.

 

Εκτός κι αν μιλάμε για μαρίδα ..του γλυκού νερού. Εκεί είναι πολύ διαφορετικές οι σχέσεις κι οι εντάσεις της δίνης και της παρόρμησης του νερού ,σε αναλογία με τη μαρίδα πάντα.
Και μόνο το ότι διάλεξες το συγκεκριμένο ψάρι για να αναλύσεις, σημαίνει πως έχεις κάποιο σκοπό..κάπου το πας εσύ....(ατιμούτσικο γούτσου γούτσου).

Κλείνοντας, μη ξεχνάς πως τόσο η διάπλαση όσο και οι διαστάσεις του λεπιού της μαρίδας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κίνησής της μέσα στο νερό και κατ'επέκταση ,στη διαφορετικότητα της υποτροπής του καθ'έξιν συλλογιστικού ασυλλόγιστου της ερώτησής σου.

Δεν είναι τυχαία η παραπομπή της κινητικότητας στο φάσμα των ασυνάρτητων κυκλοθυμιών της ακατέργαστης επιδοκιμασίας των ψαράδων στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Υ.Γ Είσαι ποταπός και..ποταπός, μόνο και μόνο που έκλεψες το θέμα της έμπνευσης της marilyn και το παρουσίασες σα δικό σου.

Μια κι είσαι, όμως, αρχηγός της κλίκας, στην οποία συμπεριλαμβάνομαι, και για να κάνουμε τη μούρη κρέας των antwnispatra-DrLove, που νομίζουν ότι η κλίκα τους είναι καλύτερη, έκανα την πάπια και παράθεσα και τα λινκς.
Θα τα δουν και θα πάθουν κακάρα!
Κλικ κλικ! Σαλούτε!{#emotions_dlg.beer}


-----------------
http://patrinia.blogspot.com

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 04-11-2011 13:51 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 04-11-2011 13:51 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 04-11-2011 13:53 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 04-11-2011 13:55 ]


#2   
Spoiler
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 14:08

@rouli726

Οι λεκτικοί ακροβατισμοί δεν συνιστούν μαριδοποίηση της κουβέντας. Με αυτό θέλω να πω πως ναι μεν η υδροδυναμική επηρρεάζεται από τα λέπια του ψαριού, αλλά ίσως δεν έχεις σκεφτεί ότι υπάρχουν και ψάρια που δεν έχουν λέπια. Εκεί εστιάζω, δηλαδή στην κατάδειξη του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται η μαρίδα. Αν δεν είχε και αυτή λέπια, φαντάζεσαι τι θα γινόταν;;;;;;;

Ναι ομολογώ πως η ιδέα δεν ήταν δική μου για τον τίτλο του θέματος. Όμως ούτε τον έκλεψα, ούτε τον αντέγραψα. Ο ίδιος ο τίτλος ήρθε σε εμένα καθώς δεν μπορούσε να αντισταθεί. Ως εκ τούτου οφείλεις να ζητήσεις από τον τίτλο εξηγήσεις... .

Συνυπερχόμενος αντιδιαστολικά της απόψεώς σου για το ψάρι του ΑΓ. Βησσαρήωνα θεωρώ πως δεν λαμβάνεις υπ' όψη ότι ενδεχομένως να επιθυμείς διακαώς να αποδείξεις ότι τα ψάρια ανήκουν εις την θάλασσα.

ΦΕΥ! Ιδού η απόδειξη περί του αντιθέτου

Κλείνοντας αυτή την τοποθέτηση επί της τοποθετήσεως θα επανέλθω, βεβαίως καθώς δεν δύναμαι να αποχωριστώ το πληκτρολόγιον, όπου και θα μπορέσω να αναλύσω περαιτέρω την τοποθέτηση επί της τοποθετήσεως των λεχθέντων μου.... .

