ελληνική μουσική
359 online   ·  205.064 μέλη

Νεκταρία Καραντζή: της Ερημιάς το Αηδόνι ζωντανά στο Radio Musicheaven

AR-ON
Φθασμένος
Chat
11.02.2012, 00:22

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, ακριβώς στη 1 το μεσημέρι και μέχρι τις 3μμ, η εκπομπή "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" έχουν την τιμή και πάνω απ' όλα την απερίγραπτη χαρά, να φιλοξενούν ζωντανά στο στούντιο το δικό μας αηδόνι, τη Νεκταρία μας!*

Θα ακούσουμε τη νέα δισκογραφική της δουλειά, η οποία μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο "της ερημιάς τ' αηδόνι ", που περιέχει παραδοσιακά τραγούδια, σε διασκευές και ενορχηστρώσεις του Βασίλη Καζούλλη!

Θα ακούσουμε φυσικά και τραγούδια από παλαιότερες δισκογραφημένες δουλειές ή ζωντανές εμφανίσεις της Νεκταρίας και του αξεπέραστου τραγουδιστή της παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη. Και να είστε σίγουροι ότι θα της ζητήσουμε να μας τραγουδήσει ζωντανά, είναι πολύ γλυκιά και είμαστε σίγουροι πως δεν θα το αρνηθεί! Αλλά πάνω απ' όλα, θα απολαύσουμε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί της, εκμεταλλευόμενοι την πολυσχιδή και πολυτάλαντη προσωπικότητά της, καθώς η Νεκταρία Καραντζή δεν είναι μόνο η γνωστή σπουδαία ελληνίδα τραγουδίστρια της παραδοσιακής (δημοτικής και βυζαντινής) μας μουσικής και ένας άνθρωπος με σημαντικές μουσικές σπουδές και γνώσεις, αλλά επίσης και μια διακεκριμένη επιστήμων, μια Νομικός με εξειδίκευση σε πολύ ενδιαφέροντα πεδία για τους μουσικούς και γενικότερα τους δημιουργούς: την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Ε, και το γεγονός ότι είναι σύζυγος του αγαπημένου μας Βασίλη Καζούλλη (με τον οποίο άλλωστε είμαστε πολλοί όσοι υποφέρουμε από την ίδια βαριά ...ασθένεια, τη Μπητλήτιδα), με κάνει να πιστεύω ότι θα έχουμε τόσα πολλά να πούμε, που δύσκολο να μας φτάσει το δίωρο της εκπομπής!

Δεν χάνονται τέτοιες συναντήσεις, συντονιστείτε μαζί μας την ώρα της εκπομπής, πατώντας εδώ. Άλλωστε, πόσο υπέροχο αλλά και πόσο σπάνιο είναι να σας επισκέφτεται και να σας μαγεύει με τις ουράνιες μελωδίες του, ένα αηδονάκι, μεσημεράκι Κυριακής;

* Η Νεκταρία Καρατζή με το nickname "Gate", είναι από τα πιο παλιά ενεργά μέλη της μουσικής μας διαδικτυακής κοινότητας!

 

 

