ελληνική μουσική
04:32, 25/05 104 online 139.498 μέλη
Ακούστε Radio MusicHeaven
αρχική > Forum > Περί ανέμων και υδάτων

Περί λογοκρισίας

Post αρνητικής αξιολόγησης
freak Συγχορδία Ματζόρε
Μουσικός (&παραγωγός)Manchester, Αθήνα (& Θεσ/νίκη ενίοτε...)
28.12.2011, 13:36#66   

Παράθεση:

Το μέλος StavmanR στις 27-12-2011 στις 13:20 έγραψε...Ας υποθέσουμε ότι εγώ, o Spoiler, ο Jorge και η Rouli... κλπ κλπ

Σου απαντησαν ηδη.

Αν ωστοσο θες να κανουμε μια κουβεντα με επιχειρηματα, να την κανουμε.

Εκτος να θες να το μαλακισουμε. Πες το να το ξερουμε.

StavmanR MusicHeaven Guru
ΣταύροςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ34 ετών
28.12.2011, 19:36#67   

freak,

εγώ πάντοτε ζητώ να συζητήσουμε, καθένας όπως μπορεί και νομίζει ότι προσφέρει καλύτερα στη συζήτηση.

Οι άλλοι μου απάντησαν όπως εκείνοι νομίζουν ότι προσφέρουν στη συζήτηση. Εντούτοις, το ερώτημα το έχω απευθύνει προς εσένα και προφανώς εσένα αφορά μέσα στη συζήτησή μας.

Το ξανακαταθέτω, με τυχαία ονόματα ώστε να μην 'θίγω' εύθικτους συμφορουμίτες:

"Ας υποθέσουμε ότι εγώ, o pentatonikos κι ο Αλβέρτος φτιάχνουμε ένα κόμμα που φέρει ως κύριο άξονά της το μότο 'μεταξύ των άλλων, θα γδάρουμε ζωντανούς τους μουσικούς (ηχολήπτες κλπ) με πρώτο και καλύτερο τον freak, τον οποίο θεωρούμε για κάποιους λόγους τον χειρότερο από όλους'. Ποια η άποψή σου για την συμμετοχή του κόμματος αυτού στην πολιτική ζωή του τόπου;"

Σχολίασε με όποιον τρόπο θεωρείς λογικότερο εσύ ο ίδιος.

-----------------
Λίστα αγνόησης σχολίων των μελών: Spoiler

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 28-12-2011 19:42 ]

freak Συγχορδία Ματζόρε
30.12.2011, 10:38#68   

Παράθεση:

Το μέλος StavmanR στις 28-12-2011 στις 19:36 έγραψε...

"Ας υποθέσουμε ότι εγώ, o pentatonikos κι ο Αλβέρτος φτιάχνουμε ένα κόμμα που φέρει ως κύριο άξονά της το μότο 'μεταξύ των άλλων, θα γδάρουμε ζωντανούς τους μουσικούς (ηχολήπτες κλπ) με πρώτο και καλύτερο τον freak, τον οποίο θεωρούμε για κάποιους λόγους τον χειρότερο από όλους'.

Ποια η άποψή σου για την συμμετοχή του κόμματος αυτού στην πολιτική ζωή του τόπου;"

Σχολίασε με όποιον τρόπο θεωρείς λογικότερο εσύ ο ίδιος.

Για να θιξω το ζητημα της λογοκρισιας εκανα μια απτή αναφορα σε ενα ευρωπαικο κομμα που υφισταται.

Αναφερομαι σε πραγματικα δεδομενα.

Δεν αναφερομαι σε υποθεσεις και σιγουρα οχι σε οποιαδηποτε παπαριά φυτρωνει στο κεφαλι.

Και τα επιχειρηματα μου θιγουν μεγαλο μερος της ουσιας, πιστευω.

Εσυ θελοντας να το μαλακισεις (διοτι αυτο κανεις) ασχολεισαι με την επιστημονικη φαντασια.

Πιστευεις πως θα βγει καποιο αποτελεσμα?

Υπαρχει και παραδιπλανο thread που αναφερεται στον αυνανισμο. Γραψε εκει καλυτερα επι του πρακτεου.

Διοτι εδω δεν μιλαμε για απλα αρνητικη προκαταληψη και σιγουρα δεν μιλαμε για οτι μας κατεβει στο μυαλο.

Κανοντας αυτο υποβαθμιζεις την κουβεντα πανω σε ενα πολυ σοβαρο ζητημα στο οποιο μεχρι στιγμης εχω διαβασει πολυ σοβαρα αντεπιχειρηματα.

Και ειναι κριμα διοτι φανταζομαι πως υπαρχει κοσμος που θελει να συνεισφερει σε αυτη την κουβεντα με την σοβαροτητα που αρμοζει στο συγκεκριμενο θεμα.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : freak στις 30-12-2011 10:40 ]

jorge / Administrator
ΓιώργοςΠΑΛΛΗΝΗ34 ετών
30.12.2011, 11:37#69   
Αν ξαναγράψεις στο ίδιο στυλάκι, έχεις πει αντίο.
StavmanR MusicHeaven Guru
ΣταύροςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ34 ετών
30.12.2011, 21:41#70   

freak,

εγώ θα επιμείνω στην ήρεμη συζήτηση, όσο κι αν αυτό προβληματίζει.