Υ.Γ. Κλικ σου ρε! {#emotions_dlg.lol}

EDIΤ: Επίσης ενδιαφέρον θα ήταν να τοποθετηθούμε επί του καίριου ερωτήματος, "από που κλ@νει το μπαρμπούνι".
-----------------
Στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας, στα εφτά μου Ναπολέων και από τότε η φιλοδοξία μου μεγαλώνει συνεχώς.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 14:12 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 14:15 ]


#3   
rouli726
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 14:39

Απορώ γιατί δεν έχεις φάει μπαν ακόμα!

Είναι τρόπος αυτός που μιλάς σε μια κυρία ρε..τυχάρπαστο υποκείμενο???

Δε θα πέσω στο επίπεδό σου, οι γνώσεις μου σε υπερβαίνουν! Δεν απάντησες ούτε στα μισά από όσα έγραψα!

Για να σε αποστομώσω και να καταλάβεις πόσο κατώτερος είσαι από το να συλλάβεις το συλλογισμό του ανυπέρθετου υποβιβασμού της ιδιοτέλειας του λεπιού της μαρίδας...

Μάθε πρώτα και μετά μίλα!


#4   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
04.11.2011, 14:46

Ελλιπής ως προς την αναγνώριση πιστότητας συλλογισμός διότι:

1) δεν έχει ληφθεί υπ΄όψιν το γεωγραφικό πλάτος και μήκος στο οποίο ευρίσκεται το υπό παρατήρησιν αντικείμενο

2) δεν αναφέρεσαι  στον αστρολογικό χάρτη και στις συνθήκες περιβάλλοντος την ώρα επώασης των ψαροαυγών της μαμάς-μαρίδας

3) δεν αναφέρεις ούτε το ζώδιο ούτε τον ωροσκόπο ούτε τον οίκο που έχει η μαρίδα την Αφροδίτη, διότι η σεξουαλική συμπεριφορά της μαρίδας είναι εντελώς διαφορετική αν βρίσκεται στον Σκορπιό απ΄ότι στην Παρθένο, πράγμα που επηρεάζει το πόσο και πως "κινείται"

3) δεν αναφέρονται οι συνθήκες θυμικού της μαρίδας και της ψυχικής της κατάστασης, διότι -ως γνωστόν- άλλες κυματικές δονήσεις προκαλεί η ουρά όταν κινείται υπό καθεστώς φόβου σκυλόψαρου και άλλες όταν η μαρίδα "κουνάει την ουρά της" στον διερχόμενο σπάρο..(ναι, στον σπάρο, έτσι προέρχονται οι γενετικές μεταλλάξεις!)

4) δεν προσδιορίζεις αν πρόκειται για μαρίδα Φαλήρου ή μαρίδα Ιερισσούς, παρατήρηση που εμπίπτει στο Νο1 αλλά μπορεί να υπάρξει και ως αυθύπαρκτη παρατήρηση, διότι περιορίζει την ερευνητική περιοχή και την μακρηγορία του παρατηρητή εντός του Ελλαδικού χώρου συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση διαδικτυακών πόρων

5)..6).. 7) και ούτω καθεξής, παραλείπονται και επεφυλλάσσομαι να τοποθετηθώ μετά την βραδινή ψηφοφορία στην Βουλή διότι ως γεγονός σημαντικό θα διαταράξει τα "νερά" της υφηλίου επηρεάζοντας όλα τα δεδομένα που συνάδουν ή μεταβάλουν  τον ρόλο της ουράς της μαρίδας στον κυματισμό πασών των θαλασσών.

Τελικά όσο το διαβάζω διαπιστώνω ολοένα και περισσότερες ελλείψεις, καλλίτερα να άφηνες την marylin να αναπτύξει την θεωρία της -είναι βέβαιο οτι θα ήταν πληρέστερη της δικής σου ερασιτεχνικής- και την υπόδειξη αυτή την ενισχύει το γεγονός οτι δεν είμαι καθόλου σίγουρη οτι όταν λες μαρίδα εννοείς μαρίδα και όχι γαρίδα, πράγμα που ανατρέπει άρδην όλα τα συμπεράσματα γιατί η γαρίδα -αν πρόκειται περί αυτής γιατί πολύ το υποψιάζομαι- εκτός της ουράς κουνάει και τις κεραίες(μουστάκια) της....