Νεκταρία Καραντζή – Βιογραφικό

Η Νεκταρία Καραντζή κατάγεται, από την πλευρά του πατέρα της, από τα Βελανιδιά Βοιών Λακωνίας και από την πλευρά της μητέρας της, από την Προύσα της Μ. Ασίας και τα Κύθηρα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στον Τομέα Ποινικών Επιστημών από τη Νομική Σχολή Αθηνών, είναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ Νομικής. Είναι νομικός σύμβουλος σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ειδικεύεται στα θέματα ποινικής προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Υπήρξε συνεργάτης του νομικού περιοδικού «Ποινικά Χρονικά» και των νομικών εκδόσεων «Π. Σάκκουλας». Ως φοιτήτρια ακόμα ασκήθηκε στο δικηγορικό γραφείου του τ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Βασίλη Βενέτη και αργότερα συνεργάστηκε με το δικηγορικό γραφείο του Πλάτωνα Νιάδη. Ως ωρομίσθια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Ποινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε την την τύχη και την ευκαιρία να εργαστεί κυρίως πλάι στον Επίκουρο Καθηγητή Νικόλαο Λίβο. Αριστούχος διπλωματούχος με διάκριση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, είναι ψάλτρια από τα 9 της χρόνια σε διάφορους ναούς, μεταξύ των οποίων ο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μαλακάσας (με εφημέριο τον πνευματικό της πατέρα, μακαριστό π. Δανιήλ Γούβαλη), το Ι.Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού (γνωστό ως μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου) και ο Ι.Ν. Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον" στην Καλλίπολη Πειραιά, στον οποίο έψαλλε κοντά στον πρωτοψάλτη Ηλία Νικολαΐδη. Στη βυζαντινή μουσική μαθήτευσε κυρίως κοντά στον πρωτοψάλτη και καθηγητή Β.Μ., φιλόλογο-θεολόγο κ. Δημήτρη Βερύκιο. Από το 2004, συνεργάζεται με τον κορυφαίο ερμηνευτή και δάσκαλο της δημοτικής μας παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο μαθήτευσε στο παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μ. Ασίας και Μακεδονίας και ο οποίος την μύησε στον κόσμο της παράδοσης και την επέλεξε ως μόνιμη συνεργάτιδά του σε συναυλίες, δισκογραφία και διδασκαλία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Είχε επίσης την ιδιαίτερη τιμή να της αφιερώσει ο δάσκαλός της Χρόνης Αηδονίδης ένα λεύκωμα γεμάτο συμβουλές του, πολύτιμες προς όλους τους μουσικούς και ειδικά όλους όσοι ασχολούνται με την παράδοση, το περιεχόμενο του οποίου είναι εν μέρει διαθέσιμο στo internet (www.aidonidis.gr) ενώ το πλήρες περιεχόμενό του πρόκειται να περιληφθεί σε ένα βιβλίο με την αυτοβιογραφία του και πλούσιο και ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό από την καλλιτεχνική του πορεία, έκδοση την οποία επιμελείται η Νεκταρία.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Θάνο Πετράκη και την Ντίνα Γουδιώτη και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και θεωρίας της δυτικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο, σε δισκογραφία (έχει ερμηνεύσει το τραγούδι "Σκορπισμένα Χελιδόνια" σε μουσική του Γιώργου Βούκανου και στίχους τουΤάκη Χρυσούλη, στο CD που συνοδεύει το βιβλίο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη "Το δαχτυλίδι του αυτοκράτορα", έκδ. Αποστολικής Διακονίας) και σε συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αλλού.

Συμμετείχε στην τηλεοπτική μουσική σειρά 7 εκπομπών «Επικράνθη» της ΕΤ1 με τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Δημήτρη Βερύκιο, τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κοραλία Καράντη. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Μουσικοί Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη, στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας (2006-2007).

Πρώτη της εμφάνιση σε συναυλιακό κοινό ήταν στις 25.5.2004 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια προσφοράς στον παραδοσιακό μουσικό ελληνικό πολιτισμό του Χρόνη Αηδονίδη. Από τότε, εμφανίζεται σε επιλεγμένες συναυλίες παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει βυζαντινή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μακεδονίας και Μ. Ασίας και αρθρογραφεί και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις της ήταν στοΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: σε διάφορες εκδηλώσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συναυλία αφιερωμένη στα 50 χρόνια προσφοράς του Χρόνη Αηδονίδη στην ελληνική παράδοση και σε διάφορες συναυλίες του συνθέτη Γιώργου Βούκανου. Έχει επίσης εμφανιστεί στο6ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου στο ιερό χώρο έξω από το σπήλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννου (συναυλία αφιερωμένη στον Γέροντα Πορφύριο) στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Παρίσι σε ημερίδα, στην οποία μετείχε ως εισηγήτρια σε θέματα βυζαντινής μουσικής, και στη συνέχεια σε συναυλία αφιερωμένη στην ελληνική παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική (διοργάνωσης της ομάδας EthnomusiKa του Πανεπιστημίου της Σορβόννης), στη Βουλγαρία στο Ορτάκιοϊ με το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης, στα "Δημήτρια" στη Θεσσαλονίκη, στα "Παύλεια" στη Βεργίνα, στα "Πρωτοκλήτεια" στην Πάτρα και στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, στα "Παλαιολόγεια" στην καστροπολιτεία του Μυστρά, στο πνευματικό κέντρο Ηλιούπολης σε συναυλία, στη μνήμη της Άλωσης της Πόλης, που συνόδευσε σχετική εισήγηση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Παν/μίου της Ευρώπης, κυρίας Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, σε εκδηλώσεις του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά,σε εκδήλωση που συνόδευσε την παρουσίαση των βυζαντινών ιστορικών μυθιστορημάτων του Γιώργου Λεονάρδου, σε εκδήλωση βυζαντινής μουσικής στην "Στοά του Βιβλίου" στην Αθήνα, αφιερωμένη στον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, οπού μετείχαν μεταξύ άλλων ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η κορυφαία ελληνίδα τραγωδός, κυρία Άννα Συνοδινού και ο καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μιου Αθηνών κ. Ιωσήφ Βιβιλάκης, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σε συναυλίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  (από τις οποίες ξεχωρίζει εκείνη που ήταν αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου), στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο) με το Κέντρο Λαογραφίας, σε συναυλία αφιερωμένη στον πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Αθανάσιο Καραμάνη, στη Θήβα, κατά την οποία μίλησε και έψαλλε και ο ίδιος, σε πολλές συναυλίες βυζαντινής μουσικής σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα,  σε συναυλία στο ιστορικό Κάστρο των Βατίκων, επ' ευκαιρία των εγκαινίων του αρχαιολογικού χώρου κ.α., ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Οι συναυλίες- αφιερώματα στις οποίες, συνοπτικά, έχει εμφανιστεί, με ρεπερτόριο βυζαντινής αλλά και παραδοσιακής μουσικής είναι: για την Παναγία, για τον Άγ. Ρωμανό Μελωδό, για τον Απόστολο Παύλο, για τον Μέγα Βασίλειο, για τον Άγ. Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, για τον Άγιο Δημήτριο, για τον Γέροντα Πορφύριο, για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, για τον Χρόνη Αηδονίδη, για τον Αθανάσιο Καραμάνη, για τον Φώτη Κόντογλου, για την Διδώ Σωτηρίου, για τον φιλόλογο και λεξικογράφο του Βυζαντίου και δάσκαλο της ελληνικής γλώσσας, Σοφοκλή Ευαγγελινό-Αποστολίδη αλλά και για πολλές επετείους μνήμης και ιστορικά γεγονότα, όπως η Άλωση της Πόλης, η Μικρασιατική Καταστροφή, η εγκατάσταση των προσφύγων της Ν. Αρτάκης, τα Ελευθέρια της Κομοτηνής κ.α., αλλά και για θρησκευτικά, όπως Χριστούγεννα, Κοίμηση της Θεοτόκου, Πάθη, Ανάσταση αλλά και άλλες επετείους, όπως τα 80 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων στην Κωνσταντινούπολη, τα 70 χρόνια από την ίδρυση και προσφορά της Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδος, τα 50 χρόνια προσφοράς του Χρόνη Αηδονίδη στην παράδοση, τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κ.α.

