ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη

    μαγειρικη μετα μουσικης

    Haroulinda
    09.04.2005, 18:09
    ... ΜΑΛΙΣΤΑ! δεν πειράζει! όποτε μπορέσεις! δεν με πειράζει! όποτε βρεις ώρα! Υγεία να χουμε! και υπομονή θα περιμένω... Νέα είμαι ακόμα!
    zaxos
    10.04.2005, 01:44
    Ωρε Γιωργο δεν μας φερνεις και αυριο κανα φαγιτο να δοκιμασουμε
    ..εχει πεσει και πινα όπως βλεπεις

    yiannisyiannis
    19.04.2005, 11:22
    Αγιορείτικο κέρασμα.

    Υποδεχτείτε τους φίλους σας, με ένα πρωτότυπο κέρασμα. Απλό, αλλά διαφορετικό, έτσι για να μπαίνουμε και στο κλίμα των ημερών.

    1) Παίρνετε από τη δισκοθήκη σας το διπλό CD «Όταν οι δρόμοι συναντιούνται», Χ. Αηδονίδης – Ν. Καραντζή. Επιλέξτε από το CD Νο2 το Χερουβικό, σε ήχο πλ. Α' (ο αγαπημένος μου ήχος). Πρόκειται για μια κορυφαία ερμηνεία από την Νεκταρία, που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει από το υπόλοιπο εξίσου καταπληκτικό CD. Ακούστε το και θα με θυμηθείτε.
    2) Σερβίρετε Ελληνικό καφέ, παρέα με ρακί, λουκούμια και κρύο νερό. (Δεν επεμβαίνω στην τελετουργία παρασκευής Ελληνικού καφέ, διότι λίγο-πολύ όλοι έχουν τον τρόπο τους). Αν δεν έχετε ρακί, μπορείτε κάλλιστα να προσφέρετε τσίπουρο.
    3) Παραλλαγή: Σε όσες και όσους δεν αντέχουν το ρακί ή το τσίπουρο, μπορείτε αντ’ αυτού να σερβίρετε ρακόμελο. Η παρασκευή του είναι εξαιρετικά απλή. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε ένα σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Σερβίρεται ζεστό και θυμίζει περισσότερο λικεράκι, παρά ρακί. Σας εγγυούμαι ότι ακόμη κι εκείνοι που δεν συμπαθούν τις ρακές, θα ενθουσιαστούν με το ρακόμελο/τσιπουρόμελο.
    cheroubino
    19.04.2005, 15:22
    Αν σας αρέσουν τα deeps δοκιμάστε το εξής πολύ απλό, αλλά και πολύ νόστιμο:

    Σε ένα κουτάκι γιαούρτι αδειάστε ένα φακελάκι ΝΟΣΤΙΜΙΑ της Knorr και ανακατέψτε. Βέβαια οι δοσολογίες εν προκειμένω είναι υποκειμενικές, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε. Μπορείτε να βάλετε και δύο φακελάκια σε ένα μπολάκι γιαούρτι ή μόνο μισό κλπ...

    Συνοδεύεται με κρακεράκια, κριτσίνια, τσιπς, sticks από καρότο ή αγγουράκι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
    andri14
    19.04.2005, 15:36
    Συνέχεια στα εύκολα ντιπς με γιαούρτι και καλή μουσική είναι και το παρακάτω:

    1. Βάζετε ένα Cd της αρεσκείας σας, να παίζει

    2. Πέρνετε ένα μπολάκι γιαούρτι και ενα αβοκάτο που το λιώνετε

    3. Τα ανακατεύουμε μαζί και βάζουμε κατά προτίμηση πιπέρι μαύρο, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο!