Λαμβάνεις αρνητικό και να το χαίρεσαι {#emotions_dlg.thumbdown} και να μιλάς καλλίτερα στην από πάνω κυρία{#emotions_dlg.lol}


-----------------
Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 04-11-2011 14:49 ]


#5   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 15:07

 

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ - ΦΕΡΜΑΣ: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ {#emotions_dlg.ban}

 

 


#6   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 15:15

 

ΛΕΟΟΟΟ γιατί πλην???{#emotions_dlg.thumbdown}

 

 

 


#7   
Spoiler
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 15:23

@rouli726

Έχω φάει νεφελίμ, τι να μου κάνει ένα μπαν;

@Μαιρυ_όουμαικρον

Υποστηρίζεις την άποψη που προδιαγράφεται από συνέταιρα μέλη; Απορώ και ξύστε με!

Είναι δοθήσεις της ευκαιρίας ευκαιρία, να αρπάξουμε την ευκαιρία και να διαπιστώσουμε την απάντηση στο ερώτημα που ετέθη (ναι υπό εμού του ιδίου, τίνος άλλου; Χα!).

Πόθεν πέρδεται η τρίγλη η μυστακοφόρος;

Η απάντηση έχει να κάνει με τις εξής συνιστώσες:

1. Pressure built up

2. Escape route

3. Mapping

Είναι λοιπόν καταφανέστατη η υποδαύλιση του θέματος ενός εκ των υπευθύνων με σκοπό τη ανάφλεξή του. Απόδειξη ότι το θέμα ομιλεί σαφώς περί εύφλεκτων αναθυμιάσεων και ουχί περί άλλων θαλασσίων οργανισμών!!!

Έχει δε ενδιαφέρον να ιδούμε εν προκειμένω και αδιαλείπτως τη γνώμη και άλλων μελών, καθώς θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψίς των επί των πράγμασι γενώμενων. Δηλαδή ως μία επεκτάμενη απορία θα μπορούσε να είναι η εξής: Πόσες tv περσόνες χωράνε να περάσουν από μια πόρτα; Η απάντησις θα είναι ανάλογη του μεγέθους του κασώματος της πόρτας.... {#emotions_dlg.lol}

Παράθεση:

Το μέλος Spoiler στις 04-11-2011 στις 14:08 έγραψε...
Απορώ και εξίσταμαι

Ευχαριστώ Λυκαυγές της Λακωνίας για τη διόρθωση....

 

@NantiaP

Δεν έχω τίποτε να πω επί της ουσίας, απλώς απευθύνομαι και σε σένα αφού απευθυνθηκα σε όλους.

Υ.Γ. Για τρίποντο πήγαινα.... τυχερή είσαι που σου έβαλα μόνο μία αρνητική {#emotions_dlg.thumbup}


-----------------
Στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας, στα εφτά μου Ναπολέων και από τότε η φιλοδοξία μου μεγαλώνει συνεχώς.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 15:38 ]


#8   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 15:48

Παράθεση:

Το μέλος Spoiler στις 04-11-2011 στις 15:23 έγραψε...

Υποστηρίζεις την άποψη που προδιαγράφεται από συνέταιρα μέλη; Απορώ και ξύστε με!

Είναι δοθήσεις της ευκαιρίας ευκαιρία, να αρπάξουμε την ευκαιρία και να διαπιστώσουμε την απάντηση στο ερώτημα που ετέθη (ναι υπό εμού του ιδίου, τίνος άλλου; Χα!).

 

@NantiaP

Δεν έχω τίποτε να πω επί της ουσίας, απλώς απευθύνομαι και σε σένα αφού απευθυνθηκα σε όλους.

Υ.Γ. Για τρίποντο πήγαινα.... τυχερή είσαι που σου έβαλα μόνο μία αρνητική {#emotions_dlg.thumbup}


-----------------
Στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας, στα εφτά μου Ναπολέων και από τότε η φιλοδοξία μου μεγαλώνει συνεχώς.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 15:38 ]Tι εννοείς ''Είναι δοθήσεις της ευκαιρίας ευκαιρία, να αρπάξουμε την ευκαιρία'' ?? Γιατί δεν το λές με μια λέξη ΑΡΠΑΧΤΗ?