Δισκογραφικά, οι πιο σημαντικές της στιγμές -πέραν από εκείνες κοντά στον δάσκαλό της Χρόνη Αηδονίδη- είναι οι ηχογραφήσεις της με βυζαντινή μουσική, ήδη από την ηλικία των 14 ετών, σε κασέτες με τη φωνή του Γέροντά της, μακαριστού Γέροντα Πορφυρίου, μίας από τις πιο σημαντικές σύγχρονες πνευματικές μορφές της Ελλάδας και ολόκληρου του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κόσμου, τον οποίο είχε την ευλογία να γνωρίζει, μαζί με την οικογένειά της, ήδη από την παιδική της ηλικία και ο οποίος, μαζί με την δίδυμη αδερφή του μακαριστή Γερόντισσα Πορφυρία αλλά και τον Πνευματικό της Πατέρα Δανιήλ Γούβαλη (ο οποίος ήταν πνευματικό παιδί του Γέροντα Πορφυρίου), της έδωσαν την ευχή, την προέτρεψαν και στάθηκαν η αφορμή για την μετέπειτα ενεργή ενασχόλησή της με την ψαλτική τέχνη και το ψαλτήρι.

Είναι παντρεμένη με τον τραγουδοποιό Βασίλη Καζούλλη, με τον οποίο έχει μία κόρη, την Έλενα.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 08-03-2012 22:43 ]


επισυναπτόμενα: Nektaria.jpg 
#1   
ilio
MusicHeaven Guru
Chat
14.02.2012, 13:34

Με χαρά θα συντονιστώ!!!{#emotions_dlg.walkman}

(αφού πρώτα βάλω την μικρή για έναν μεσημεριανό υπνάκο {#emotions_dlg.biggrin} )


#2   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
14.02.2012, 17:01

Τέλεια καλεσμένη εύγε Χάρη !!!

θα προσπαθήσω να ξυπνήσω για να σας απολαύσω !!!


#3   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
18.02.2012, 16:04
Να 'στε καλά! Ανυπομονώ κι εγώ για αυτή την ON-AIR συνάντηση, που θα γεμίσει αρώματα Ελλάδας το ραδιόφωνό μας! Μιας Ελλάδας που πατώντας στις ΡΙΖΕΣ της επιμένει να ανθίζει και να μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα υπάρχει πάντα (αντίθετα από την άλλη, τη φθίνουσα Ελλάδα, που ξεκομμένη από τις ρίζες της αδυνατεί να αρθρώσει κάτι άλλο από το "Ναι σε όλα" κι αφήνεται στη μοίρα που κάποιοι της ετοιμάζουν). Τι άλλο από τον Πολιτισμό μας μπορεί να μας στηρίξει τέτοιες εποχές;
#4   
EVAGGELIASAKELLARIOU
Φθασμένος
Chat
19.02.2012, 14:49

Aγαπητέ Χάρη, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη σημερινή σου καλεσμένη, Νεκταρία Καραντζή, η οποία με τη σεμνότητα της κέρδισε τη συμπάθεια μου. Της εύχομαι να γίνει μια μεγάλη δημιουργός τόσο σε πνευματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Με εκτίμηση, Ε.Σ.


