ελληνική μουσική
240 online   ·  204.246 μέλη

Η γωνιά των αθανάτων....

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
02.09.2012, 19:13

Από καιρό σκεφτόμουν να υπάρχει ένας χώρος στο forum που να φιλοξενεί συγκεντρωτικά διάφορες αναφορές που γίνονται -κατά καιρούς- σε μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της ποίησης, της λογοτεχνίας, της Τέχνης εν γένει και του πολιτισμού, της επιστήμης και των κοινωνικών αγώνων.... ανθρώπους καταξιωμένους που έχουν φύγει απ΄την ζωή και άφησαν πίσω τους μεγάλο έργο και προσφορά στην ελληνική επικράτεια αλλά και διεθνώς.

Σε προσωπικότητες που πέρασαν και έφυγαν απ΄την ζωή αλλά έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως "αθάνατοι". Μια μικρή περιγραφή και αναρτήσεις κάποιων στοιχείων του έργου τους, πιστεύω θα ήταν ένας μικρός φόρος τιμής και μνήμης, και έναυσμα για περισσότερη διερεύνηση.

Ευπρόσδεκτη και επιθυμητή η συμμετοχή όλων είτε σχολιάζοντας, είτε συμπληρώνοντας στοιχεία, είτε προσθέτοντας κι άλλες προσωπικότητες.

-------------------------------------------------------------

ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Με αφορμή την σημερινή μέρα 2 Σεπτεμβρίου που έφυγε από την ζωή το 1984 σε ηλικία 76 ετών θα ξεκινήσω μ΄αυτόν, αφήνοντας τον ίδιο να μιλήσει για τα "βιογραφικά του" αναρτώντας link από το αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή Μονόγραμμα και επι πλέον  (επιλεκτικά) μιά συνέντευξή σε δύο συνέχειες, και κάποια ακόμα στοιχεία της πορείας του, που καταξιώνουν δικαιωματικά την θέση του στην "γωνιά των αθανάτων"

Εκπομπή ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (αυτοβιογραφία)

 http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=0000007089&tsz=0&autostart=0

Συνέντευξη Α΄μέρος

 

Συνέντευξη Β΄μέρος

Αντιγόνη (1961) του Γιώργου Τζαβέλα

Ταξίδι στα Κύθηρα - του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Η μεγάλη έξοδος - από το Αξιον Εστί του Οδ. Ελύτη

Ο Μάνος Κατράκης απαγγέλει Μενέλαο Λουντέμη

Ερωτόκριτος -  ο Μάνος Κατράκης στο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου, ο Γιώργος Κουτσουρέλης στο λαγούτο#1