Κι αν εσύ πήγαινες για τρίποντο εγώ πήγαινα για 12ποντη γόβα άντε βρε από δω που μου πουλάς και πνεύμα..{#emotions_dlg.thumbdown}

 


-----------------
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=nantiap

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 04-11-2011 15:51 ]


#9   
rouli726
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 16:07

@Σπόιλερ

Τη μια μας αναφέρεις τη μαρίδα, την άλλη τη γαρίδα, την τρίτη το μπαρμπούνι! Αν δεν έχεις συγκροτημένη σκέψη ,δε σου φταίμε εμείς αγαπητέ(που λέει ο λόγος αγαπητός)!
Ίσως να πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα ψυχολογικής αναθεώρησης της απόστασης της ουσίας του εφικτού από το απροσπέλαστο. Μετά, μπορεί να έχεις σχηματίσει θεωρητικοπρακτικοσχηματική εικασία επί του ποιός είσαι και τί ζητάς από τη ζωή σου!

Πάντως από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω είναι πως μάλλον ψάχνεις την εκκεντρικότητα στο απόλυτο του ισχυρισμού, κι αυτό δείχνει άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα,που πρόσφατα έφαγε κολοχτύπα με λινγκουίνι.
Μήπως τελικά από εκεί πηγάζει όλο το μένος σου προς τα θαλασσινά και η αναζήτησή σου για αιτίες υποκειμενικότητας του γενικά αποδεκτού?

Aλλού τα βίτσια σου ,κύριος!

 

@ΝάντιαΡ

Το πλην είναι σήμα κατατεθέν της κλίκας. Δείχνουμε την αγάπη μας μεταξύ μας με ένα πλην. Βγάλε βγάλε, θα ξεχρεώσουμε στο τέλος.
Μπορείς να το δεις και σαν αυτοτιμωρία. Πώς είναι αυτοί που αυτομαστιγώνονται, ένα τέτοιο πράγμα.{#emotions_dlg.happycrazy}

 

@ΜαίρηΟ

Ό,τι κι αν πω θα είναι λίγο... Ο θαυμασμός μου προς την ανωτερότητα της πιστοληπτικο-οικονικοτεχνικής σου δεινότητας είναι out or order!{#emotions_dlg.confused1}
(πόσα θα πάρω για αυτό που είπα?σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου,αν γντ παρακαλώ)

 


#10   
PHILIPPOSSM
MusicHeaven Guru
Chat
04.11.2011, 16:28

Παράθεση:

Το μέλος NantiaP στις 04-11-2011 στις 15:07 έγραψε...

 

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ - ΦΕΡΜΑΣ: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ {#emotions_dlg.ban}

 Αυτο ειναι off topic θα επρεπε να ειναι στο: "Απο που κλανει το μπαρμπουνι;"


#11   
Spoiler
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 16:29

Παράθεση:

Το μέλος NantiaP στις 04-11-2011 στις 15:48 έγραψε...

Tι εννοείς ''Είναι δοθήσεις της ευκαιρίας ευκαιρία, να αρπάξουμε την ευκαιρία'' ?? Γιατί δεν το λές με μια λέξη ΑΡΠΑΧΤΗ?

Κι αν εσύ πήγαινες για τρίποντο εγώ πήγαινα για 12ποντη γόβα άντε βρε από δω που μου πουλάς και πνεύμα..{#emotions_dlg.thumbdown}

 


-----------------
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=nantiap

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 04-11-2011 15:51 ] 

Εάν το έλεγα με μία λέξη θα έχανε η σημασία της. Τώρα ακούγεται ως νόημα πιο πλατύ και πιάνει και περισσότερο χώρο. {#emotions_dlg.happycrazy}

 

Ωστόσο κανένα μέλος δεν απάντησε ακόμα στην επιχειρηματολογία μου. Διακρίνω μία έλλειψη αντίστυξης των λόγων μου. Είναι δε προφανές πως με το σχόλιό σου περί γόβας ανακύπτει ένα ζήτημα παλαιότερο το οποίο αποσαφηνίζει μεν το τοπίο αλλά περιπλέκει περισσότερο το θέμα...

