ελληνική μουσική
333 online   ·  203.020 μέλη

Απόστολος Φωτιάδης

appletolis8
Περαστική Νότα
Chat
28.04.2012, 20:42

Απόστολος Φωτιάδης

«ΟΛΑ ΕΣΥ»

Μουσική : Δημήτρης Φωτιάδης

  Στίχοι: Μαρία Μπιλιλή-Φωτιάδη

      &  Απόστολος Φωτιάδης

Παραγωγή :  Diogenis Productions

Διεύθυνση Παραγωγής : Δημήτρης Φωτιάδης – Απόστολος Φωτιάδης

Διανομή :  Πολιτιστική Δράση ΕΜΣΕ

            Ένας νέος ερμηνευτής, ο Απόστολος Φωτιάδης, αυτοσυστήνεται με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα Εσύ» και ερμηνεύει συνθέσεις που του εμπιστεύθηκε ο συνθέτης Δημήτρης Φωτιάδης, σε στίχους της Μαρίας Μπιλιλή-Φωτιάδη καθώς και του ίδιου.

             Ο Απόστολος Φωτιάδης μας ταξιδεύει με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και πλαισιωμένος από μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών σε ένα μουσικό ταξίδι με ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια και ηχοχρώματα.

             Έντεκα συνθέσεις, έντεκα τραγούδια, έντεκα διαφορετικά μονοπάτια που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας και ονείρου. Το πάντρεμα των διαφορετικών μουσικών επιρροών του Δημήτρη Φωτιάδη, καθώς και η ικανότητα του Απόστολου να μεταμορφώνεται και να ζει το κάθε τραγούδι που ερμηνεύει με τρόπο μαγικό, να γίνεται ένα με τη μουσική και την ποίηση, με έκφραση και πάθος, αποκαλύπτοντας τα νοήματα που φωλιάζουν και κρύβονται πίσω από την κάθε λέξη, συνθέτουν μια πολλά υποσχόμενη δισκογραφική αφετηρία.

             Ο Απόστολος Φωτιάδης γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1978 και μεγαλωμένος σε μια μουσική οικογένεια, με μητέρα στιχουργό / ερμηνεύτρια, πατέρα ερμηνευτή και αδερφό μουσικοσυνθέτη, συμμετείχε από μικρός στις χορωδίες και στις θεατρικές παραστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μεγαλώνοντας σε μια πολυπολιτισμική χώρα τα ακούσματά του, πέραν του ελληνικού στοιχείου, είχαν και ξένες επιρροές.

             Με δασκάλους το Guido Nicoletti στο πιάνο και το Jess Zappia  στα τύμπανα στο ξεκίνημά του, την Otilia στα μαθήματα φωνητικής καθώς και τη στήριξη και εκπαίδευση από τον αδερφό του, Δημήτρη Φωτιάδη, συμμετείχε σε συγκροτήματα ως ντραμίστας και τραγουδιστής, αλλά και σε όλες τις συναυλίες ανά την Ελλάδα που πραγματοποίησε ο συνθέτης Δημήτρης Φωτιάδης, υπηρετώντας με αγάπη το ρεμπέτικο, έντεχνο, λαϊκό, ποπ, ροκ και ξένο τραγούδι.

             Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει και παίζει σε συναυλίες, μουσικές σκηνές και μπουάτ στη Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Μέτσοβο, Δεσκάτη κ.ά, και στην πόλη της Λάρισας, όπου ζει από το 1994. Εμφανιζόταν στη μουσική σκηνή  «Μύλος 1927» από το 2006 έως και το 2008.

             Δισκογραφικά συμμετέχει στο CD «Τα τραγούδια της γειτονιάς μας» του Δημήτρη Φωτιάδη από ζωντανή ηχογράφηση (2004).

 Σχόλια επωνύμων καλλιτεχνών για την κυκλοφορία και παρουσίαση του δίσκου:

 «ο Δημήτρης Φωτιάδης συνέθεσε και ηχογράφησε ένα έργο υψηλών προδιαγραφών στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας τέτοιες μουσικές αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο για το δηλητήριο της κρίσης»

 Θωμάς Μπακαλάκος

 «Το νέο CD με τον τίτλο «Όλα εσύ» θεωρώ ότι είναι ακόμα ένα σπουδαίο δείγμα ότι ακόμα και σήμερα με όλες τις αντιξοότητες γράφονται ωραία τραγούδια δεμένα με την κοινωνία και τις αισθητικές μας αναζητήσεις, που ξεπερνούν δραστικά τα εφήμερα σουξεδάκια. Σήμερα αυτά τα τραγούδια ψάχνει να βρει ο Έλληνας, τραγούδια που να εκφράζουν τις ανθρώπινες στιγμές της ζωής του, να αγγίζουν τον ωραίο ψυχικό του κόσμο, όπως είναι ο έρωτας, η μάνα, η αγαπημένη, ο καθημερινός του αγώνας για την επιβίωση, η πατρίδα, η φύση»

 Λάκης Χαλκιάς

 «H δουλειά αυτή μας θυμίζει πώς θα έπρεπε να είμαστε. Μας βάζει να ξανασκεφτούμε όλα αυτά τα απλά, τα ανθρώπινα, τα καθημερινά, που αφήσαμε πίσω μας. Είναι η ώρα να ξαναδούμε τη ζωή μας. Πού βρεθήκαμε, και για πού θα τραβήξουμε. Τέτοιες απλές αλήθειες υπάρχουν στην μουσική, στους στίχους, στις ερμηνείες αυτού του cd»

 Νίκος Τουλιάτος

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :- Απόστολος Φωτιάδης    6942679563 / 2410-611902

Πολιτιστική Δράση ΕΜΣΕ :-  210-3252192

επισυναπτόμενα: cover_af ola esy.jpg cover_af ola esy.jpg 
#1