    μιαμ!Ταιριάζει πολύ με πατατούλες και τσιπς!
    vouliakis
    25.04.2005, 22:35
    Γιώργο (GL), σου την υποσχέθηκα:

    Μακαρόνια με κιμά κρασάτο

    Υλικά για μια μικρή παρέα:

    1 κιλό κιμάς (500 gr μοσχαρίσιος+500 gr χοιρινός)
    4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    4 ή 5 μέτριες ντομάτες
    1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
    1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
    1 ποτήρι (του νερού γεμάτο) κρασί (Μαυροδάφνη ή κόκκινο γλυκό κρασί)
    Αλάτι – πιπέρι (τριμμένο στον μύλο αν γίνεται)
    Ελαιόλαδο
    Σπαγγέτι
    Γραβιέρα Κρήτης (η αυθεντική αν γίνεται… που ωριμάζει στη σπηλιά)

    Εκτέλεση:
    Το μυστικό είναι το …αργό μαγείρεμα.
    Σε μέτρια με χαμηλή φωτιά αφήνουμε να ξανθύνουν τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά.
    Όσο δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ο κιμάς πρέπει να μαγειρευτεί χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό και χωρίς να τσιγαριστεί.
    Μόλις “ξεραθεί” ο κιμάς, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
    Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μίξερ (προσωπικά, τις προτιμώ με τα φλούδια, αλλά μπορείτε να τις αποφλοιώσετε αφού τις βουτήξετε για λίγο σε ζεματιστό νερό). Μαζί με τις ντομάτες, αν θέλουμε, βάζουμε στο μίξερ και τη σκελίδα το σκόρδο, αφού έχουμε αφαιρέσει το πράσινό του κοτσανάκι.
    Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το πιπέρι.
    Το αλάτι το προσθέτουμε λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
    Προσπαθήστε να μη χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
    Αν δεν χρειάζεται να ανακατέψετε, σκεπάστε την κατσαρόλα.
    Και είπαμε, μέτρια ή χαμηλή φωτιά.

    Βράζετε τα σπαγγέτι κατά τα γνωστά, σερβίρετε κατά τα γνωστά και πασπαλίζετε με όσο κρητικό τυρί θέλετε…

    Καλή όρεξη


    Υ.Γ.Προτείνω για συνοδεία κόκκινο κρασί ή σκουρόχρωμη μπύρα

    pianopassion
    25.04.2005, 23:57
    Καμιά καλή νηστίσιμη ρε παιδιά δεν παίζει!!

    andri14
    26.04.2005, 10:34
    Εύκολα γρήγορα και νηστίσιμα!

    Ιδέα 1
    Πατατούλες με καλαμπόκι

    Κόβουμε τις πατατούλες μικρα κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα πυρεξ ή σινάκι, βάζουμε κάμποσο καλαμπόκι (όπως είναι από την κατάψυξη), λαδάκι να καλύψει το πάτο του πυρέξ, κόβουμε ένα κρεμμυδάκι μέσα και βάζουμε κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι (και ρίγανη ή βασιλικό αν θέλετε). Βάζουμε στο φόρνο για περίπου μια ώρα και μετά σερβίρουμε με λιαστές ντοματούλες (είναι must)!

    Ιδέα 2
    Σάντουιτς με καβουροπόδαρα και τηγανιτές πατάτες!

    εεε...Αυτό δεν χρειάζεται να πώ τίποτα περισσότερο, απλά τα βάζεις όλα στη φραντσόλα που έχεις πριν αλείψει με μαργαρίνη και βάζεις ντομάτα και μαρουλάκι μέσα.

    Καλή σας όρεξη!

    GL
    11.06.2005, 15:54
    Επαναφερω αυτο το topic στην επιφανεια,προτεινοντας σας μια καλοκαιρινη συνταγη για κρυο και ευκολο πιατο....

    ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ by ΓΟΥΛΟΥ........(για 2 μεριδες)

    Υλικα
    2 μεγαλες πατατες βραστες
    2 αυγα βραστα
    2 ντοματες
    2 κρεμμυδακια μετρια
    1 πιπερια πρασινη
    3 κουταλιες ελαιολαδο
    2 κουταλιες ξυδι ασπρο
    απο λιγο αλατι,πιπερι,ριγανη,μαιντανος και αν υπαρχει φρεσκος βασιλικος!