 

Όμως, και εδώ λόγω των συμπεπραγμένων ερμηνειών που καταθέτεις με τη γόβα, δεν θα μπορούσα να μη σκεφτώ και για σένα (αλλά και από σένα δια εσένα) το ίδιο. Δηλαδή ότι η λέξη γόβα περικλείει ως εννοιολογική ρίζα τη λέξη "γοβιός". Άλλη μία απόδειξη του πόσο κοντά είναι στο θέμα ο τίτλος με το περιεχόμενο της συζητήσεως, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, έπεσα διάνα.... δοξάστε με!

 

Αι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι, δεν ήγουν την προσπάθεια μεθυστικοποίησης εκ των ατμών των λεγομένων μου τα μέλη. Παρ' όλα αυτά θα δώσω τόπο στην οργή (ναι καλά διαβάσατε οργή) και θα τσουγκρίσω το ποτήριον μου μετ' εμού του ιδίου, άλλωστε μου αξίζω να πιώ στην υγειά μου. {#emotions_dlg.beer}

------------------------------------------------------------

Κλείνοντας (για την ώρα) έχω να πω τούτο. Και παρακαλώ να αναλυθεί λεπτομερώς εις τριακοντατρισμυριοστοχιλιοστοεπτακοσιοστοεβδομηκοστόεκτα νοήματα καθώς και να αναγνωσθεί απνευστί.

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών. {#emotions_dlg.eek}

Νομίζω πως με αυτό καταρίπτεται κάθε ισχυρισμός ενάντια σε αυτά που εγώ λέγω! {#emotions_dlg.smartass}


#12   
Pentatonikos
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 16:59

Θα το πω πολύ απλα και πείτε ό,τι θέλετε...

Είστε ζώα...! {#emotions_dlg.ban}


#13   
antwnispatra
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 17:36
Είσαι τρολlos?
#14   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 17:45

Παράθεση:

Το μέλος Pentatonikos στις 04-11-2011 στις 16:59 έγραψε...

Θα το πω πολύ απλα και πείτε ό,τι θέλετε...

Είμαστε  ζώα...! {#emotions_dlg.ban}Που δυστυχώς θέλουν να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον όπως το ένα ψάρι τρώει το μικρότερο...

Δεν ξέρω αν κάποιοι επιβιώνουν απλώς με την τροφή αλλά σίγουρα κάποιοι επιβιώνουν με το να λασπολογούν επικαλούμενοι σχέσεις προσωπικές από το πουθενά για το πουθενά... και κλίκες.. καλώς ήρθες στη φάρμα των ζώων..

Νομίζω αρκετά τράβηξε το παρατράγουδο... Ban from me..... for me


#15   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
04.11.2011, 18:49

Παράθεση:

Το μέλος Pentatonikos στις 04-11-2011 στις 16:59 έγραψε...

Θα το πω πολύ απλα και πείτε ό,τι θέλετε...

Είστε ζώα...! {#emotions_dlg.ban} 

Θα διαφωνήσω μαζί σου μαντζορο-μίνορε Πεντατονικέ (καθώς μετέχεις σε ...ευχάριστο θέμα με ...δυσάρεστο feeling). Το χιούμορ είναι σημαντικό στη ζωή μας, και εξυγιαίνει καταστάσεις και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. Η σάτιρα είναι ένας όμορφος τρόπος έκφρασης που ανακάλυψε ο άνθρωπος και την μετέτρεψε σε πολιτικό εργαλείο στην κλασική Ελλάδα. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι όταν μεν ο μέγιστος της σάτιρας Αριστοφάνης σατίριζε τον μέγιστο της φιλοσοφίας Σωκράτη, εκείνος σηκώνονταν όρθιος να τον κοιτούν οι θεατές για να γελάσουν καλύτερα. Όταν δε, συμμετείχαν σε διάλογο ο Αριστοφάνης με τον Σωκράτη, ο πρώτος άκουγε τον δεύτερο με αυξημένη προσοχή και σεβασμό (βλ. Συμπόσιο Πλάτωνος). Διότι, όλες οι έλλογες εκφράσεις του ανθρώπου έχουν να προσφέρουν κι από κάτι. Και καθένας μας έχει μία έφεση σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψεως και λειτουργίας, και βοηθούμε ο ένας τον άλλο να ισορροπήσει στις υπόλοιπες λειτουργίες.

