ελληνική μουσική
278 online   ·  204.187 μέλη

Small Café live η Μαρία Λούκα …φέρνει την Άνοιξη! Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 Sm

SOUL_BROTHER
Περαστική Νότα
Chat
25.02.2012, 14:52

μαζί της: Χρυσόστομος Καραντωνίου, Λευτέρης Ανδριώτης

Η Μαρία Λούκα είναι μία από τις πλέον αξιόλογες νέες τραγουδίστριες – τραγουδοποιούς που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο,  στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Ξεκίνησε την ενασχόληση και τις σπουδές της στη μουσική, σε νεαρή ηλικία, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνέχισε ερχόμενη στην Αθήνα, όπου σε πολύ σύντομο χρόνο, άρχισε να διακρίνεται χάρη στις πρώτες συνεργασίες της, στο τραγουδιστικό πεδίο, με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος (ο οποίος της έδωσε και το πρώτο ζωντανό «βήμα»), ο Νίκος Παπάζογλου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Βιτάλη, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και άλλοι ακόμη.

Η συνεργασία όμως που την συνέστησε σε ένα πλατύτερο κοινό, ήταν αναμφίβολα αυτή στο πλευρό του Σωκράτη Μάλαμα, καθώς βρισκόταν μαζί του επί σκηνής επί τρία χρόνια, κατά μήκος ενός μεγάλου αριθμού συναυλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποσπώντας μάλιστα, ιδιαίτερα θετικές κριτικές και σχόλια.

Παράλληλα, ήρθε και η δραστηριοποίησή της στην δισκογραφία, όπου η Μαρία Λούκα δίνει το στίγμα της εξαρχής, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως δημιουργός, μιας και σχεδόν ολόκληρο το υλικό που έχει έως τώρα παρουσιάσει, είναι σε μουσική και στίχους που υπογράφει η ίδια. Έχει εκδώσει δύο δισκογραφικές εργασίες, τα άλμπουμ «Καλημέρα» το 2006 (με την συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα σε ένα τραγούδι) και «Ιστορίες» στα τέλη του 2009. Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει διακόψει την επαφή της με την ζωντανή μουσική δράση, με μουσικές παραστάσεις και συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα, πράγμα που κάνει εκτεταμένα και στην διάρκεια της εφετινής περιόδου.

Την πρωτομηνιά και πρώτη μέρα της Άνοιξης, Πέμπτη 1 Μαρτίου, οι φίλοι της Μαρίας Λούκα μπορούν να την απολαύσουν στο πάντα φιλόξενο SMALL CAFΙ, στο κέντρο του Πειραιά και να περάσουν όμορφες στιγμές, με διάθεση παρέας και …ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

Ώρα έναρξης 22.00.

SMALL CAFE

Αριστοτέλους 10, 18535 Πειραιάς (πίσω από το Δημαρχείο)

Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-4297.236








επισυναπτόμενα: securedownload.jpg  λούκα_3.jpg 
#1