Θα απαντήσω λοιπόν εγώ για εσένα, διότι δεν βλέπω φως στο τούνελ από την άλλη πλευρά.

"Ας υποθέσουμε ότι εγώ, o pentatonikos κι ο Αλβέρτος φτιάχνουμε ένα κόμμα που φέρει ως κύριο άξονά της το μότο 'μεταξύ των άλλων, θα γδάρουμε ζωντανούς τους μουσικούς (ηχολήπτες κλπ) με πρώτο και καλύτερο τον freak, τον οποίο θεωρούμε για κάποιους λόγους τον χειρότερο από όλους'. Ποια η άποψή σου για την συμμετοχή του κόμματος αυτού στην πολιτική ζωή του τόπου;"

Προφανώς και θα έχουμε πρόβλημα με την 'πολιτική' έκφραση μίας τέτοιας ομάδας. Γιατί; Διότι δεν τίθεται θέμα φίμωσης μίας ιδέας ή μίας άποψης, αλλά τίθεται ζήτημα που αναιρεί την ίδια την πολιτική, δηλαδή την κοινωνία πολιτισμού και δικαίου μεταξύ των ανθρώπων. Κι εκείνο που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι η άρνηση πολιτικοποίησης μίας ιδέας δεν συνεπάγεται με λογοκρισία των φορέων της, ούτε στη μία, ούτε στην άλλη περίπτωση.

Απορώ μάλιστα, γιατί συνεχώς συναντώ επιχειρηματολογία περί παιδεραστίας... Δηλαδή τόσο προοδευτικοί γίναμε πια που για κάθε ζήτημα θέτουμε ως απαιτούμενο συζήτησης την ...παιδεραστία; Τί είδους διαλεκτική της παιδεραστίας είναι αυτή που αναπτύσσεται από τους συζητητές μου; Ειλικρινά απορώ με το τί προβληματίζει τον άνθρωπο σήμερα... Ο μεγαλύτερός μας καημός είναι να πάμε με 12 χρονο παιδί πια, τόσο που να το μετατρέπουμε σε μέγα κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα;

Ας ξαναπάω στην ουσία: η απόρριψη της πρότασης για δημιουργία κόμματος παιδεραστών όπως και γδαρτών είναι άμεση συνέπεια της νομοθεσίας και του συντάγματος της χώρας μας. Αν είμασταν καννίβαλοι και θεσπίζαμε το κόμμα των ευρωπαιοφάγων, τότε πιθανόν να γίνονταν δεκτό το αίτημά μας. Εδώ έχουμε μία πολιτική που θέλει να εφαρμοστεί και είναι κατά του ίδιου του συντάγματος. Δηλαδή, κάποιοι ζητούν από το σύνταγμα την νομιμοποίησή τους για να το παραβιάσουν είτε είναι παιδεραστές, είτε είναι γδάρτες, είτε είναι ανθρωποφάγοι ή νεκρόφιλοι. Φαντάζεσαι την πολίτευση ενός κόμματος που ευαγγελίζεται την κατάλυση της δημοκρατίας και την επαναφορά του βασιλιά; Έχει νόημα αυτή η πολίτευση μέσα στο πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται; Είναι δυνατόν να ζητά κανείς από μία δημοκρατική κοινότητα να ψηφίσει για να μην είναι δημοκρατική; Και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όλα αυτά πρέπει να τα αναλύσω για να γίνουν έστω και στο ελάχιστο κατανοητά...

Καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του, είτε είναι παιδεραστής, είτε καννίβαλος. Εδώ δεν κρίνονται απόψεις, αλλά πολιτικές θέσεις και συγκρότηση 'εγκληματικής ομάδας' με βάση την νομοθεσία της χώρας από την οποία ζητά επικύρωση το εν λόγω κόμμα...

Ίσως βέβαια, να χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο 'πολιτική' διότι μάλλον έχουμε χάσει κάθε νόημά του, μέσα στους αιώνες που μεσολάβησαν από την σύλληψή του.

-------------------
Δεν έχω υπογραφή, διότι στις μέρες μας την υπογραφή σου δεν πρέπει να ξέρεις μόνο που να τη βάζεις αλλά και πώς να παρατηρείς την ώρα που σου τη βγάζουν. Πιστεύω όμως ότι έχω αποκαλυπτικό βιογραφικό.

freak Συγχορδία Ματζόρε
10.04.2012, 08:40#71   

Δεν σε ξεχασα φιλε μου. Ουτε εσενα ουτε την τοσο "συμπαθητικη" αντιμετωπιση πριν απο σενα.

Καποια στιγμη θα σου απαντησω. Ειμαι στην Αγγλια και τρεχω βλεπεις. Οταν χαλαρωσω (ελπιζω συντομα) θα λαβεις μιαν εμπεριστατωμενη απαντηση και ελπιζω να ακολουθησει ενας εποικοδομητικος διαλογος χωρις προληψεις και προκαταληψεις...μα πανω απο ολα επι της ουσιας του θεματος.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : freak στις 10-04-2012 08:42 ]

Νέες συζητήσεις