 

Όμως, είναι αλήθεια ότι εκείνες ήταν άλλες εποχές, με διαφορετικά ήθη σε επίπεδο διανόησης.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 04-11-2011 19:21 ]


#16   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
04.11.2011, 19:23

Κύριοι και κυρίες

Τό ζήτημα δέν τίθεται μεταξύ ημών και υμών.

Ούτε μεταξύ υμών και ημών.

Τίθεται μεταξύ ημών,υμών και τών άλλων.

Διότι η ουρά χρησιμεύει εις την μαρίδαν (ώς και εις τους λοιπούς ιχθύς και τα υδρόβια θηλαστικά) ώς έλιξ διά τήν πρόωσίν των.

Διά τούτο και δέν την βάφουν με μουράβια,ώστε να μήν χάσουν μίλια από την ταχύτητά τους.

Από εκεί και πέρα,όλα είναι πιθανά.

Αλλωστε,το λιγκουίνι παραπέμπει εις την αγγλικήν λέξιν linguistic,ήτις σημαίνει "γλωσσικός".Και επειδή διά τής γλώσσης γευόμεθα το λιγκουίνι,αντιλαμβάνεσθε ότι ούτω κλείνει ο βρόχος,ώς θα έλεγεν και ο Kirchoff άν έζη σήμερον-αλλά δυστυχώς έπαθεν ηλεκτροπληξίαν ενώ προσεπάθει να διατυπώση τον κανόνα,τον γνωστόν εκ τής ηλεκτρολογίας...

ΥΓ.Δέν έχω φάει ακόμη το φαγητό μου.

 

 


#17   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
04.11.2011, 20:05

Παράθεση:

Το μέλος StavmanR στις 04-11-2011 στις 18:49 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος Pentatonikos στις 04-11-2011 στις 16:59 έγραψε...

Θα το πω πολύ απλα και πείτε ό,τι θέλετε...

Είστε ζώα...! {#emotions_dlg.ban} 

Θα διαφωνήσω μαζί σου μαντζορο-μίνορε Πεντατονικέ (καθώς μετέχεις σε ...ευχάριστο θέμα με ...δυσάρεστο feeling). Το χιούμορ είναι σημαντικό στη ζωή μας, και εξυγιαίνει καταστάσεις και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. Η σάτιρα είναι ένας όμορφος τρόπος έκφρασης που ανακάλυψε ο άνθρωπος και την μετέτρεψε σε πολιτικό εργαλείο στην κλασική Ελλάδα. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι όταν μεν ο μέγιστος της σάτιρας Αριστοφάνης σατίριζε τον μέγιστο της φιλοσοφίας Σωκράτη, εκείνος σηκώνονταν όρθιος να τον κοιτούν οι θεατές για να γελάσουν καλύτερα. Όταν δε, συμμετείχαν σε διάλογο ο Αριστοφάνης με τον Σωκράτη, ο πρώτος άκουγε τον δεύτερο με αυξημένη προσοχή και σεβασμό (βλ. Συμπόσιο Πλάτωνος). Διότι, όλες οι έλλογες εκφράσεις του ανθρώπου έχουν να προσφέρουν κι από κάτι. Και καθένας μας έχει μία έφεση σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψεως και λειτουργίας, και βοηθούμε ο ένας τον άλλο να ισορροπήσει στις υπόλοιπες λειτουργίες.

 

Όμως, είναι αλήθεια ότι εκείνες ήταν άλλες εποχές, με διαφορετικά ήθη σε επίπεδο διανόησης.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 04-11-2011 19:21 ]Αν και σε γνωστό θέμα έχω συμφωνήσει μαζί σου αλλά και διαφωνήσει ταυτόχρονα δεν μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ με όσα έγραψες το αντίθετο μάλιστα.

