ελληνική μουσική
303 online   ·  203.018 μέλη

Τα απέραντα χωράφια του Κώστα Τουρνά 40 χρόνια μετά

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
21.09.2012, 16:26

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι με το έργο-ορόσημο της ελληνικής ροκ σκηνής «Τα απέραντα χωράφια», σε στίχους και μουσική του Κώστα Τουρνά.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Ποπ & Ροκ» ο δίσκος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα δίσκους-σταθμούς του ελληνικού ροκ. Το προοδευτικό και ψυχεδελικό αυτό άλμπουμ το ηχογράφησε ο Τουρνάς συνδυάζοντας τη συμφωνική ορχήστρα με το ροκ γκρουπ «Ρουθ», κάτι πρωτοποριακό για την εποχή.

Σαράντα χρόνια μετά, «Τα απέραντα χωράφια» του Κώστα Τουρνά θα ακουστούν ξανά με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012
Είσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 212 254 0300

Πηγή : ΕΡΤ Α.Ε.


#1   
kwstasagas
MusicHeaven Guru
Chat
22.09.2012, 18:21

Πολύ - πολύ ωραία πρόταση !!! Μπράβο στον κο Τουρνά που, 40 χρόνια μετά την έκδοσή τους, παρουσιάζει ξανά, ζωντανά, τα "Απέραντα Χωράφια" του !!! Έτσι, θα τα απολαύσουμε "ζωντανά" κι εμείς που, την εποχή που εκδίδονταν, ήμασταν σχεδόν αγέννητοι !!!

 

Να το αγαπημένο μου απόσπασμα από αυτόν τον "κόσνεπτ δίσκο" - κόσμημα της ελληνικής δισκογραφίας !!! "Μια κιθάρα μίλησε στα δώδεκά μου χρόνια / κι είπε αλήθειες που τις κρύβουν τα ψηλά βουνά ..." .... Και μετά από 40 χρόνια ... τόσο επίκαιρο ... Και τόσο πολύ "μιλάει" σε όλους εμάς που κάααποτε, όταν ήμασταν πολύ μικροί, ακούσαμε ένα τραγούδι και .... μάς κόλλησε το "μικρόβιο" : "Αααα ... θέλω κι εγώ να γράψω ένα τραγούδι σαν κι αυτό" !!!

http://youtu.be/19-dJ1A3v6E

 

.... Και βέβαια ... πριν πάμε στη συναυλία θα πρέπει, ίσως, να κάνουμε την κατάλληλη "προετοιμασία" : να "ξεσκονίσουμε" τα παλιά μας βινύλια με Jethro Tull, με Santana, με Salisbury από τους Uriah Heep, με Sehrazade And Other Stories από τους Renaissence και άλλους δίσκους "της ιδίας οικογένειας" .....

 


#2