    Εκτελεση
    Ειναι ολα πολυ απλα,αναμυγνυουμε τα υλικα αυτα που εχουμε σε ενα μπολακι,στη συνεχεια προσθετουμε τα καρικευματα μας με φειδο και το ασπρο ξυδι,επειτα βαζουμε το μπολακι στο ψυγειο μας για μιση ωρα μεχρι να κρυωσει καλα,στη συνεχεια ριχνουμε το λαδακι μας.
    Το δροσερο αυτο πιατο μας ειναι ετοιμο!
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!





    shine on you crazy diamond...


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: GL on 11-06-2005 15:56 ]
    gate
    27.08.2005, 14:38
    Quote:

    Το μέλος yiannisyiannis στις 19-04-2005 στις 11:22 έγραψε:

    Αγιορείτικο κέρασμα.

    Υποδεχτείτε τους φίλους σας, με ένα πρωτότυπο κέρασμα. Απλό, αλλά διαφορετικό, έτσι για να μπαίνουμε και στο κλίμα των ημερών.

    1) Παίρνετε από τη δισκοθήκη σας το διπλό CD «Όταν οι δρόμοι συναντιούνται», Χ. Αηδονίδης – Ν. Καραντζή. Επιλέξτε από το CD Νο2 το Χερουβικό, σε ήχο πλ. Α' (ο αγαπημένος μου ήχος). Πρόκειται για μια κορυφαία ερμηνεία από την Νεκταρία, που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει από το υπόλοιπο εξίσου καταπληκτικό CD. Ακούστε το και θα με θυμηθείτε.
    2) Σερβίρετε Ελληνικό καφέ, παρέα με ρακί, λουκούμια και κρύο νερό. (Δεν επεμβαίνω στην τελετουργία παρασκευής Ελληνικού καφέ, διότι λίγο-πολύ όλοι έχουν τον τρόπο τους). Αν δεν έχετε ρακί, μπορείτε κάλλιστα να προσφέρετε τσίπουρο.
    3) Παραλλαγή: Σε όσες και όσους δεν αντέχουν το ρακί ή το τσίπουρο, μπορείτε αντ’ αυτού να σερβίρετε ρακόμελο. Η παρασκευή του είναι εξαιρετικά απλή. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε ένα σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να βράσει. Σερβίρεται ζεστό και θυμίζει περισσότερο λικεράκι, παρά ρακί. Σας εγγυούμαι ότι ακόμη κι εκείνοι που δεν συμπαθούν τις ρακές, θα ενθουσιαστούν με το ρακόμελο/τσιπουρόμελο.






    Από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το topic, δεν έχω πατήσει ούτε μια φορά, καθώς είναι παγκοίνως γνωστόν ότι η μόνη μου επαφή με την κουζίνα είναι μόνο όταν φτιάχνω καφέ...

    Επειδή όμως το αγώι, ως γνωστόν, ξυπνάει τον αγωγιάτη, να ...που χρειάστηκα να διαβάσω καμιά συνταγούλα...

    Έτσι έπεσα επάνω στο πολύ κολακευτικό σου σχόλιο Γιάννη και, έστω και μετά από 4 μήνες καθυστέρηση, σ' ευχαριστώ πολύ απ' την καρδιά μου
    Εγώ βέβαια, όταν θα αποφασίσω να ακολουθήσω τη συνταγή σου, θα βάλω το ίδιο χερουβικό, αλλά ερμηνευμένο από τον π. Παντελεήμονα Κάρτσωνα... Δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο! Από εκείνον προσπάθησα να το μάθω κι εγώ
    istoxastis
    29.08.2005, 10:46

    Τ’ Αη Γιαννιού του νηστευτή, σήμερα, μεγάλη η Χάρη του και λέω να δοκιμάσουμε μια παλιά, απλή συνταγή του χωριού μου, για το φαγητό της μέρας, το τοματοπέλαφο.