Όμως θα σταθώ σε μια πρόταση την οποία ορθώς έγραψες.: Όμως είναι αλήθεια ότι εκείνες ήταν άλλες εποχές, με διαφορετικά ήθη και επίπεδο διανόησης.

Σωστά.... ο Σωκράτης στην εποχή του χρησιμοποίησε τη μέθοδο της μαιευτικής  την λεγόμενη Σωκρατική μέθοδο με ερωτήσεις προσποιούμενος την πλήρη άγνοια και δεχόταν τις απαντήσεις του κάθε ανθρώπου με τον οποίο έκανε διάλογο αλλά στο τέλος τον άφηνε σαν την φωνή της συνείδησης να φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα. Όταν έφτανε λοιπόν στο συμπέρασμα ο συνομιλιτής του τότε η συζήτηση έπαιρνε τέλος.

Προσποιούμενος έγραψα την πλήρη άγνοια με σκοπό να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του και αυτό όχι γραπτώς… και πολύ περισσότερο όχι με ερωτήσεις που έκρυβαν την απάντηση ήδη από τον ίδιο τον Σωκράτη, είναι σημαντικό να το τονίσουμε. Ήταν γνήσιος φιλόσοφος όπου φιλοσοφία θα πει να αγαπάει κάποιος την σοφία και να ψάχνει την αλήθεια μέσα της. Και το να φιλοσοφεί κάποιος δεν είναι ούτε φλυαρία ούτε προσβολή όταν του πουν ότι φιλοσοφεί…. το αντίθετο μάλιστα

Όταν όμως κάποια θέματα φτάνουν σε κάποιο συμπέρασμα μιας αλήθειας που είναι διαφορετική για τον καθέναν (Εσύ ο ίδιος είπες πως κάθε άνθρωπος έχει την αλήθεια του αν δεν απατώμαι σε κάποιο άλλο θέμα όπως κι εγώ το ίδιο απάντησα ) Τότε ο άνθρωπος που προσπαθεί να εφαρμόσει την μέθοδο του Σωκράτη την μαιευτική χωρίς επιτυχία, καταλήγει να φιλοσοφεί μόνος του… Ούτε πηδούσε από το ένα θέμα στο άλλο ο Σωκράτης…. χρησιμοποιώντας διάφορα χωρία απαντήσεων… Και ας είναι καλά ο Πλάτωνας που μας άφησε παρακαταθήκη την μέθοδο αυτού του μεγάλου διδάσκαλου του Σωκράτη.

Και ενώ ο Σωκράτης κατέβασε την φιλοσοφία από τα άστρα στη γή κάποιοι άλλοι την στέλνουν πάλι από τη γη στα άστρα… Όντως άλλο επίπεδο διανόησης…

Αυτή είναι η απάντησή μου και στο θέμα που με ρωτάς κάπου αλλού ενώ έχεις αντιγράψει κάποιο χωρίο από μια απάντησή μου από άλλο θέμα… Έτσι στα ανάλαφρα για να δεις πως δεν χρειάζεται κόπο να έχει κάποιος κρίση αλλά τρόπο… σοβαρό και ανάλαφρο όπως σοβαρά και ανάλαφρα και με μια δόση χιούμορ και ειρωνείας εφάρμοζε την Σωκρατική του μέθοδο ο Σωκράτης, με σκοπό την αλήθεια που ήταν για το καλό και το κακό, όχι με παραπλανητικές ερωτήσεις τύπου...ζέρμπερας , σχέσεων, συναισθηματισμών και δεσμών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...

 

   

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ StavmanR ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ όπως όλοι μπορούν να πάρουν τον ρόλο του Αριστοφάνη αλλά κανένας δυστυχώς ως τώρα του Σωκράτη...