#5   
catherine91
Φθασμένος
Chat
19.02.2012, 15:14

Πραγματικά, χωρίς υπερβολές, από τις πιο όμορφες εκπομπές που έχω ακούσει στο ραδιόφωνο του MusicHeaven... Τα υπέροχα τραγούδια, η γλυκήτητα που βγάζει η Νεκταρία Καρατζή, οι ωραίες σας συζητήσεις!!!!!! AR-ON και gate, σας ευχαριστώ πολύ πολύ! Και σας εκτιμώ βαθύτατα, γιατί είμαστε και συντοπίτες, κοντοχωριανοί!!!!! :) Να είστε καλά!


#6   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
19.02.2012, 16:34
Ήταν και δική μου χαρά να έρθω στην εκπομπή του Χάρη και να συνομιλήσω με όλους σας! Ευαγγελία και Κατερίνα σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως!
#7   
ilio
MusicHeaven Guru
Chat
19.02.2012, 17:11

Χάρη επειγόντος την κονσέρβα ε...η μικρή δεν με άφησε σε ησυχία

και έτσι έφυγα στα ξαφνικά {#emotions_dlg.sad}

Καλοτάξιδος ο δίσκος Νεκταρία!!!{#emotions_dlg.thumbup}


#8   
Kellina8
Περαστική Νότα
Chat
19.02.2012, 18:02

Πάντα είχα αδυναμία στη φωνή σου Νεκταρία, αλλά μετά από αυτό το δίωρο που όλοι σε γνωρίσαμε καλύτερα, μπήκες και θα παραμένεις πάντα μέσα στη καρδιά μου.

Είσαι η ζωντανή απόδειξη του ότι όσο πιο σπουδαίος (καλλιτεχνικά, ως προσωπικότητα κλπ.) είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο χαμηλών τόνων και ΣΕΜΝΟΣ είναι.

Συνέχισε έτσι, γιατί πέρα από την αγαλλίαση ψυχής που χαρίζεις απλόχερα με το τραγούδισμά σου, τέτοια πρότυπα καλλιτεχνών χρειαζόμαστε!


#9   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
19.02.2012, 20:08

Και λίγα είναι όσα γράφετε για αυτή την κοπέλα, ενθουσιασμένος κι εγώ που τη γνώρισα από κοντά!
Μέχρι να ετοιμαστεί το link για να κατεβάσετε και να ακούσετε την εκπομπή όσοι τη χάσατε, να η αναμνηστική φωτογραφία:

επισυναπτόμενα: Nektaria-Haris.jpg 
#10   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
04.03.2012, 23:03

Φωνή και τραγούδια βάλσαμο για την ψυχή και μια εκπομπή "σταθμός" για τους "Κυριακάτικους Επισκέπτες", που αξίζει να την κατεβάσετε και να την (ξανα)ακούσετε από εδώ: http://www.mediafire.com/?h25nc143ou3m5gy


#11   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
05.03.2012, 17:31
Χάρη μου μονό 18:50 από την εκπομπή εμπεριέχει το αρχείο που έχεις ανεβάσει
#12   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
05.03.2012, 17:33
Άκυρο!!! για κάποιο λόγω δεν μου κατέβασε εμένα όλο το αρχείο
#13   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
05.03.2012, 19:52
ΟΚ! Ελπίζω να ήταν προσωρινά τα προβλήματα με το link (είχε και η ilio αρχικά δυσκολία στο download), πιστεύω πια να κατεβαίνει απροβλημάτιστα (μου αναφέρει 22 downloads μέχρι στιγμής) :)
#14   
sympetheros
Φθασμένος
Chat
05.03.2012, 21:48
στην αρχή είχα κι εγώ αλλά τώρα το λίνκ είναι μια χαρά και η μουσική σας συνάντηση ακόμα καλύτερη!πάντα τέτοια Χάρη!
#15   
ilio
MusicHeaven Guru
Chat
06.03.2012, 11:43

Μια χαρά είναι τώρα Χάρη.Το κατέβασα και εγώ!Smile

Σε ευχαριστούμε πολύ ... άντε να γλυκαθούν τα αυτιά μας

γιατί την αποζητούμε την γαλήνη διακαώς!!{#emotions_dlg.walkman}


#16