    ΥΛΙΚΑ
    ½ του κιλού ρύζι
    3 μεγάλες ώριμες τομάτες
    1 πιπεριά
    1 κρεμυδάκι
    2-3 φύλλα μαϊντανό
    2 φύλλα βασιλικό
    και... για να προσαρμόσουμε τη συνταγή στις σημερινές διατροφικές μας ματαιοδοξίες, θα χρειαστούμε και ½ του κιλού μεγάλες γαρίδες.
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Αποφλυώνουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά το κρεμμυδάκι και με λίγο νεράκι σε σιγανή φωτιά τα κοιμίζουμε στην κατσαρόλα μας. Σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε κι άλλο νερό και τ’ αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε λίγο να βράσουν. Μόλις βράσουν οι γαρίδες μας τις βγάζουμε με την τρυπιτή κουτάλα και τις βάζουμε σ’ ένα μπολάκι. Στο ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι κι αφού πάρει μια βράση το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και τ’ αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα μας να σκάσει μόνο του. Το σερβίρουμε στο πιάτο μας και το γαρνίρουμε με τις γαρίδες και φύλλα βασιλικού.
    Τώρα για μουσική, τι να σας πω… την ώρα του μαγειρέματος, εγώ άκουγα τη «Νεράιδα» του Μάλαμα σε στίχους Πηγής Καφετζοπούλου.
    Α, δεν σας είπα…
    το πιάτο μας συνοδεύεται από άσπρο Λημνιό κρασί!!
    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
    και του χρόνου!

    -----------------
    'Ερχομαι κάθε που αλλάζουν τα νερά της παλίρροιας, σαν δροσιά, σαν φιλί, ή σαν χάδι και σου ανεμίζω τα μαλλιά.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : istoxastis στις 23-08-2008 20:16 ]


    yiannisyiannis
    29.08.2005, 11:21
    Τέλειο ακούγεται Χρυσόστομε, ότι χρειάζεται για σήμερα. Μόνο που αυτή τη συνταγή...έπρεπε να μας την πεις μια μέρα πριν, σήμερα δεν προλαβαίνω να την ετοιμάσω... Θα τη φυλάξω όμως. ¶ντε και του χρόνου!


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: yiannisyiannis on 29-08-2005 11:24 ]
    thanasena
    29.08.2005, 12:50
    Παράθεση:
    Το μέλος istoxastis στις 29-08-2005 στις 10:46 έγραψε:

    Τ’ Αη Γιαννιού του νηστευτή, σήμερα, μεγάλη η Χάρη του και λέω να δοκιμάσουμε μια παλιά, απλή συνταγή του χωριού μου, για το φαγητό της μέρας, το τοματοπέλαφο, προσαρμοσμένη βέβαια στις καταναλωτικές μας απαιτήσεις.



    Όντως σήμερα που είναι του Αη Γιάννη του πιλαφά-έτσι το λέμε στην περιοχή μας-συνηθίζουμε να τρώμα ρεβύθια πιλάφι...η καλή μαμά φρόντισε γι αυτό και μου έδωσε ένα πιάτο για μεσημεριανό!!


    blogs.musicheaven.gr/thanasena

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 12-03-2007 01:03 ]


    manblaz
    26.03.2006, 17:53
    Τηγανητές Ντομάτες

    Αν θελετε ένα γρήγορο γεύμα χωρίς κρέας, αλλά με μπόλικη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες δοκιματσε αυτό

    θα χρειαστειτε

    1 κουτί κόκκινα φασόλια
    1 κουτί ντομάτες με το χυμό τους
    1 κουτί καλαμπόκι
    1 1/2 φλιτζάνι στιγμιαίο ρύζι

    Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

    Θρεπτική Αξία
    Θερμίδες: 204, Υδατάνθρακες: 40 γραμμ.
    Πρωτεΐνη: 6 γραμμ., Λιπαρά: 2 γραμμ. (34%)
    Φυτικές Ινες: 5 γραμμ.

    Συνέχισε να προσπαθείς, χάνει μόνο όποιος σταματάει...


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : manblaz στις 26-03-2006 17:55 ]