 

 

 


-----------------
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=nantiap

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 04-11-2011 20:07 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 04-11-2011 20:09 ]


#18   
Spoiler
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 20:45

@πέντε τόνους Νίκος

Η περιφρούρηση της συγκέντρωσης λήγει μετά το πέρας της συγκεντρώσεως. Οιαδήποτε παραμονή εις τον χώρο της προηγειθήσεις συγκέντρωσης τείνει στην κατάπτυστη και αποτρόπαια πράξη της παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

@Σταύρος Μαν GR

Έχω την αίσθηση πως δεν έχεις διαβάσει τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ρίξ' της μια ματιά

http://www.guardian.co.uk/theobserver/2010/jun/13/socrates-brazil-football-world-cup

 

@ Αlbert

Φίλτατε, οφείλεις να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου διότι ως γνωστόν όλες οι Ευρωπαικές γλώσσες πλην των Ελληνικών και των Λατινικών έχουν συγκεκριμένο τρόπο εκμάθησης. Πρόκειται για τον μη επαγωγικό τρόπο διδασκαλίας. Στα Ελληνικά και τα Λατινικά αυτός ο τρόπος δεν ακολουθείται επακριβώς λόγω της μαθηματικής αληλουχιας των γλωσσών αυτών. Οι δε γλώσσες έχουν από μόνες τους σημαντικές ιδιότητες. Παραθέτω μία εξ' αυτών:

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

1 κιλό φιλέτα ψαριού γλώσσας

1 φλιτζάνι γάλα

3 κουταλιές βούτυρο

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

αλατοπίπερο

ελάχιστο μοσχοκάρυδο

1 ποτηράκι κρασί

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι στυμμένο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Βάζετε τα φιλέτα ψαριού σε ένα μπολ με γάλα και τα αφήνετε για 15 λεπτά.

Ανακατεύετε σε ένα ταψάκι το αλεύρι, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο.

Αλευρώνετε με το μίγμα αυτό τα φιλέτα.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζετε για 3 λεπτά κάθε πλευρά.

Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά το κρασί, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.

Στη συνέχεια περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα τα φιλέτα!

Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Σε αυτό το σημείο είναι θεωρώ πιστοποιημένη η αναγκαιότητα του ανασκολοπισμού της σκέψης μας επάνω στο ερώτημα των tv περσόνων το οποίο έθιξα και προηγουμένως. Η παραπέμπουσα ιδιαιτέρως στυγνή αναφορά στα πεπραγμένα ούτως ειπείν, υπό το πρίσμα της προσωπικής μυωπίας του σχολιάσαντα.

Δεν δύναμαι να γιγνώσκω περαν του μεγέθους του κασώματος της πόρτας εις την μίαν περίπτωσιν, αλλά ούτε και πέραν της νεκρικής σιγής της άλλης. Δύναμαι όμως να συμπεράνω πως και στη μία και στην άλλη περίπτωση, ότι κάτι μυρίζει εις το βασίλειον της Δανιμαρκίας. Άγονται πληροφορίαι σημαντικαί επ' αυτού, όμως ήδη η ώρα πήγε κάμποσο και εγώ έχω να απλώσω τα σεντόνια, αντί να τα ξεδιπλώσω ενώπιόν σας.

Σας αποχαιρετώ για την ώρα, με ένα άσμα του οποίου οι στίχοι οφείλουν να μας προβληματίσουν....


-----------------
Στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας, στα εφτά μου Ναπολέων και από τότε η φιλοδοξία μου μεγαλώνει συνεχώς.

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spoiler στις 04-11-2011 20:53 ]


#19   
o-Zone
Σολίστ
Chat
04.11.2011, 20:58

Παράθεση:

Το μέλος NantiaP στις 04-11-2011 στις 20:05 έγραψε...

...Και ας είναι καλά ο Πλάτωνας που μας άφησε παρακαταθήκη την μέθοδο αυτού του μεγάλου διδάσκαλου του Σωκράτη.

 

Να ζήσει να μας θυμάται...:)))

 

(Ε, να μη πώ κι εγώ τη "κουλτούρα" μου?

Έχουμε "λαλήσει" ή μου φαίνεται? {#emotions_dlg.happycrazy})

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : o-Zone στις 04-11-2011 21:02 ]


#20