ελληνική μουσική
279 online   ·  202.753 μέλη

Στην εποχή της δραχμής επιστρέφουν τα κλαμπ για να επιβιώσουν

axilleas23
Σολίστ
Chat
04.06.2012, 07:32

Τα πιο γνωστά κλαμπ της Αθήνας μετατρέπονται σε "cheep bars" σε μια προσπάθεια να αποσοβήσουν τα χειρότερα ποντάροντας σε μεγαλύτερη κατανάλωση με μικρότερο περιθώριο κέρδους. Τα σημάδια είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν από τις γιορτές.

Οι επιχειρηματίες πάσχιζαν τις γιορτές να γεμίσουν τα πολυτελή μαγαζιά τους, ενώ την ίδια στιγμή η νεολαία στρεφόταν σε πιο οικονομικές λύσεις, σε φθηνά μπαρ και εστιατόρια, αδυνατώντας να πληρώσει 10 ευρώ για ένα ποτό, χαράτσι που ίσχυε τα τελευταία περίπου 10 χρόνια. Η αρχή έγινε με ένα εκ των πιο γνωστών και διαχρονικών νυχτερινών κλαμπ των Αθηνών, το "Villa Mercedes", η διεύθυνση του οποίου ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει θα ορίζει την τιμή ποτού στα 5 ευρώ, την τιμή φιάλης στα 75 ευρώ και την τιμή στο σφηνάκι στα 3 ευρώ. Μια είδηση που έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης.

 

"Ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και ιδιοκτήτης του "Villa Mercedes", Βασίλης Τσιλιχρήστος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: "Δεν μπορείς να βλέπεις το γίνεται γύρω σου και να μένεις άπραγος. Οι τιμές που ορίσαμε γύρισαν το ρολόι του χρόνου 14 χρόνια πίσω. Την εποχή που μεσουρανούσε το "Privilegr" και η τιμή του ποτού ανερχόταν στις 1.700 - 1.800 δραχμές περίπου. Είναι ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αποφέρει αποτελέσματα".

Την κίνηση χαιρέτησαν κι άλλο ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, όπως ο Γιάννης Μωράκης του "Guzel". "Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες του πελάτη, λόγω  της οικονομικής κρίσης και πράττουμε ανάλογα για να τον κρατήσουμε ικανοποιημένο χωρίς να του στερήσουμε την δυνατότητα να διασκεδάζει στα μαγαζιά μας".

Πηγή: Πρώτο ΘέμαΠηγή: http://www.kazam.gr/online/node/188611

 


#1