ελληνική μουσική
75 online   ·  205.996 μέλη

Sound Libraries γia Sibelius 7

LlamaWithHat
Σολίστ
Chat
28.08.2012, 14:07

Χαίρετε, καλώς σας βρήκα. 

Ασχολούμαι με τη σύνθεση/ενορχήστρωση/διεύθυνση αρκετά χρόνια. Μου ζητήθηκε από εναν πολύ καλό φίλο να γράψω μουσική για το iPhone game που αναπτύσει τελευταία. Δεν έχει τύχει ποτέ στο παρελθόν να μου χρειαστεί κάτι τέτοιο καθώς τις συνθέσεις μου τις έπαιζα σχεδόν πάντα με συμφωνική ορχήστρα ή concert band. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να βγάλω ήχο από το πρόγραμμα σύνθεσης που χρησιμοποιώ (Sibelius 7) σε κάποια συμβατή μορφή με το API της Obj C (mp3, wav) χωρίς να ακούγεται ο ενοχλητικός ήχος midi. Υπάρχει κάποια sound library που να μπορώ να χρησιμοποιήσω με καλούς ήχους συμφωνικών οργάνων και να μην κοστίζει εκατομμύρια γιατί δε ξέρουμε τι πρόκειται να πουλήσει το παιχνίδι.

Επίσης τίθεται κάποιο θέμα copyright με τους ήχους?

Thanks!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : LlamaWithHat στις 29-08-2012 15:37 ]


#1   
LlamaWithHat
Σολίστ
Chat
29.08.2012, 15:37

BUMP


#2   
akis-pan
Περαστική Νότα
Chat
29.08.2012, 18:46

 Εαν κατάλαβα καλά.

 Θα κάνεις export το αρχείο απο το sibelius σε μορφή mid. και μετά μπορείς να πάρεις τους ήχους που χρειάζεσαι απο Vst. χρησιμοποιώντας πχ. το cubase.(εγώ αυτό χρησιμοποιώ), κάνοντας import το midi file σου εκεί.Εκεί επίσης θα κάνεις και τη μίξη σου και στο τέλος όλο αυτό θα το κάνεις export ως wav. με τους ήχους που θα έχεις επιλέξει.

 Το καλό είναι οτι  υπάρχουν free vsts που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά  δεν έχω κάποια για να σου προτείνω.Βρίσκεις άπειρα με λίγο googling.

 Το κακό είναι οτι όσα απο αυτά έχω ακούσει δυστυχώς δεν συγκρίνονται με τα εμπορικά.

 Θα πρέπει να το ψάξεις μόνος σου και να σχηματίσεις  προσωπική γνώμη.

 Τώρα όσον αφορά το copyright των ήχων γιατί  να τίθεται θέμα?Αφού τα εμπορικά προγράμματα είναι για επαγγελματικη χρήση.Στα free μπορείς να τσεκάρεις και το licence για να σιγουρευτείς αλλά δεν νομίζω να έχεις τέτοιο πρόβλημα.Στην τελική το όποιο copyright φαντάζομαι θα αφορά τη σύνθεση και όχι τους ήχους.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : akis-pan στις 29-08-2012 18:56 ]


#3   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
29.08.2012, 20:30

Οταν αγοραζεις ενα προγραμμα και μεσα σε αυτο περιεχονται loops, δειγματα ηχων κι οτιδηποτε εχει να κανει με τη μουσικη δημιουργια του προγραμματος, ανηκουν σε σενα. Δηλαδη μεσα στην αδεια αγορας, περιλαμβανεται και η αδεια χρησης τους για οποιοδηποτε σκοπο θες!


#4   
LlamaWithHat
Σολίστ
Chat
29.08.2012, 20:45
Ok ευχαριστώ, άρα θα χρειαστεί να ασχοληθώ με VST. Καλώς, γιατί όχι! Thanks again!
#5   


Αυτά τα διάβασες;